Niezle to chlop wszystko poskladal do kupy i opisal w dosc przystepnej formie.
Cieszy mnie fakt ze jest "zwolennikiem" Danikena hehe.
Trojkat jako podstawa tworzenia, czyz to nie przypomina nasze graficzne "poligony" hehe.
Czyz ewolucja tez nie ma struktury fraktalnej jak wszystko inne w otaczajacym nas wszechswiecie, przepraszam powinienem raczej napisac w zasiegu naszego horyzontu zdarzen.
Czyz asany w Jodze nie maja tworzyc z ciala struktury geometrycznej ?
Najbardziej znana to kwiat lotosu, ma ona postac dokladnie czworoscianu foremnego(zakladajac ze mamy doczynienia ze zdrowym czlowiekiem), ktory odpowiada "poligonowi w 3D" .Joga idzie nawet troche dalej i opisuje budulec materii jako trzy "guny".
W filmie Pi(taka kabala w pigulce) Aronofskyego Max stawia zalozenie "Matematyka jest jezykiem natury"
Czyz samo to proste zdanie nie mowi nam iz natura "mysli" w ten sam sposob co ludzie a wiec za "budowniczym/i" natury stoi czlowiek lub jego odpowiednik w przyszlosci (wielowymiarowa istota superinteligentna znana nam wszystkim jako bog/bogowie) ?
Wnioski Nassima sa bardzo spojne logicznie i moga laczyc sie rowniez z teoria "hollow planets"
Tajemnicze znikniecia wokol biegunow magnetycznych bardzo podobne to tych blisko trojkatow bermudzkiego i smoka moga sugerowac z czym mamy doczynienia - z plamami na... Ziemii heh.
Brakuje wg mnie tylko jednego puzzla w opowiastce Nassima aby zunifikowac te wszystkie "poszlaki"
Psychodelikow i ich ogromnego wplywu na postrzeganie/tworzenie naszego horyzontu zdarzen poprzez jezyk i dzwieki(fale)
Substancje psychoaktywne jako lacznik miedzy dwoma stronami lustra o czym dokladnie pisal Terence Mckenna wiec polecam poczytac lub posluchac jego wyklady, niestety w wiekszosci sa w jezyku angielskim.
To takie moje podsumowanie bo o tym wszystkim juz wspominalem w innych watkach.
Teraz tylko czekam kiedy zbuduja oficjalnie pierwszy ZPEM i energia paliw kopalnych odejdzie do lamusa. Staniemy sie wtedy cywilizacja typu pierwszego a to niezbedny krok w ewolucji naszego gatunku...
Zyjemy w ciekawych czasach.