Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 11:06, 29 Lis '10
Temat postu:
Napisów na razie nie ma .Co prawda mało tam mówią ale strasznie niewyraźnie. Z drugiej strony dyskutują głównie o DMT więc jak zna temat będzie widział o co chodzi. Film warto oglądać z udziałem "śródków wspomagających doznania"
q8ic napisał:
A film jest przede wszystkim o reinkarnacji.
Dziękujemy ci Captain Obvious za ten spojler. A jeśli już to raczej o OOBE i NDE
Wysłany: 12:46, 29 Lis '10
Temat postu:
Nic tam odkrywczego nie ma poza wizją reinkarnacji, bardzo dosłowną z resztą.
Jakie NDE [spoiler] przecież facet ginie i to jest oczywiste. Znaczy nie on sam tylko jego ciało za to duch sobie lata, jest sporo golizny, troche kompleksu Edypa, a później ląduje sobie w ciele dziecka jego siostry i jego dobrego kumpla.
Wysłany: 14:36, 29 Lis '10
Temat postu:
EDIT- FILM MA KILKA ZAKOŃCZEŃ - AMERYKAŃSKIE BANALNE I EUROPEJSKIE KONTROWERYJNE , UWAGA NIE OGLĄDAĆ AMERYKAŃSKIEGO GÓWNA
q8ic: nie wiem jak sobie wyobrażasz reinkarnację .......(EDIT, mówimy o dwórch różnych wersjach)
A NDE jest określeniem przeżyć ludzi po śmierci klinicznej - gdy wychodzą z ciała (ale wracają). Film przedstawia takie właśnie wyjście z ciała ale bez powrotu. Powinno się fachowo nazywać DE ale przecież jeszcze nikt tego nie przeżył żeby opowiedzieć.
Ale racja , w filmie nie ma nic odkrywczego. Przecież w telewizji co drugi film jest o opuszcaniu ciała, narkotykach, dmt, halucynogenach. W dodatku ten banalny montaż - nuda.
Wysłany: 21:13, 29 Lis '10
Temat postu:
może i nie ma nic odkrywczego, dla Ciebie, w dobie informacji ciężko jest wydobyć rewolucyjne wątki,
mi osobiście obraz się podobał, i zgodzę sie z twierdzeniem, że wgniata w fotel, może to transowa muzyka, gra świateł, może chęć konfrontacji z naszymi wewnętrznymi odczuciami
poleciłbym obejrzenie tego filmu nastolatkom, głownie ze względu na przedstawione w tym filmie sceny seksu , niejednoznaczne,
i doskonale przedstawione dylematy wspólczesnego świata, na pewno nie wszystkie
Wysłany: 22:11, 29 Lis '10
Temat postu:
Ja oglądałem zakończenie, gdy stał się plemnikiem, wniknął w jajeczko i potem się urodził, było widać zamazane sceny z porodówki i płacz noworodka. Scena z aborcją była wcześniej i dotyczyła chyba jego siostry. Jakie jest to drugie?
Wysłany: 20:26, 03 Gru '10
Temat postu:
q8ic napisał:
Nic tam odkrywczego nie ma poza wizją reinkarnacji, bardzo dosłowną z resztą.
Jakie NDE [spoiler] przecież facet ginie i to jest oczywiste. Znaczy nie on sam tylko jego ciało za to duch sobie lata, jest sporo golizny, troche kompleksu Edypa, a później ląduje sobie w ciele dziecka jego siostry i jego dobrego kumpla.
panowie i panie no a tytułowa pustka ? Najazdy kamery jak wchodził w Światło lampy itd, wchodził wewnątrz atomu, do tego co jest świadome własnej obserwacji do wszytkich możliwych zdarzeń i żyć !
tak zrozumialem ten film., pozdrówki !
_________________ nie ma żadnej prawdy, wszystko jest tym samym, wielu się załamie, wielu parsknie śmiechem, to wszystko jedno
Wysłany: 11:38, 04 Gru '10
Temat postu:
Aiedail: ale z tego co pamiętam to scena jego porodu (rodzi jego matka) więc jakby to nie tylko chodzi o reinkarnację - może chodzi o poruszanie się w czasie i oglądanie własnych narodzin? a może retrospekcja całego życia i ponowny start jako ta sama osoba?
W wersji reżyserskiej poród jest wcześniej a na końcu aborcja i kamera wjeżdża w usunięty płód - czy tu chodzi o uznanie nienarodzonego dziecka jako świadomej osoby?
Wysłany: 10:11, 21 Gru '10
Temat postu:
a te linki, ktore sa zamieszczone to jaka wersja? us czy eu ?
ja widze takie:
Enter The Void 2009 DvdRip XviD-Noir
Enter The Void LIMITED DVDRip XviD-NeDiVx
no i
Enter The Void LIMITED 1080p BluRay x264-REFiNED ale to juz dla maniakow:P