W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Lot 93: Walka z terroryzmem - Discovery Chanel  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 2289
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
quan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:04, 29 Gru '07   Temat postu: Lot 93: Walka z terroryzmem - Discovery Chanel Odpowiedz z cytatem

DO wszystkich forumowiczów włączcie tv 11.00 - 13.00
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:10, 29 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierdzieleni.
Discovery wie tyle na temat lotu 93 to mooniek n.t. misji Apollo Smile

Przedstawiaja fikcje w formie dokumentu tworząc tym samym historię... ludzie i tak się nie połapią co w filmie było faktem, co domysłem, a co zwyczajnym łgarstwem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
quan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:14, 29 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśni pokazują rozmowy pasażerów ze swymi rodzinami kiedy już wiedzą ze zostali żywymi pociskami Smile w locie 93 - TOTALNA PROPAGANDA TV
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:36, 29 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie, toż to same kłamstwa. Rozmowy są ewidentnie dziwne. Najprawdopodobniej całkowicie sfałszowane. Discovery to rządowy kanał łgarstwa, to pseudonauka udająca profesjonalizm. Wystarczy obejrzeć "Pogromcy mitów", albo "Brainiac", co za pierdoły! Tak jakby dzieciom dać sprzęt naukowy. Co za paranoja. To ma być poważny kanał naukowy? Gdyby
była to jakaś nauka to byłyby zaawansowane wykłady z fizyki, a nie zabawa w symulacje głupich historyjek wyssanych z palca.
Powrót do góry
zolw

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:01, 29 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A trochę bardziej merytorycznie co do filmu ?
Co do teog co mnie w nim odrazu udeżyło były właśnie telefony - raz ze niedarady z pewnej wysokości dzwonić ok może byli na niższej ale te telefony w samolocie ?? Widział ktos cos takiego podczas latania ja nie.
Dwa scenak jak sie nazwijmy to zbroili i mowa o sztućcach jako broni z tego co pamiętam to rozdaje sie plastiki Razz niewiem moze w pierwszej klasie i moze obsługa ma metalowe.
Ktoś może to zweryfikować ?
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:11, 29 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że ten film nakręcono głównie dla rodzin ofiar, które zginęły w tym samolocie.
Tak naprawdę samolot zestrzeliły myśliwce, a rodzinom pokazano jak to bohatersko utarto nosa terrorystom.
Ale dzięki temu te rodziny ofiar są zadowolone i szczęśliwie, że mają bohaterów w rodzinie.
Powrót do góry
carolski123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:35, 29 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myśliwce nie wystartowały, a przynajmniej nie na czas

"Zaiste w ciekawych czasach przyszło nam żyć"
Powrót do góry
Adun

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:57, 30 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla tych oc uwazaja ze to nie lot 93 rozbil sie w Shanksville

A pozatym, jesli rozmowy byly nieprawdziwe, to jak to mozliwe, ze gdy jedna kobieta z porwanego samolotu zadzwonila do swojej siostry i powiedziala jej kod do sejfu w jej domu?? Jakies sugestie??
Powrót do góry
aro_klb

