|
Autor
|
Wiadomość |
redvalley
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 02:51, 14 Sty '08
Temat postu: Chipowanie wiezniow w UK |
|
|
Powoli sie zaczyna. Rzad brytyjski planuje wszczepic tys. wiezniom microchipy aby 'zwolnic wiecej miejsc w wiezieniach'. Chipy najprawdopodobniej beda wykrywalne satelitarnie.
Niestety po ang.
http://news.independent.co.uk/uk/politics/article3333852.ece
Najgorsze jest to, ze poniewaz zaczna od 'niebezpiecznych' wiezniow a nie od przecietnych obywatelow, wiele ludzi bedzie za. Sprytnie. Nie chce dramatyzowac, ale mysle ze z biegiem czasu nawet te rzeczy ktore obecnie trudno zaakceptowac, beda na porzadku dziennym i duzo latwiejsze do przelkniecia na wieksza skale.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jabba
|
Wysłany: 03:04, 14 Sty '08
Temat postu: |
|
|
qrwa miałem nadzieję że zanim to gówno się zacznie to będę już tak stary, że poza prozakiem nic nie będzie mnie interesować. A zaczyna mi się wydawać że to kwestia 5-10 lat zanim zaczniemy te gówna nosić w sobie.
P..r....e jak jak tylko zaczną coś w Polsce na ten tema marudzić to poproszę p. Łukaszenkę o azyl.
Niech mi nikt nie mówi że na Białorusi ludzie są zniewoleni.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
Wysłany: 10:55, 14 Sty '08
|
|
fajnie tylko ze oni wypuszczają wiezniów na wolnosc!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zulugula
|
Wysłany: 16:59, 14 Sty '08
|
|
A niech się dzieje już teraz, życie w czasach ostatecznych jest ciekawym doświadczeniem
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
the end
|
Wysłany: 17:40, 14 Sty '08
|
|
Najpierw więźniowie, potem wolni ludzie będą znaczeni, co doprowadzi paradoksalnie do ich uwięzienia (zniewolenia). Czekam kiedy chipy będą reklamowane przez 50 centa, Rihanę, w Polsce przez Dodę, kiedy będą wprowadzane nie siłą, ale drogą pokojową, pod pozorem mody. Iście szatańskie rozwiązanie.
_________________ ... ludzi światłych i inteligentnych,
od ludzi prymitywnych i głupich,
odróżnia mądrość, czyli wiedza o
przeszłości ...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
Wysłany: 17:57, 14 Sty '08
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
redvalley
|
Wysłany: 18:52, 14 Sty '08
|
|
the end napisał: | Czekam kiedy chipy będą reklamowane przez 50 centa, Rihanę, w Polsce przez Dodę, kiedy będą wprowadzane nie siłą, ale drogą pokojową, pod pozorem mody. Iście szatańskie rozwiązanie. |
Niestety juz teraz staje sie to modne. W Hiszpanii a takze w Holandii sa kluby nocne, gdzie warunkiem czlonkowstwa jest wszczepienie sobie Verichipa. Patrz tu: http://video.google.co.uk/videoplay?doci.....;plindex=2
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
the end
|
Wysłany: 00:17, 15 Sty '08
|
|
redvalley---------nie wiedziałem tego, dzięki za info. Ci ludzie na filmiku są tak zaćpani, że zrobiliby laskę dla samego mr. Evilla, żeby tylko wejść do klubu, tragedia.
_________________ ... ludzi światłych i inteligentnych,
od ludzi prymitywnych i głupich,
odróżnia mądrość, czyli wiedza o
przeszłości ...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 00:38, 15 Sty '08
|
|
na tym wszysto polega,im ludzie glupsi tym bardziej lykaja wpajana im "prawde".sami popatrzcie jak cywilizowane narody sa poprostu glupie,cos o tym wiem bo nie mieszkam w polsce,wiec doswiadczam tego zjawiska codzien
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mandarck
|
Wysłany: 00:43, 15 Sty '08
|
|
Moja znajoma mieszka aktualnie w Usa, mówiła że jak chce się zobaczyć parodie człowieka razy kilkadziesiąt milionów to nie ma nic lepszego niż wybrać się do tego kraju. A po szkole chodzą młodociane clowny które uwaga - nie mają geografii Nie wiedzieć z jakimi stanami się sąsiaduje to już szczyt
Co do chipowania więźniów - niewątpliwie żyjemy w ciekawych czasach wprost z filmów sf z lat 80 i 90 : )
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jabba
|
Wysłany: 00:55, 15 Sty '08
|
|
To dobry pomysł nie nauczać ludzi geografii. Jest wtedy pewność że nigdzie nie uciekną, bo nigdzie nie trafią
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
redvalley
|
Wysłany: 01:03, 15 Sty '08
|
|
Stajemy sie niewolnikami nie tylko systemu ale i samej technoligii, ktora sama w sobie przez wielu jest spostrzegana jako bostwo... idziemy przeciez w tak dobrym kierunku, wiec koniecznie trzeba miec najnowszy gadzet - takie jest ogolne pojecie obecnej ewolucji czlowieka, podczas gdy w rzeczywistosci cofamy sie, robimy z siebie ofiary nie bedace w stanie funkcjowac bez komorki, sat nav, itd. Ja tez mieszkam za granica i pewne rzeczy sa tu wprost przerazajace. Chociaz z tego co wiem, Polska szybko dogania.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mandarck
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Raynold
|
Wysłany: 21:49, 23 Sty '08
Temat postu: cd |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Leski
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mijak
|
Wysłany: 11:42, 24 Sty '08
|
|
Przesadzacie. Już 1513251 (liczby wybierane losowo ) razy miał być koniec świata i to, że na 2012, czy NWO jest najwięcej dowodów mnie nie przekonuje.
Cytat: | Powiem tyle: damy radę. Ciężko będzie, ale damy radę |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko nielogiczne i mało prawdopodobne.
GG 7434411
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Goska
|
Wysłany: 14:47, 24 Sty '08
|
|
Tu jest po polsku :
Kryminalista z czipem
PAP 11:30
W Wielkiej Brytanii rozpoczęto testowanie satelitarnego systemu nadzoru nad kryminalistami zwolnionymi z więzienia.
System ten, przypominający prorocze wizje pisarza George'a Orwella, ma ułatwiać policji śledzenie poczynań najniebezpieczniejszych przestępców i zmniejszenie w ten sposób ryzyko popełnienia przez nich kolejnych zbrodni.
Jak oświadczył rzecznik Home Office (ministerstwa spraw wewnętrznych) Paul Goggins, pilotażowy program realizowany będzie w rejonie Manchesteru, w hrabstwie Hampshire i rejonie West Midlands.
Skazani za przestępstwa na tle seksualnym, włamywacze-recydywiści oraz osoby skazane za stosowanie tzw. przemocy domowej, którzy wychodzą na wolność, będą nosić specjalny elektroniczny czip umożliwiający łączność satelitarną.
Goggins ocenił, że programem objętych zostanie ok. 5 tys. osób. To będzie bardzo, bardzo jasne przypomnienie im, że ich obserwujemy, wiemy, gdzie są, co robią, a jeśli dopuszczą się naruszenia prawa, będziemy interweniować - podkreślił.
Satelitarny system nadzoru, jeśli okaże się skuteczny, ma być rozszerzony na całą Anglię i Walię.
Organizacje obrony praw obywatelskich nie widzą w tym niczego niewłaściwego, bowiem władze brytyjskie już obecnie stosują "elektroniczne znakowanie" niektórych skazanych za przestępstwa kryminalne. (iza)
więcej w kategorii »
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|