|
Autor
|
Wiadomość |
XTC88
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 12:47, 20 Gru '07
Temat postu: Pogrzeb Polski? |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
szaRy
|
Wysłany: 13:12, 20 Gru '07
Temat postu: |
|
|
Po prostu jadłem żydowską kanapkę oraz piłem żydowską herbatę z mojego judepolskiego kubka i po prostu normalnie mój żydowski komputer odmówił mi posłuszeństwa bo ja jestem Polakiem a on Zydem.
XTC wkleileś ten film, żeby pokazać jak Ci nasi "narodowcy" robią z siebie totalnych debili przez co sami się marginalizują i skazują na porażkę i śmiech?
Przyznam, że nie pałam miłością do pejsiastych ludzi. Przyznam, że szlag mnie trafia jak słysze, że pies nasika na synagogę to jest skandal międzynarodowy, a juz Polacy to najwięksi antysemici - ale jak oglądam tego typu filmiki to jedyne co to mi sie smiać chce.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jerzy Ulicki-Rek
|
Wysłany: 13:31, 20 Gru '07
|
|
szary
Zobacz skad pochodzi ten film.
Jesli z polskiego zrodla to ironia,podobna do tej w wierszu "Polscy bandyci"
"Za carskich czasów, wiemy to sami
Byliśmy zwani wciąż bandytami
Każdy, kto Polskę ukochał szczerze
Kto pragnął zostać przy polskiej wierze,
Kto nie chciał lizać moskiewskiej łapy
Komu obrzydły carskie ochłapy
I wstrętnym było carskie koryto
Był "miateżnikiem" - polskim bandytą.
"Polskich bandytów" smutne mogiły
Tajgi Sybiru liczne pokryły.
Przyszedł bolszewik - znów piosnka stara
Czerwonych synów białego cara.
Polak, co nie chciał zostać Kainem,
Że chciał być wiernym ojczyźnie synem,
Chciał jej wolności w słońcu i chwale,
A że śmiał mówić o tym zuchwale,
Że nie chciał by go więziono, bito,
Był "reakcyjnym polskim bandytą".
I znowu Sybiru tajgi pokryły
"Polskich bandytów" smutne mogiły.
Gdy odpłynęła krasna nawała
Germańska fala Polskę zalała.
Kto się nie wyrzekł ojców swych mowy,
W pruską obrożę nie włożył głowy,
Nie oddał resztek swojego mienia,
Swojej godności, swego sumienia,
Kto nie dziękował, kiedy go bito,
Ten był "przeklętym polskim bandytą".
Więc harde "polskich bandytów" głowy
Chłonęły piece, doły i rowy.
Teraz, gdy w gruzach Germania legła,
Jest Polska "Wolna i Niepodległa",
Jest wielka. Młoda, swobodna, śliczna,
I nawet mówią "demokratyczna".
Cóż z tego, kiedy kto Polskę kocha,
W kim pozostało sumienia trochę,
Komu niemiłe sowieckie myto,
Jeszcze raz został "polskim bandytą".
I znowu polskości tłumią zapały
Tortury UB, lochy, podwały.
O Boże, chciałbym zapytać Ciebie,
Jakich Polaków najwięcej w niebie?
(głos z góry)
Płaszczem mej chwały, blaskiem okryci
Są tutaj wszyscy "polscy bandyci".
Bo calosc sugeruje wlasnie ironie raczej.
Zydzi nie napisali by :"Pogrzeb Polski" bo byloby to zbyt ryzykowne.Chyba ,ze chodzilo by o prowokacje.
Ja to odbieram jako ironie i nasladowanie jezyka jakimi takich ludzi obrzucaja zydowskie gazety dla Polakow.
A wtedy gdy slucha sie ten talmudycznej obludy ,gdzie wojna to pokoj,milosc to nienawisc,tolerancja to skrajny zamordyzm jesli mowia o sobie , podobnie jak brakiem naszej tolerancji z kolei jest nieuznawanie zboczen za cos godnego nasladowania.