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:28, 30 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co do Shanksville to sądze iż szczątki są owszem ale takie dziursko niestety ale niewiele mi mówi:
http://stj911.org/evidence/docs/P200059_1.jpg
Mała ilość szczątków.Z innej beczki:
http://www.esdjournal.com/articles/Lightning/russian%20crash.htm - katastrofa w Rosji.Katastrofa z Shanksville miała dziwny przebieg według mnie.Jakoś wiele pytań mi sie nasuwa.Szczątki znalezione w lesie.Tu samolot też wyparował??:
http://img167.imageshack.us/my.php?image=crashim7.jpg - rysujacy tą żółtą linią zapomnieli o silnikach.Dziwnie sie rozbił.Czy jest możliwe aby samolot o takiej masie był w stanie rozbić sie w miejscu w którym brak jakikolwiek śladów rozbicia obok dziury..Przecież nie mógł nurkować w ziemie i pod takim kątem...dziwne to dla mnie
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:14, 30 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Adun nie kompromituj się. Znajdź lepszy filmik, bo na tym żałosnym który dałeś widziałem jakieś 10% z całego Boeinga, filmik chce wmówić oglądającemu, że widzi 95% z całego samolotu, co jest manipulacją. Jest tu kawałek kolorowej blachy (gdzie reszta?), najprawdopodobniej resztka jednego z silników wryta w ziemię, drugi kawał blachy (tym razem zawierający dziury po oknach), reszta to drobne części (porozrywane strzępki, jakiś kawałek gumy (podobny do wycieraczki do butów) jakieś blaszki niewiele większe od paproci, czarna skrzynka (jedna z dwóch), dokumenty, spalony zegarek, jakiś układ elektroniczny, notes, krawat lub opaska (nie jestem pewien), dwa napełnione osmoloną blachą czerwone pojemniki (reszta jest pusta w niebieskim jest folia), wypełniony do połowy drobną blachą i innymi częściami zapewne już pozbieranymi z krzaków kontener. Moje pytanie brzmi: dlaczego autorzy tego filmu twierdzą, że znaleziono 95% z całości samolotu skoro wyraźnie widać, że jest to jakieś 10% z całości samolotu? Adun czy nie oglądałeś nigdy filmów akcji, w których grożąc osobie pistoletem wymusza się na niej, aby przez telefon powiedziała dokładnie to co grożący chce? Nie wierzę, że nie oglądałeś. Uwierz mi CIA i FBI mają praktykę w wymuszaniu, robią to w Guantanamo na co dzień.
Powrót do góry
Adun

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:28, 30 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem na jakiej podstawie twierdza, ze bylo to 95%... Jednak patrzac na te cale kontenery ze szczatkami, ja przyjmuje, ze wiele mniej tam musialo nie byc.. Pzatym o co chodzi z tym brakiem sladow po silnikach, skoro jeden z nich jest wlasnie zakopany w miejscu uderzenia samolotu, a drugi upadl kilkaset metrow dalej??
Pozdro

Sikorski ile wg ciebie osob bralo udzial w tym spisku??
Powrót do góry
aro_klb

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:41, 30 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ci ludzie co zorganizowali 9/11-dla nich to był punkt zwroty,przypuszczam iz oni tego nie respektują jako zamach na Ameryke(a wszystkim sie to wmawia! sic!) tylko jako część misji i przypuszczam iż tak im sie tłumaczy.Ci którzy zginęli to po prostu ofiary które przypadkowo wybrał los i dzięki nim wmawia sie społeczeństwu iż muszą walczyć z terrorystami którzy czają sie na każdym rogu.Dla nich ten dzień to dzień wyzwolenia a nie dzień hańby oraz ataku.Tak było z największymi mordercami ludzi,całych milionów!Oni maja idee która sie kierują i życie ludzkie ma dla nich drugorzędne znaczenie.Jest środkiem do celu.Tylko jakiego??Jak widać z historii wydarzeniami można manipulować,dla jednych są one klęską a dla innych nowym etapem(bądź sukecesem) wdrażania szerszego planu.
Powrót do góry
dex

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:42, 30 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A pozatym, jesli rozmowy byly nieprawdziwe, to jak to mozliwe, ze gdy jedna kobieta z porwanego samolotu zadzwonila do swojej siostry i powiedziala jej kod do sejfu w jej domu?? Jakies sugestie??

Moje sugestie: no i co z tego że podała jej kod do sejfu z jej domu? Sprawdziłeś, czy on pasował? Ktoś to udowodnił że był on autentyczny? A teraz Adun wyobraź sobie - lecisz samolotem, nagle zostaje on uprowadzony i terroryści ofem mówią, że zaraz wpieprzą się w jakiś budynek. Wykonujesz ostatni telefon do np. kogoś z rodziny i rozmawiasz z nim jakbyś czytał encyklopedie PWN, albo oglądał bardzo nudny film, że prawie zasnąć można? Przesłuchałem kilka tych rzekomych rozmów, no i żal, bo nawet kiepski aktor by to lepiej zagrał...

PS. w temacie o pentagonie ani razu nie odpowiedziałeś na moje wypowiedzi skierowane do Ciebie, coś Cię gryzie?
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:27, 30 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Pierdzieleni.
Discovery wie tyle na temat lotu 93 to mooniek n.t. misji Apollo Smile

Moim zdaniem złe porównanie. Mooniek wie o misji Apollo całkiem sporo. Po prostu nie zgadza sie z Toba i ma solidne argumenty.

A co do "Discovery"...To taka sama pseudointeligentna gadzinówka jak "Wiedza i Życie". Bardzo czesto pokazywali wojne w Iraku widziana oczami amerykanskich zolnierzy. Do tego poziom programów. Np. Brainiac: kobieta przebrana za Tine Turner podkłada trotyl pod samochod, potem opdala. Zero puenty. Takich programow na Discovery jest od pyty. Nawet jesli cos ma wieksza wartosc, to raczej nie wchodzi w temat zbyt głeboko. Kanał dobry dla licealistów i robotników odpoczywajacych przed telewizorem po ciezkiej pracy fizycznej. Do tego te powtóki. Fuj.
Powrót do góry
mandarck

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:33, 31 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Discovery zainwestowało w rozrywkę i już. Wie co ludzie chcą oglądać. A wiadomo, że telewizja nie ma nas uświadamiać tylko otępiać a oni mają zarabiać.
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:34, 31 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już o tym pisałem:

Sikorski napisał:
Discovery to rządowy kanał łgarstwa, to pseudonauka udająca profesjonalizm. Wystarczy obejrzeć "Pogromcy mitów", albo "Brainiac", co za pierdoły! Tak jakby dzieciom dać sprzęt naukowy. Co za paranoja. To ma być poważny kanał naukowy? Gdyby
była to jakaś nauka to byłyby zaawansowane wykłady z fizyki, a nie zabawa w symulacje głupich historyjek wyssanych z palca.

Paranoja.
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:28, 01 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Adun napisał:

Tylko pytanie. Po co to powiedziala?
Powrót do góry
quan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:38, 03 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://peb.pl/filmy-dokumentalne/223048-rapidshare-jak-run-y-bli-niacze.html
Razz
Powrót do góry
Adun

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:29, 03 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

frasobliwy napisał:
Adun napisał:

Tylko pytanie. Po co to powiedziala?

No bo moze miala tam ukreyte jakies drogocenne pamiatki rodzinne?? Pieniądze?? Ch..j wie co?? No to powiedziala...

A takie pierdolenie ze ktos jej przylozyl pistolet do glowy to powiedziala jest glupie... Ja bym nie powiedzial, bo juz bym sie domyslil jak skoncze... Nawet zakladając tą glupią wersję, ze to jednak dzwonili Ci ludzie, pod grozbą smierci, to dziwne ze ani jeden się nie wyrwal i powiedzial ze wcale nie są w samolocie, tylko gdzies indziej..
Powrót do góry
Nieznajomy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:30, 03 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sikorski pamiętaj ,że taki kanał ma być przystępny ludziom. Naukowy ,ale przystępny. Kto by to oglądał gdyby jakiś koleś pierdzielił wykład na temat fizyki np. kwantowej albo coś. Też nie pisać ,że wszystko jest tam łgarstwem ,bo wiele programów jest godnych uwagi ,ale macie racje jeżeli chodzi o jakieś wątpliwe wydarzenia historyczne to jest to jedne ze źródeł propagandy. Są dużo gorsze kanały np MTV. Nie chodzi o muzykę ,ale o programy lecące na tym kanale.
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:46, 03 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieznajomy napisał:
Kto by to oglądał gdyby jakiś koleś pierdzielił wykład na temat fizyki np. kwantowej albo coś.

Np. ja.

Nieznajomy napisał:
,bo wiele programów jest godnych uwagi

"Pogromcy kitów"? "Brainiac"? "Misja (nie)zbędna"? Laughing

A tak na poważnie to masz rację, są ciekawe programy, ale w większości to bzdety takie jak wymieniłem, problem polega na tym, że tego typu kanały automatycznie są przeznaczone do młodych, przyszłych naukowców. Jeżeli wyrastają oni na marnotrawiących pieniądze na idiotyczne eksperymenty (po jakim jedzeniu się najgłośniej beka) fanatyków to raczej niech nie nazywają się naukowcami. Ale np. już programy o kosmosie są dość ciekawe.
Powrót do góry
djkl

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:24, 03 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uważam, że kanał Discovery nie jest wart oglądania.
Dobry może być jedynie dla wielbicieli fast-foodów Laughing

Ogólnie kanał prezentuje zbyt niski poziom.
Powrót do góry
szaRy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:37, 03 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak oglądałem ten program odniosłem jedno wrażenie (cały szacunek dla ofiar) : czy to ptak, nie to samolot, nie to pasażerowie lotu 93.

Cala rekonstrukcje wydarzen, oraz wypowiedzi rodzin (to moj maz sie pierwszy rzucil, to moj brat, to moj wuj itp itd.) tworzy bohaterów - czyli dopełnienia całości aktu 911 - najpierw ataki terrorystów i pierwsza batalia z nimi - zakończona sukcesem. Jak film z Hollywood. Brakowalo tylko Willisa i jego jupikijajej mader faker (pisownia fonetyczna).

A ja nie rozumiem jednego - dlaczego film nie mowi nic ze jeden silnik zostal ponoc znaleziony 200 metrów od miejsca katastrofy (nie znam zrodla pewnego wiec pisze "ponoc") ? Raczej zamieszanie w kabinie i rozhustanie samolotu nie oderwaloby silnika.
Powrót do góry
sebasebo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:16, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szaRy napisał:

Cala rekonstrukcje wydarzen, oraz wypowiedzi rodzin (to moj maz sie pierwszy rzucil, to moj brat, to moj wuj itp itd.) tworzy bohaterów - czyli dopełnienia całości aktu 911 - najpierw ataki terrorystów i pierwsza batalia z nimi - zakończona sukcesem. Jak film z Hollywood. Brakowalo tylko Willisa i jego jupikijajej mader faker (pisownia fonetyczna).

.

zaraz jak wyszedl ten film i go ogladnalem doszedlem do takich samnych wnioskow, zrobili z nich strasznych bohaterow, a juz te wszystkie domysly, zmina krew i wjechanie wozkiem z zarciem bylo totalna mizernota, ciekawe ze od razy w dzien zamachow juz wieczorem robiono z nich bohaterow, po niby rozmowach telefonicznych co jest udowodnione ze takie rozmowy nie mogly miec miejsca, ale cozywiscie adun i jemu podobni takze w tym temacie musza sie udzielac i robia z pasazerow bohaterow i tweirdza ze znaleziono 95% czesci samolotu - no coz maja do tego prawo, tylko nie rozumiem skad taka glupota i niewiedza ? Mad
Powrót do góry
Adun

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:42, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sebasebo napisał:
szaRy napisał:

.

zaraz jak wyszedl ten film i go ogladnalem doszedlem do takich samnych wnioskow, zrobili z nich strasznych bohaterow, a juz te wszystkie domysly, zmina krew i wjechanie wozkiem z zarciem bylo totalna mizernota, ciekawe ze od razy w dzien zamachow juz wieczorem robiono z nich bohaterow, po niby rozmowach telefonicznych co jest udowodnione ze takie rozmowy nie mogly miec miejsca, ale cozywiscie adun i jemu podobni takze w tym temacie musza sie udzielac i robia z pasazerow bohaterow i tweirdza ze znaleziono 95% czesci samolotu - no coz maja do tego prawo, tylko nie rozumiem skad taka glupota i niewiedza ? Mad

No wmowili Ci w tym filmie loose change, ze nie moglo byc tych rozmow z samolotu, to jak glupi uwierzyles, ale co tam. I kto tu jest podatny na manipulacje? Ja, ktory wierze np. raportowi NIST, czy wy, ktorzy wierzycie jakims 3 "mózgom" bez wyksztalcenia? Odpowiedzcie sobie sami...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: