Witam ponownie!
Czy ktos z was chcial sie kiedys dorobic ale nic przy tym nie robic? Podejrzewam, ze wielu z nas. Zycie jest piekne gdy wszystko uklada sie po naszej mysli.
Moze temat wydac sie nieco kontrowersyjny lecz postanowilem rzucic wyzwanie losowi i osiagnac swoj pierwszy milion. Nie pytajcie po co mi on...jestesmy w systemie monetarnym stad pieniadz = godne zycie, wladza, luksus itp...
Uwaga oto cala idea.
Gdybys tak nagle zmienil sie w inwestora, gdyby to od ciebie zalezala polityka firmy, gdybys nagle otrzymal fundusz ktory masz za zadanie pomnozyc...co bys zrobil?
Najlatwiejszym sposobem (oprocz zlodziejstwa, korupcji i innych nielegalnych zrodel) wydaje sie byc gielda.
Uruchom wyobraznie i przewidz ceny surowcow, walut i indeksow.
W tym poscie proponuje rozmowe na zupelnie nowy temat na tym forum: inwestycja.
Do praktyki proponuje program (darmowy - to nie jest reklama!) do obslugi gieldy z rzeczywstymi notowaniami i (w zaleznosci co chcesz) pieniędzmi (virtual lub real). Link na samym koncu post'a.
Po raz pierwszy (nie widzialem podobnego watku) mamy okazje rozmawiac o wydarzeniach i dolozyc do nich tlo gieldowe. Zwroccie uwage na wachania kursu walut w zaleznosci od sytuacji gospodarczej krajow, np. nagle (ostatnio) wachanie cen ropy wywolane kryzysem u arabow.
Sam korzystam z tego od niedawna, do miliona mi jeszcze duzo brakuje
Ale juz sukcesy mam: na wachaniach dolca zysk ok 7000zl, na ropie 1500zl.
Przypominam...watek dotyczy GIEŁDY. Kursy w zaleznosci od sytuacji, notowania, przewidywania i inwestycje. Wspomnialem juz - to nie jest reklama, wpadlem na ten program przypadkiem (zero polecajacych itp.).
Oto link (sciagasz program i jedziesz) .Na poczatku wybierasz czy obstawiasz wirtualna kase czy swoja z portfela... i mozesz pokazac na co cie stac. Proponuje dyskusje na temat przewidywan,wnioskow i analizy.
Zapraszam do wypowiadania sie!
http://www.plus500.pl/Home.aspx?gclid=CMmXy--Q6KYCFYNJ3god4URmdw
Nie jestem zadnym polecajacym! Program jest darmowy, nie wkladasz zadnej kasy (vitrual) i nie masz spamu.