Daj nam Boze zebysmy mieli wiecej takich ludzi ,ktorzy maja odwage powiedziec glosno,ze obecnosc Zydow w Polsce byla jest i bedzie gwarancja polskiej narodowej tragedii.
Jerzy
"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Leech
|
Wysłany: 14:11, 20 Gru '07
|
|
Cytat: | Gdy brakuje antysemityzmu, należy go samemu wykreować: Żydówka sama namalowała sobie swastyki na drzwiach
Podsycane przez media i pielęgnowne przez środowiska żydowskie "zagrożenie antysemityzmem" okazuje się być skuteczne nie tylko w tworzeniu nieustannej atmosfery napięcia, niepokoju i zagrożenia, ale i w inspirowaniu do kreowania "antysemickich aktów", które mają pociągać za sobą żal i współczucie "prześladowanych". Zaświadczyła o tym niedawno studentka uniwersytetu George Washington, której tak bardzo brakowało współczucia i kolejnej fali potępienia "antysemityzmu", że... sama wymalowała sobie swastyki na drzwiach.
Sarah Marshak, studentka pierwszego roku zgłosiła 23 października br. incydent pojawienia się na drzwiach jej akademickiego pokoju swastyki. W ciągu czterech następnych dni, na jej drzwiach pojawiły się co najmniej dwie następne swastyki. W kilka dni później Erica Tanne, inna żydówka z akademika, zauważyla swastykę na swoich drzwiach, a 28 października swastyka pojawiła się na drzwiach studentki Marshak po raz czwarty i dzień później - po raz piąty. Razem, w ciągu ośmiu dni pojawiło się siedem swastyk: pięć na drzwiach Marshak, jedna na drzwiach Tanne i jedna na ogrodzeniu uniwerstyteckiego szpitala.
Gdy 1 listopada pojawiła się kolejna swastyka na drzwiach Sary Marshak, władze uczelni zwróciły się do FBI o zbadania sprawy. FBI, badając taśmy z nagraniami pochodzącymi z kamer systemu zabezpieczającego budynki, ustaliły, że swastyki malowała... Sarah Marshak.
Marshak przyznała się do namalowania swastyk, jednak stwierdziła, że jest autorką tylko trzech takich malunków. W jej obronie stanęli od razu funkcjonariusze żydowskich organizacji działających na uczelni. Robert Fishman, dyrektor organizacji Hillel stwierdził, że "Był to na pewno akt rozpaczy z jej strony. Nie mogę sobie wyobrazić jak ktokolwiek mógłby coś takiego uczynić. Współczuję jej, równocześnie jednak jestem niezadowolony z tego, iż była zmuszona do powzięcia decyzji o dokonaniu tego."
Incydenty tego typu nie są aż tak wielką rzadkością i raz po raz słychać o pojawianiu się "antysemickich" malunków czy napisów, by potem okazało się, że malowane były ręką samego "poszkodowanego".
Środowiska żydowskie pielęgnują stałe występowanie "aktów antysemityzmu", gdyż - jak stwierdzają to najwybitniejsi badacze etniczności żydowskiej, w tym prof. Kevin MacDonald z California State University - antysemityzm, zarówno realny jak i urojony, jest jednym z nielicznych elementów cementujących diasporę. Jest potrzebny jak tlen do zwykłej egzystencji tych środowisk. |
http://www.bibula.com/new/display.php?textid=01340
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
deczart
|
Wysłany: 14:36, 20 Gru '07
|
|
Ale konkluzja filmu jest słuszna - to Żydzi powinni przepraszać Polaków a nie na odwrót. A jest za co...Niech chociaż przeproszą za setki wymordowanych polskich patriotów zaraz po II wojnie, całe UB było żydowskie a ich dzieci teraz - np. Berman - Borowski śmiejąć się nam w twarz zostaje szefem Komisji łączności z Polakami za granicą, Polakami których wielu wyjechało z powodu terroru aparatu PZPR, którego członkiem był ten Żyd...
Moja ś.p. babcia, żołnierz AK w Powstaniu Warszawskim widziała jak Niemcy testują Żydów. Spędzali Żydów i Polaków nad wykopany dół, ustawiali po przeciwnych stronach po czym Niemiec podchodził z karabinem do Polaka, podawał mu go i mówił: "jak zabijesz tego żyda, będziesz żył". Polak nie strzelał, Niemiec z uśmiechem na ustach podchodził do Żyda, podawał mu karabin, po czym następowała ta sama ale odwrotna formułka, domyślacie się jaka.
Żyd strzelał.
Cała nadzieja w Hezbollahu.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Sikorski
|
Wysłany: 16:12, 20 Gru '07
|
|
Według mojego nauczyciela hiry naród polski miał wśród wszystkich innych największy wpływ na przetrwanie Żydów. Nawet mimo antysemityzmu wielu Polaków w czasie wojny. Denerwuje mnie np. organizacja o której mało kto słyszał czyli : Kongres Żydów. Jest to organizacja wyłudzająca kase jako repatriacje, o ile Niemcy powinni dostać za swoje, o tyle na dodatek słaba gospodarczo Polska wyrównała swój rachunek, ratując wielu Żydów w czasie wojny. Mój nauczyciel od fizy kiedy była heca z Rospudą (Unia nam nie pozwala głupiej kładki wybudować, ale nie będę pisał co o tym sądzę tutaj) śmiał się że wie po co była ona tak wielce nagłaśniana w mediach, otóż dowiedział się że w tym samym czasie odbywał się w Wawie ten właśnie Kongres Żydów, chcieli dalej kase wyłudzać, a panowie z platformy to popierali, ale muszę to sprawdzić, bo narazie piszę tylko co słyszałem, ale od zaufanego źródła. Sprawdzę jeszcze.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
frasobliwy
|
Wysłany: 18:28, 20 Gru '07
|
|
Taki na przykład Szlomo Morel po wymorodwaniu kilku setek ludzi w latach 50-tych, spokojnie sobie dożył w Izraelu (o ekstradycji mowy być nie mogło, jeszcze emeryturkę pobierał z III RP). Była jakaś kampania medialna w związku z tym? Nie. A z Jedwabnym była i to skrajnie tendencyjna. Ten filmik zamieszczony przez XTC tez jest tendencyjny, nawet prymitywny. Ale jesli głównonurtowa TV jest prożydowsko tendencyjna, to takiej rekacji z drugiej strony można się było spodziewac. Akcja - reakcja.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Grand
|
Wysłany: 18:34, 20 Gru '07
|
|
szaRy napisał: | Po prostu jadłem żydowską kanapkę oraz piłem żydowską herbatę z mojego judepolskiego kubka i po prostu normalnie mój żydowski komputer odmówił mi posłuszeństwa bo ja jestem Polakiem a on Zydem.
XTC wkleileś ten film, żeby pokazać jak Ci nasi "narodowcy" robią z siebie totalnych debili przez co sami się marginalizują i skazują na porażkę i śmiech?
Przyznam, że nie pałam miłością do pejsiastych ludzi. Przyznam, że szlag mnie trafia jak słysze, że pies nasika na synagogę to jest skandal międzynarodowy, a juz Polacy to najwięksi antysemici - ale jak oglądam tego typu filmiki to jedyne co to mi sie smiać chce. |
święta racja .... oprócz tego, że mi się chce płakać.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jerzy Ulicki-Rek
|
Wysłany: 21:57, 20 Gru '07
|
|
frasobliwy napisał: | Taki na przykład Szlomo Morel po wymorodwaniu kilku setek ludzi w latach 50-tych, spokojnie sobie dożył w Izraelu (o ekstradycji mowy być nie mogło, jeszcze emeryturkę pobierał z III RP). Była jakaś kampania medialna w związku z tym? Nie. A z Jedwabnym była i to skrajnie tendencyjna. Ten filmik zamieszczony przez XTC tez jest tendencyjny, nawet prymitywny. Ale jesli głównonurtowa TV jest prożydowsko tendencyjna, to takiej rekacji z drugiej strony można się było spodziewac. Akcja - reakcja. |
Male uzueplnienie:Morel uciekla z Polski dopiero w 1996 roku wtedy gdy zainteresowala sie nim katowicka prokuratura.
