Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 09:44, 16 Gru '10
Temat postu:
Privilege w 1989 zrzuciliśmy jarzmo to nie ulega wątpliwości tylko tak juz to bywa, że jedni zastępują drugich, odeszła czerwona zaraza, przyszła czarna zaraza i jeszcze parę innych zarazków.
Ludzie zaczęli pracować na swoim ale zaraz znalazła się grupa, która wyciągnęła rękę po cudzą własność w imię prawa.
Dużo by tu dyskutować ale prawda jest taka, że w PRLu nie mogli byśmy sobie popisać na forum prawda2.info, ale za to mieliśmy dług 40 mld a teraz 762 mld nie wie kurwa co lepsze.
_________________ Prędzej dogadasz się z gościem na kacu, niż bluzgającym flustratem.
Wysłany: 22:01, 17 Gru '10
Temat postu:
Amarantus napisał:
Privilege w 1989 zrzuciliśmy jarzmo to nie ulega wątpliwości tylko tak juz to bywa, że jedni zastępują drugich, odeszła czerwona zaraza, przyszła czarna zaraza i jeszcze parę innych zarazków.
Ludzie zaczęli pracować na swoim ale zaraz znalazła się grupa, która wyciągnęła rękę po cudzą własność w imię prawa.
Dużo by tu dyskutować ale prawda jest taka, że w PRLu nie mogli byśmy sobie popisać na forum prawda2.info, ale za to mieliśmy dług 40 mld a teraz 762 mld nie wiem kurwa co lepsze.
To to samo ...Tylko scena inna zmieniło się kilku aktorów ale reżyser jest ten sam...
Wtedy nie było wolności i prawdy dziś też właśnie tego brakuje...
_________________ Gaza Strefa śmierci
Wysłany: 22:09, 17 Gru '10
Temat postu:
To samo gowno tylko inaczej zapakowane. Wczesniej miales cenzure, a teraz masz poprawnosc polityczna. Efekt ten sam. Pewne tematy nie podlegaja debacie i sa przemilczane, bo nie wypada o nich mowic.
Wysłany: 23:34, 17 Gru '10
Temat postu:
E tam jak nie wypada, przecież caly czas nawiajacie o tym, a prawda2.info forum pełne dysputantów
A gówno czy w takim papierku czy w innym zawsze pozostaje gównem
Ja tam lubie obrazki jak minister dostaje w mordę tyle moje satysfakcji i uciechy, jakby tak nasz tak dostał to fajnie było by oglądac takie fotki ,może zrobił bym ramkę i pokazywał wnukom
Ja tez rzucałem kamieniami w zomo ale politcy tego nie czuli i to cały problem demokracji albo guwnoracji.
Wysłany: 00:27, 18 Gru '10
Temat postu:
mam słuch doskonały ,taki sie urodzilem ,mam intuicję taki sie urodziłem , mam wielkie wkurwienie ,taki sie urodziłem , mam kurwa wiele karmicznych doświadzczeń ,taki się urodziłem ,
mam kurwa wiele nadziei na lepsze , taki się urodziłem /
Brawo bracia GRECY ,którym jeszcze jaja wiszą między nogami ,
Brawo bracia GRECY ,co nie chcecie ,aby Wami jątrzyli Banksterzy /
CHYLĘ CZOŁO W SZACUNKU .
_________________ bankierska lichwa - nowoczesne niewolnictwo -złudzenia na raty /
NIE WIERZĘ POLITYKOM -NIE . / bo to sprzedajne marionetki i cyniczni psychopaci /
Wysłany: 08:37, 18 Gru '10
Temat postu:
Czekan a zastanowiłeś się o co oni strajkują ?
Oni strajkują nie o wolność nie o uczciwa przyszłość oni strajkują o utrzymanie ich dzisiejszej zasranej rzeczywistości...Grecy nie wyszli na ulicę aby coś zmienić ,oni wyszli w obawie że to rząd przykręci im śrubę ....Nie bardzo rozumiem ku czemu chylisz czoło ? Rozjebią trochę sklepów spalą kilka samochodów utrudnią życie zwykłym obywatelom i sami sobie , kolejny rząd upadnie a nowy już przygotowany przez Międzynarodowy Fundusz Walutowy zajmie jego miejsce i weźmie kolejne kredyty aby jeszcze bardziej przykręcić grekom śrubę z tym że jak to zwykle po takich rewolucjach społecznych bywa, po roku dwóch Grecy obudzą się z ręką w nocniku...Napisałem po roku i to jest optymistyczna wersja biorąc pod uwagę Polaków którzy to nadal śpią po swojej solidarnościowej rewolucji , śpią z ręką w nocniku ...Jest co prawda mała szansa że podwyżka WAT u nas która na i tak tragicznych finansach państwa odbije się czkawką i przynajmniej część społeczeństwa wybudzi z hipnozy sukcesu już pod koniec 2011 ...Chociaż jest duże prawdopodobieństwo że to nasze społeczeństwo nawet po wybudzeniu będzie lunatykować...
_________________ Gaza Strefa śmierci
Wysłany: 12:03, 18 Gru '10
Temat postu:
Polska Agencja Prasowa podała:
"Międzynarodowy Fundusz Walutowy (MFW) z zadowoleniem odnotował radykalne działania oszczędnościowe greckiego rządu i zamierza kontynuować pomoc dla Grecji w postaci natychmiastowego kredytu w wysokości 2,5 mld euro w ramach 3-letniego pakietu ratunkowego.
Tym samym Grecja otrzyma 10,6 mld euro z docelowych 110 mld euro, na jakie opiewa pakiet ratunkowy UE i MFW.
Zdaniem zastępcy dyrektora generalnego MFW Murilo Portugala, zadłużone Ateny wprowadziły "imponujące" poprawki w finansach publicznych. Jego zdaniem Grecja jest na najlepszej drodze ku spełnieniu warunków pakietu ratunkowego, zaś greckiemu rządowi "należą się słowa uznania za zdecydowane wdrożenie trudnych i ambitnych działań makroekonomicznych i reform strukturalnych".
Tymczasem Grecją wstrząsają kolejne fale strajków wywołane protestami przeciw daleko idących cięciom - m.in. dziennikarzy, nauczycieli, lekarzy, pracowników sądów, banków, poczt oraz przedsiębiorstw państwowych.
Jednak rząd premiera Jeorjosa Papandreu podkreślił, że zmiany są konieczne, aby pogrążony w kryzysie zadłużenia kraj mógł nadal korzystać z międzynarodowej pomocy."
Wysłany: 20:25, 06 Lut '11
Temat postu:
"Oni strajkują nie o wolność nie o uczciwa przyszłość oni strajkują o utrzymanie ich dzisiejszej zasranej rzeczywistości..."
Racja..
Toz to zupełnie o to samo walczyła polska przed 1989 rokiem. Nikt nie walczył o wolność. Wszyscy "polacy" walczyli o "dobrobyt i leżak na którym bedą mogli się położyć".
Wysłany: 20:52, 06 Lut '11
Temat postu:
Cytat:
Nikt nie walczył o wolność. Wszyscy "polacy" walczyli o "dobrobyt i leżak na którym bedą mogli się położyć".
Moim zdaniem, z dzisiejszym postepem i wiedza, gdyby ci co rzadza chcieli dobra ludzi to mogla by byc wolnosc, dobrobyt i czlowiek nie musial by az tak duzo pracowac. Oczywiscie niektorym pasozytom by sie skonczyl raj.
_________________ Wolność słowa na internecie.
Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Wysłany: 21:31, 06 Lut '11
Temat postu:
Najlepszy pokaz siły - to pokaz biernego oporu !
W ten sposób można wygrać - każda agresja rodzi agresję.
My tak samo będziemy zmuszeni do wyjścia na ulicę - jak już do tego dojdzie - po prostu usiądźmy i robmy NIC, po Prostu NIC - wtedy nawet wojsko, które też sQma o co chodzi zrobi dokładnie to samo - to jest rozwiazanie na miarę dzisiejszych czasów - a tych nadpobudliwych - trzeba po prostu przytulić, bo z braku okazania miłości przestali szanować samych siebie i i emanują tym na zewnątrz!
Chcecie rozwiązań ?
To jest jedyne najprostsze i najsQteczniejsze.
Olać pieniądze, olać te wszystkie manipulacje - ludzie się obudzą i nawet jak z ręka w nocniQ, to przynajmniej świadomie sobię ręce wymyją z gówna, bo je poczują.
A to gówno to sami sobie zapewniliśmy od tylu lat, ponieważ daliśmy przyzwolenie na to by nam je wkładali do rąk !
Przestańmy szukać winnych, przestańmy się tłumaczyć i przestańmy się bać - wszyscy jesteśmy takimi samymi istotami - pora już to zrozumieć i poczuć smród, który się za nami wlecze już tyle czasu - przebudzenie równe jest umyciu się z szamba, a nastąpić jedynie to moze gdy świadomie sobie to uzmysłowimy.
Efekt setnej małpy - czy też efekt kwantowej zmiany we fraktalu, którym każdy z nas i każdy z nas tworzy jeszcze większy fraktal, którego jest częścią i na ktory obraz całości oddziałuje bezpośrednio.
To jest koniec świata i koniec niewolnictwa . . .
I przestańmy myśleć problemowo, bo w ten sposób można je mnożyć (problemy) w nieskońcczoność - zacznijcie myśleć kreatywnie i szukać rozwiązań, takich, ktore bedą dobrze działąć dla wszystkich, bez jakichkolwiek strat i zakłoceń wolnej woli!
_________________ www.youtube.com/user/WszystkoJestWporzadQ