W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Ateny - strajk generalny   
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 3373
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karkołomny

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:01, 15 Gru '10   Temat postu: Ateny - strajk generalny Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Amarantus

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:31, 15 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jakie fajne hasła wykrzykują
"Nie chcemy żyć jak niewolnicy." i wpierdolili byłemu ministrowi transportu jak nieboraczek wychodził z parlamentu.

Oj przypominają mi się młode lata jak się w zomoli rzucało mlekiem i kamieniami. Kraków 1989
Powrót do góry
NWOPL

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:41, 15 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Janiekowalsk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:49, 15 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Amarantus napisał:
A jakie fajne hasła wykrzykują
"Nie chcemy żyć jak niewolnicy." i wpierdolili byłemu ministrowi transportu jak nieboraczek wychodził z parlamentu.

Oj przypominają mi się młode lata jak się w zomoli rzucało mlekiem i kamieniami. Kraków 1989

I uważasz że to był zryw narodu ? Ku wolności ?
Caramba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:24, 15 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czasem trzeba bardzo dużo zmienić żeby wszystko zostało po staremu Twisted Evil
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:11, 16 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
i wpierdolili byłemu ministrowi transportu jak nieboraczek wychodził z parlamentu.

Ale urwał, cała twarz miał we krwi. Zajarałem się jak małolat Smile A teraz pomyslcie o czyms takim w Polsce Laughing

Tak trzymać .
Amarantus

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:44, 16 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Privilege w 1989 zrzuciliśmy jarzmo to nie ulega wątpliwości tylko tak juz to bywa, że jedni zastępują drugich, odeszła czerwona zaraza, przyszła czarna zaraza i jeszcze parę innych zarazków.
Ludzie zaczęli pracować na swoim ale zaraz znalazła się grupa, która wyciągnęła rękę po cudzą własność w imię prawa.
Dużo by tu dyskutować ale prawda jest taka, że w PRLu nie mogli byśmy sobie popisać na forum prawda2.info, ale za to mieliśmy dług 40 mld a teraz 762 mld nie wie kurwa co lepsze.
Janiekowalsk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:01, 17 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Amarantus napisał:
Privilege w 1989 zrzuciliśmy jarzmo to nie ulega wątpliwości tylko tak juz to bywa, że jedni zastępują drugich, odeszła czerwona zaraza, przyszła czarna zaraza i jeszcze parę innych zarazków.
Ludzie zaczęli pracować na swoim ale zaraz znalazła się grupa, która wyciągnęła rękę po cudzą własność w imię prawa.
Dużo by tu dyskutować ale prawda jest taka, że w PRLu nie mogli byśmy sobie popisać na forum prawda2.info, ale za to mieliśmy dług 40 mld a teraz 762 mld nie wiem kurwa co lepsze.

To to samo ...Tylko scena inna zmieniło się kilku aktorów ale reżyser jest ten sam...
Wtedy nie było wolności i prawdy dziś też właśnie tego brakuje...
Wiedzmin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:09, 17 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To samo gowno tylko inaczej zapakowane. Wczesniej miales cenzure, a teraz masz poprawnosc polityczna. Efekt ten sam. Pewne tematy nie podlegaja debacie i sa przemilczane, bo nie wypada o nich mowic.
Powrót do góry
Amarantus

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:34, 17 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

E tam jak nie wypada, przecież caly czas nawiajacie o tym, a prawda2.info forum pełne dysputantów
A gówno czy w takim papierku czy w innym zawsze pozostaje gównem
Ja tam lubie obrazki jak minister dostaje w mordę tyle moje satysfakcji i uciechy, jakby tak nasz tak dostał to fajnie było by oglądac takie fotki ,może zrobił bym ramkę i pokazywał wnukom Laughing
Ja tez rzucałem kamieniami w zomo ale politcy tego nie czuli i to cały problem demokracji albo guwnoracji.
Powrót do góry
czekan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:27, 18 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam słuch doskonały ,taki sie urodzilem ,mam intuicję taki sie urodziłem , mam wielkie wkurwienie ,taki sie urodziłem , mam kurwa wiele karmicznych doświadzczeń ,taki się urodziłem ,
mam kurwa wiele nadziei na lepsze , taki się urodziłem /

Brawo bracia GRECY ,którym jeszcze jaja wiszą między nogami ,
Brawo bracia GRECY ,co nie chcecie ,aby Wami jątrzyli Banksterzy /

CHYLĘ CZOŁO W SZACUNKU .
Janiekowalsk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:37, 18 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czekan a zastanowiłeś się o co oni strajkują ?
Oni strajkują nie o wolność nie o uczciwa przyszłość oni strajkują o utrzymanie ich dzisiejszej zasranej rzeczywistości...Grecy nie wyszli na ulicę aby coś zmienić ,oni wyszli w obawie że to rząd przykręci im śrubę ....Nie bardzo rozumiem ku czemu chylisz czoło ? Rozjebią trochę sklepów spalą kilka samochodów utrudnią życie zwykłym obywatelom i sami sobie , kolejny rząd upadnie a nowy już przygotowany przez Międzynarodowy Fundusz Walutowy zajmie jego miejsce i weźmie kolejne kredyty aby jeszcze bardziej przykręcić grekom śrubę z tym że jak to zwykle po takich rewolucjach społecznych bywa, po roku dwóch Grecy obudzą się z ręką w nocniku...Napisałem po roku i to jest optymistyczna wersja biorąc pod uwagę Polaków którzy to nadal śpią po swojej solidarnościowej rewolucji , śpią z ręką w nocniku ...Jest co prawda mała szansa że podwyżka WAT u nas która na i tak tragicznych finansach państwa odbije się czkawką i przynajmniej część społeczeństwa wybudzi z hipnozy sukcesu już pod koniec 2011 ...Chociaż jest duże prawdopodobieństwo że to nasze społeczeństwo nawet po wybudzeniu będzie lunatykować...
Amarantus