Morderca odpowiedzialny OSOBISCIE za zamordowanie okolo 1500 osob glownie kobiet i dzieci w obozie w Swietochlowicach.
naturalnie Zydzi odmowili ekstradycji.
Polecam ksiazke o tym i nnych zbrodniarzach ,ZYDOWSKIEGO co ciekawe pisarz -Johna Sack'a : "Oko za Oko " (An eye for an eye0 ,w ktorej opisuje on ZYDOWSKIE OBOZY KONCENTRACYJNE W PRL PO 1945.
Bylo ich ponad 1500 .Jak na ironie jednym z nich byl rowniez OSWIECIM.
Tak,tak.CHlopcy doszli do wniosku ,ze szkoda aby sie marnowal !!!
Dzieki filmowi dowiedzialem sie wiecej jak wygladala heca w Jedwabnem.
Sam zreszta pisalem cos na ten temat kiedys.
Oglosilem nawet apel :"Ze wzgledu na nagle zmiany pogody Jedwabne zamienie na barchany"..
Uklony
Jerzy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mandarck
|
Wysłany: 23:28, 20 Gru '07
|
|
Czy są dobrzy żydzi ? Jeżeli wszyscy są wychowywani jak są, to czy można spotkać żyda który nie uważa się za wyższego od reszty ludzi ? : )
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
nobody
|
Wysłany: 09:31, 21 Gru '07
|
|
Tak, o dziwo są i dobrzy.
http://netureikartapl.republika.pl/
Dlatego zrewidowałem swoje poglądy - z antysemickich na antysyjonistyczne. W każym narodzie są zakały i w naszym ich nie mało! Jeśli nałożyć na to specyficzną mentalność oraz szczególna historię diaspory trudno się nie dziwić, że większość Żydów to żydy! sic!
_________________ amicus Plato, sed magis amica veritas
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
bealgun17
|
Wysłany: 23:03, 05 Sty '08
|
|
Film, który dodał XTC88 został zrobiony przez prawdopodobnie polskojęzycznego żyda by ośmieszyć Polaków. Znalazłem na Youtube oryginał tego filmu. Oto on(w 2 częściach):
1
Link1
2
Link2
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
frust
|
Wysłany: 22:23, 09 Sty '08
|
|
mandarck napisał: | Czy są dobrzy żydzi ? |
Są - spotkałem takich. Nie powinniśmy generalizować - szuje powinny być wywoływane po nazwiskach. Nie stosujmy odpowiedzialności zbiorowej.
_________________ I poznacie prawdę, a prawda da wam wolność.
Autor: Jezus Chrystus, Ewangelia wg św. Jana, 8(32)
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ogrodnik
|
Wysłany: 23:21, 09 Sty '08
|
|
nobody napisał: | Tak, o dziwo są i dobrzy.
http://netureikartapl.republika.pl/
Dlatego zrewidowałem swoje poglądy - z antysemickich na antysyjonistyczne. W każym narodzie są zakały i w naszym ich nie mało! Jeśli nałożyć na to specyficzną mentalność oraz szczególna historię diaspory trudno się nie dziwić, że większość Żydów to żydy! sic! |
Rezolucja ONZ z 1975 roku zalicz syjonizm do rasizmu.Bycie antysyjonistą
jest pozytywne.Nie wolno pozwolić na to aby każdy kto piętnuje tę
formę dyskryminacji rasowej jaką jest syjonizm,nazywany był antysemita
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|