Chodziłem po sklepach i stwierdziłem , że
lepszej jakości jest karma dla psów niż sklepowe szynki.
Sprawdzam , w sklepowej szynce mięsa jest 50 do 70%
Słone jak sól z Wieliczki i cena też słona!
Co stanowi resztę to tajemnica producenta
Wędzonej jak robie to z 1 kg wychiodzi mi ok 0,8 kg
Jak dobrze podwędze i podsusze to tylko 0,6kg.
Ale smak!
Takiego w żadnym sklepie nie uświadczysz
Właśnie dziś kupiłem sobie szybkowar za jedyne 45zł w hurtowni Społem . producenta Z.P.H.U "GT" Bogucin Mały 32 300 OLKUSZ tel producenta 502 293 007 (dzwoniłem podpowiedział mi jak stosować CZASY WARZENIA SZYNEK W ZALEŻNOŚCI OD RODZAJU MIĘSA
Podobno można również na allegro , lub np
http://nomart.istore.pl/pl/szynkowar.html?partner=2072.
Pozostaje mi teraz już tylko kupić szynkę mięso za ok 12 do 15zł za kg , sól , cukier, gożdzik, ziele angielskie , liść laurowy i za dwa , trzy dni delektować się super szyneczką
Można szyneczke również z wołowiny, z indyka , z kurczaka i z wieprzowiny.
Czy wiecie dlaczego sklepowe szyunki pomimo tak dużej ilości konserwantów zielenieją i śmierdzą?
BO SĄ ROBIONE ZE STAREGO MIĘSA ZE ZWROTÓW!
Warto jeść jedzenia jak najprostsze i własnej produkcji.
Właśnie znów nastawiłem ocet z winogron
Za kilka tygodni będę miał wspaniały ocet winny, biały i czerwony.
Ten aromat i smak jest wart majątek.
A więc do roboty
Własny wypiek chleba
Własny wyrób szynek i salami
Własny wyrób serów żółtych i topionych robionych na podpuszczce
Własny wyrób octów
Własny wyrób win i spirytusu
Własny wyrób powideł w maszynie do wypieku chleba
Do tego olej lniany i przepyszny konopny, dobrej jakości oliwa.
Herbata w piórkach a nie zmiotki w torebkach
Na balkonie zielnik - bazylia i inne
Opiszcie jak Wy sobie radzicie, żeby odżywiać się lepiej niż wasz pies?