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:03, 18 Gru '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polska Agencja Prasowa podała:

"Międzynarodowy Fundusz Walutowy (MFW) z zadowoleniem odnotował radykalne działania oszczędnościowe greckiego rządu i zamierza kontynuować pomoc dla Grecji w postaci natychmiastowego kredytu w wysokości 2,5 mld euro w ramach 3-letniego pakietu ratunkowego.

Tym samym Grecja otrzyma 10,6 mld euro z docelowych 110 mld euro, na jakie opiewa pakiet ratunkowy UE i MFW.

Zdaniem zastępcy dyrektora generalnego MFW Murilo Portugala, zadłużone Ateny wprowadziły "imponujące" poprawki w finansach publicznych. Jego zdaniem Grecja jest na najlepszej drodze ku spełnieniu warunków pakietu ratunkowego, zaś greckiemu rządowi "należą się słowa uznania za zdecydowane wdrożenie trudnych i ambitnych działań makroekonomicznych i reform strukturalnych".
Tymczasem Grecją wstrząsają kolejne fale strajków wywołane protestami przeciw daleko idących cięciom - m.in. dziennikarzy, nauczycieli, lekarzy, pracowników sądów, banków, poczt oraz przedsiębiorstw państwowych.
Jednak rząd premiera Jeorjosa Papandreu podkreślił, że zmiany są konieczne, aby pogrążony w kryzysie zadłużenia kraj mógł nadal korzystać z międzynarodowej pomocy."
Powrót do góry
t1r3d

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:25, 06 Lut '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Oni strajkują nie o wolność nie o uczciwa przyszłość oni strajkują o utrzymanie ich dzisiejszej zasranej rzeczywistości..."

Racja..

Toz to zupełnie o to samo walczyła polska przed 1989 rokiem. Nikt nie walczył o wolność. Wszyscy "polacy" walczyli o "dobrobyt i leżak na którym bedą mogli się położyć".
Powrót do góry
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:52, 06 Lut '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nikt nie walczył o wolność. Wszyscy "polacy" walczyli o "dobrobyt i leżak na którym bedą mogli się położyć".

Moim zdaniem, z dzisiejszym postepem i wiedza, gdyby ci co rzadza chcieli dobra ludzi to mogla by byc wolnosc, dobrobyt i czlowiek nie musial by az tak duzo pracowac. Oczywiscie niektorym pasozytom by sie skonczyl raj.

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Powrót do góry
etznab

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:31, 06 Lut '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najlepszy pokaz siły - to pokaz biernego oporu !
W ten sposób można wygrać - każda agresja rodzi agresję.
My tak samo będziemy zmuszeni do wyjścia na ulicę - jak już do tego dojdzie - po prostu usiądźmy i robmy NIC, po Prostu NIC - wtedy nawet wojsko, które też sQma o co chodzi zrobi dokładnie to samo - to jest rozwiazanie na miarę dzisiejszych czasów - a tych nadpobudliwych - trzeba po prostu przytulić, bo z braku okazania miłości przestali szanować samych siebie i i emanują tym na zewnątrz!

Chcecie rozwiązań ?
To jest jedyne najprostsze i najsQteczniejsze.
Olać pieniądze, olać te wszystkie manipulacje - ludzie się obudzą i nawet jak z ręka w nocniQ, to przynajmniej świadomie sobię ręce wymyją z gówna, bo je poczują.
A to gówno to sami sobie zapewniliśmy od tylu lat, ponieważ daliśmy przyzwolenie na to by nam je wkładali do rąk !
Przestańmy szukać winnych, przestańmy się tłumaczyć i przestańmy się bać - wszyscy jesteśmy takimi samymi istotami - pora już to zrozumieć i poczuć smród, który się za nami wlecze już tyle czasu - przebudzenie równe jest umyciu się z szamba, a nastąpić jedynie to moze gdy świadomie sobie to uzmysłowimy.
Efekt setnej małpy - czy też efekt kwantowej zmiany we fraktalu, którym każdy z nas i każdy z nas tworzy jeszcze większy fraktal, którego jest częścią i na ktory obraz całości oddziałuje bezpośrednio.

To jest koniec świata i koniec niewolnictwa . . .

I przestańmy myśleć problemowo, bo w ten sposób można je mnożyć (problemy) w nieskońcczoność - zacznijcie myśleć kreatywnie i szukać rozwiązań, takich, ktore bedą dobrze działąć dla wszystkich, bez jakichkolwiek strat i zakłoceń wolnej woli!
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:36, 06 Lut '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

etznab napisał:
Najlepszy pokaz siły - to pokaz biernego oporu !
hehe
pokaz biernego oporu - brzmi zajebiście; człowiek się czemuś przeciwstawia, a do tego nie musi nic robić Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:39, 07 Lut '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
hehe
pokaz biernego oporu - brzmi zajebiście; człowiek się czemuś przeciwstawia, a do tego nie musi nic robić

W Indiach Gandhiemu sie to udalo.

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: