@hanuman ,obejrzenie filmu ,zapewne przełomowego dla sprawy ,uniemożliwił mi brak jakiejś wtyczki ( co kolwiek to znaczy ,zwłaszcza w kontekście filmu
)
Tematyka Litwinienki nie była mi obca
viewtopic.php?t=12515 ale nie wykluczyć nie mogę że to co wiem jest stekiem bzdur a prawdę ujawnia ten "twój" film" Dodajmy filmu zaopatrzony słowem wstępnym Roberta Amsterdam ! samego
Roberta Amsterdama
Mam w związku z tym kilka pytań do ciebie @hanuman :
-czy na filmie ostatecznie wyjaśniono (zdementowano ) pogłoskę jakoby Litwinienko był płatnym
zabójcą zatrudnionym u biznesmena Bierezowskiego.
-czy prawdą jest że ostatnimi czasy Litwinienko miał u Bierezowskiego 1 milon dolarów długu. (kwota miała służyć do "zjednywania urzędniczej przychylności " ) Forsa nie dotarła do kogo trzeba i jakby tego było mało ,Litwinienko "ociągał" się z jej zwrotem Bierezowskiemu.
- czy prawdą jest że Litwinienko podejmował się pośrednictwa w biznesowych sprawach między biznesową drobnica a Bierezowskim.Za usługi te pobierał prowizję ale niestety nie był rzetelnym pośrednikiem i często swych klientów zostawiał na lodzie.
- czy prawdą jest że na łożu śmierci Litwinienko ogłosił się szachidem i co ewentualnie miałoby to znaczyć ?
wszyscy wiemy co jest funkcją szachida ,więc jak w kontekście rzekomych okoliczności smierci Litwinienki nalezy to rozumieć.( on zabił ? jego zabili ? co to znaczy Litwinienko-szachid ? )