W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Ilu nas zostalo w kraju?  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Odsłon: 610
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zaspany

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:00, 14 Sty '08   Temat postu: Ilu nas zostalo w kraju? Odpowiedz z cytatem

Drodzy forumowicze!

Mam prosbe- i apel jednoczesnie- do ludzi posiadajacych takowa wiedze-; " Ilu nas rzeczywiscie zostalo w kraju i nie planuje w najblizszym czasie wyjechac przynajmniej na dluzej ,jesli nie na stale"? Bo czasami gdy przejezdzam przez miejsca ktore w mojej mlodosci kipialy smiechem i radoscia dzieci i mlodziezy,wydaja sie mi ze przejezdzam przez cmentarz, na ktory przyszli jeszcze zywi starzy ludzie ,by miec blizej do miejsca wiecznego spoczynku a ostatnia droge odbyc na wlasnych nogach miast w zdobionej skrzyni....
Wiem ze trudne , bo takie "nienaukowe" pytanie,ale wiem tez ze Polacy maja wiedze , ktorej jeszcze nie ma nawet w encyklopediach.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Nieznajomy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:21, 14 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaspany również mam takie wrażenie. Mam co prawda 18 lat ,ale gdy byłem małym dzieckiem to u mnie również kipiało młodością zawsze się coś działo. Teraz to większość osób wyjechało na studia lub do pracy. Teraz gdy wracam ze szkoły to niewiele się dzieje nawet w wiosnę lub lato. Wiesz teraz dzieciaki mają inne rozrywki może ich nie widujesz na podwórku po prostu grają w gry komputerowe. Coś w tym jest.

Wracając do tematu. Ja raczej nie chciałbym wyjeżdżać z kraju. Czuję się dumny będąc Polakiem i mając taką historię. Pragnę zostać tutaj i pracować. Obym za granicę wyjeżdżał tyko w celach turystycznych.
Powrót do góry
morgan666

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:31, 14 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

partiota ze mnie ZADEN i majac jeszcze 3.5 roku do zakonczenia studiow (elektrotechnika) narazie nie widze miejsca dla siebie i mojej przyszlej rodziny w tym zasciankowym kraju jakim jest polska... niebede robil wywodow dlaczego... ale powiem ze przez te 3.5roku moze duzo sie zmienic... np niebedzie gdzie juz wyjechac i po co... ale puki co NAPEWNO tu niezostane!!!
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:36, 14 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zostało nas za mało żeby coś zmienić.
I niestety nadszedł już chyba czas aby opuścić ten tonący okręt i samemu się ratować.
Powrót do góry
mandarck

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:47, 14 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieciaki siedzą w domach i grają w cs'a -_-' A tak btw. ma ktoś jakąś propozycję pracy za granicą na wakacje ? od czerwca do października jestem wolny ;D czekam na propozycje.
pozdrawiam Cool
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:00, 14 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja wyjeżdżam do Beligi w lipcu na szczęście nie na stałe Smile .Niezbyt podobałaby mi się perspektywa stałego mieszkania za granicą,a np.u niemców to juz wogóle Cool Wink
Powrót do góry
Spaczony

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:18, 14 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też jestem prawi pewien wyjazdu. Wiele mojej rodziny mieszka za granica, ale wątpie że będą chcieli mnie ściągać a i ja dopraszać sie nie będe. Wyjade aby zacząć od nowa.
Nieznajomy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:30, 14 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ej kurde jak wszyscy wyjadą to zostanę z Tadkiem Rydzykiem oj nie dobrze Crying or Very sad Albo i sam bo nawet i on wyjedzie Laughing
Powrót do góry
ckmmln2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:51, 15 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oj ciekaw jestem jak wielu z was wyjedzie jak dalej funt bedzie spadal i docelowo wg analitykow bedzie 3-3,5 zł Smile
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:57, 15 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zostaje nam tylko wysyłać zaproszenia do chińczyków i żydów z tekstem:

"zapraszamy do Polski, zrobiliśmy tu wam lebensraum jesteśmy waszymi sługusami, nasi dziadkowie walczyli abyście mogli se tu na sępa przyjechać i żyć, przyjeżdżajcie kochani jesteśmy waszymi sługusami!" Very Happy
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:12, 15 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ckmmln2 napisał:
oj ciekaw jestem jak wielu z was wyjedzie jak dalej funt bedzie spadal i docelowo wg analitykow bedzie 3-3,5 zł Smile

zalezy po co - zarobić czy zamieszkać?
tych którzy wyjeżdżają by zamieszkać mało interesuje po ile jest/będzie złotówka. tylko sezonowi dorobkiewicze patrzą na takie detale.

śmieszą mnie reportaże w wiadomościach gdy pokazują kilku polaków którzy wypowiadają się, że 'coraz mniej się opłaca i że niedługo może wrócą...'
dlaczego nie poakżą tych wszystkich którzy ciągle myślą 'po chuj mam wracac do takieog syfu? wole to oglądac tylko w TV' Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
piotr147

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:24, 15 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieznajomy napisał:
Ej kurde jak wszyscy wyjadą to zostanę z Tadkiem Rydzykiem oj nie dobrze Crying or Very sad Albo i sam bo nawet i on wyjedzie Laughing

Ja tutaj zostaje nie wiem po co, ale zostaje.

ckmmln2 napisał:

Jak ktoś jedzie zarobić i wrócić to nie pojedzie.
Co co jadą żaby zostać to pojadą ...

<edit>

Bimi napisał:

zalezy po co - zarobić czy zamieszkać?
tych którzy wyjeżdżają by zamieszkać mało interesuje po ile jest/będzie złotówka. tylko sezonowi dorobkiewicze patrzą na takie detale.

śmieszą mnie reportaże w wiadomościach gdy pokazują kilku polaków którzy wypowiadają się, że 'coraz mniej się opłaca i że niedługo może wrócą...'
dlaczego nie poakżą tych wszystkich którzy ciągle myślą 'po chuj mam wracac do takieog syfu? wole to oglądac tylko w TV' Smile

Komunistyczna propaganda.
Rodacy w kraju jest super a na zachodzie nie najlepiej.
Inaczej tego nie widzę.

Tak samo jak ze spadkiem bezrobocia, że niby tu coś się poprawia.
Tak na prawdę zawdzięczamy to 1,5 milinom polaków którzy uciekli.

Ja mogę opisać jak wygląda szukanie pracy w Polsce ...
Powrót do góry
AndSmo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:10, 15 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie znam danych, ale słyszałem gdzies, że w 2007 r. więcej Polaków urodziło się w Londynie niż w Warszawie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: