Wysłany: 13:21, 25 Sie '10
Temat postu: Propaganda UE |
|
|
Normalnie nie mam telewizji, ale czasami bywajmu znajomych lub u rodziny i czasem przemknie sie jakis blok reklamowy. Nie wiem czy was tez, ale mnie strasznie uderza propaganda Unii Europejskiej. Jest juz coraz bardziej nachalna i coraz bardziej przypomina propagande komunistow rodem z Kroniki Filmowej.
Przed chwila chwalili sie w telewizji ile UE wydala na budowe drog, stadionow itd.
Jesli sa naprawde tacy mili to po co sie tym chwala?
Odpowiedz jest oczywista, zbijaja sobie kapital politycy. Robia to po to, aby przecietny Polak myslal, ze UE to taka bardziej zajebista wersja wujka z Ameryki, ktora stawia nam infrastrukture za free.
To jest jeszcze nic. Lepsze sa reklamy nazwijmy to spoleczne. Najbardziej rozwalila mnie ta w ktorej zacheca sie ludzi w zwiazku do dzielenia obowiazkow miedzy siebie.
Taka reklama to nie jest produkt darmowy. Wszyscy musza sie zrzucic na to, zeby ludzie sie dowiedzieli, ze dwie najblizsze sobie osoby musza sie wzajemnie wspierac.
Te reklamy sa coraz bardziej idiotyczne i tylko potwierdzaja, ze panstwo traktuje obywateli jako kompletnych debili.
|
|