Cytat: |
Easy_Rider
W ten sposób mogą przechodzić również pieniądze pochodzące z przestępstw, oszustw podatkowych i inne tego rodzaju i czy nie będzie to raj do prania pieniędzy, tym bardziej, że nic nie mówi się o limitach przy tego rodzaju transakcjach? |
Domyślam się, że będą mieć argument, by śledzić "komórkowców" (znamy temat)
Cytat: |
Lestar
Jak mi potem udowodnią że nie byłem kompletnie najebany, czyli moja zdolność do czynności prawnych nie była wyłączona?
Lol, to dziecko też będzie mogło sobie tak kasę wypłacić (a tranzakcje zawieranie przez dzieci są co do zasady nieważne) |
W bankomatach powinni zamontować alkomaty?
Przy bankomatach/internetowych przelewach nie sprawdzają tożsamości aktualngo użytkownika karty - oby tak zostało bo nie zamierzam przykadać czoła do czytnika ("nie wczytuje - proszę potrzeć")
Dzieci mogą to robić z internetu również.
Bardziej martwiące są zbyt łatwo dostępne transakcje pieniężne a to nie RPG przeglądarkowe, żeby można było skasować postać... Wystarczy, że w USA kredyty były udzielane prawie w kioskach....
Większa płynność waluty to z założenia więcej spekulacyjnej gotówki dla banków - ponownie spekulacje przybiorą na masie od realnej gotówki...
Ważąc argumenty - nie zgadzam się na wprowadzenie opcji.