Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 22:53, 24 Sie '10
Temat postu:
@easy russian,jak ty się nie wstydzisz opowiadać dzieciom o takich świństwach ! Jakieś orgazmy,wytryski -tfu ! a przecież mogę cię zapewnić że moralność to nie pusty dźwięk
Wysłany: 21:37, 25 Sie '10
Temat postu:
AHTUUblrAH napisał:
@easy russian,jak ty się nie wstydzisz opowiadać dzieciom o takich świństwach ! Jakieś orgazmy,wytryski -tfu ! a przecież mogę cię zapewnić że moralność to nie pusty dźwięk
tekst do skeczu
Cytat:
Słuchaj dziadek.Poradź mi,wszyscy mówią że ty jesteś najmądrzejszym czowiekiem na świecie ,prawda?
Możesz mi poradzić ?
Oczywiście ! tylko mów głośniej.
Taki problem że ja się zakochałem w dwu dziewczynach.
Ilu ?
Dwóch..naraz ...ja
I spotykasz się z dwoma ?
Tak.
Ajajaj ,to niedobrze ! Ty wiesz że ja przeżyłem dużo lat i dlatego mogę ci powiedziec że moralność to nie pusty dźwięk !
Dlatego radze się właśnie ciebie.Kogo mam wybrać ? nie wiem .Rozumiesz?
Och! Opisz mi obydwie.
Jedna brunetka,ona jest bardzo mądra.A druga blondynka .
Kto ?
Blon-dyn-ka !!! Ona jest ......no....z jej mózgiem też jest w porządku.W porządku jak na blondynkę.Tak oto.Więc jak mi radzisz ?
Wiesz że to jeden z najważniejszych wyborów w twoim życiu.Trzeba pomyśleć.
WIęc pomyśl !
Ja już przemyślałem.Żeń się z brunetką .
Z brunetką ?
Tak.
Dobrze.Jak powiedziałeś tak zrobię.A dlaczego z brunetką ?
Ja pomyślałem tak:tobie wszystko jedno więc żeń się z brunetką.A mnie zapoznaj z blondynką.Mnie podobają się blondynki.Och jak one mi sie podobają !..... Kiedyś z jedną blondynką,och cóż to była za blondynka!!!! to było coś !!!!
_________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
Wysłany: 15:48, 27 Sie '10
Temat postu:
Kim jest ten człowiek, czym zajmował się wcześniej? Coś wiadomo na ten temat jego przeszłości?
W gruncie rzeczy sam niczego oryginalnego nie wymyślił. Przekazuje to co zawsze było w prawie każdej tradycji wschodniej (hinduizm i pokrewne) plus jakieś ruskie mądrości ludowe przeplatane z 2012 rokiem, Nibiru, "nieludźmi-żydami" (coś w rodzaju reptilian), słowiańską "najświętszą panienką", obowiązkiem mnożenia się (w zakresie 9-16 dzieci na rodzinę) itd. Oczywiście ze względu na wybiórczość tłumaczeń tych filmików zakładam, że jeszcze może nie odebrałam tych wszystkich wspaniałych prawd, które ma do przekazania światu, także wstrzymam się z ostatecznym podsumowaniem.
_________________ Cenzura, Dezinformacja, Agentura na forach
viewtopic.php?t=7581&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Wysłany: 16:22, 27 Sie '10
Temat postu:
stefani napisał:
czym zajmował się wcześniej?
Można powiedzieć sportowcem a ściślej - himalaistą.
stefani napisał:
Przekazuje to co zawsze było w prawie każdej tradycji wschodniej (hinduizm i pokrewne) plus jakieś ruskie mądrości ludowe
Słowo "plus" jest nieuzasadnione jako że ruska kultura jest elementem kultury wschodu.(wstydź się @stefani ; wypadałoby mieć wiedze o kwestach tak elementarnych )
stefani napisał:
przeplatane z Nibiru, "nieludźmi" (coś w rodzaju reptilian)
To nie "przeplatanie" a konsekwencja istnienia w rosyjskim KK artykułu 282 Rozumiesz ? Dla uniknięcia prawnych konsewencji unika się w publicznych wystąpieniach pewnego słowa zastępując je innym ; "nieludzie" "stwory" itp.
stefani napisał:
jeszcze może nie odebrałam tych wszystkich wspaniałych prawd, które ma do przekazania światu
Prawdopodobnie nie doczekasz się tego z przyczyn o których była mowa powyżej.To co mówi Trechlebow jest silnie osadzone w ruskiej przestrzeni kulturowo-cywilizacyjnej i z tego prostego powodu przyswajalne jest przez ludzi pochodzących z tego właśnie obszaru.Mówiąc wprost :Trechlebow nie mówi do Świata ,mówi do Ruskich.
Wysłany: 12:13, 29 Sie '10
Temat postu:
jest to ze zjazdu gdzie występował również Trehlebov - ale tym razem to nie on. Przesłanie jednak Słowiańskie i wschodnie więc nie odbiegam od tematu. Natchnęła mnie do tłumaczenia tego fragmentu lektura wieku tematów na rozmaitych forach:
_________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
Wysłany: 20:26, 01 Wrz '10
Temat postu:
Dawno nie zaglądałem do działu "podania "- jest tam taki tekst z zastrzeżeniem,że w razie odrzucenia ( odrzucono podanie ) inny użytkownik może opublikować treść z podaniem nazwiska autora
Cytat:
Trehlebov
Treść podania: Trehlebov i jego nauka nie są dla wszystkich.Talmud jest dla żydów napisany,koran dla muzułamów itd. Mnie Trehlebov poraził swoją nauką w gruncie jest ona tak oczywista że sam sobie dziwię się że tego nie zauważałem.
Podpis: Ryszard Szafraniec
Wysłany: 18:28, 03 Sty '11
Temat postu:
Jeden ze znajomych zza wschodniej granic zwrócił mi uwagę na "tradycyjny " zwyczaj pozdrawiania się . U nas jest to "szczęśliwego Nowego Roku " , Ruscy pozdrawiają się obecnie : " z nowym Godom !" ( God -rok po rosyjsku ....ale i Bóg po angielsku , p niemiecku Gott ) . Nie wiem jak ugryźć ten temat i które słowo było pierwsze - czy ruski "god" na określenie roku a potem angielski dlaczegoś przyswoił je sobie jako pojęcie Boga ? Jeśli przyjąć tok rozumowania Trehlebova (czyli tak naprawdę Wed ) to taka kolejność właśnie miała miejsce.
Idźmy dalej - Słowianie obchodzili "Nowoletje " - obchodzili je najprawdopodobniej około 23-24 grudnia (choć wielu twierdzi,że raczej rozpoczęciem roku była wiosna -marzec, zima to pełny marazm i odpoczynek) , obchodzili z wiadomych przyczyn - kolejna naturalna data przełomu -najkrótszy dzień, najdłuższa noc . Z pewnością było to ważne święto ( choć najważniejsze jest w czerwcu ) . Co robią z tego "chrystusowcy " ( czyli raczej sekta utworzona przez św. Pawła i łamiąca podstawowe nakazy Jezusa ) ? Ano - jak wiadomo "wprasowują " w oczywiste święta Słowiańskie swoje własne . Dlaczego obchodzimy akurat "nowy rok " 1 stycznia ? Czy jest na to jakieś logiczne uzasadnienie ? Ciężko znaleźć .
Chyba .... że przyjąć taką oto interpretację : " z nowym Godom !!!" - czyli święto chwalące "nowego Boga ". Skoro Jezus i zwyczaje Żydowskie to - głoszą,że Jezus narodził się w Betlejem i tak dalej , narodził się 23 grudnia . Żydzi obrzezywali swoje niemowlęta ściśle 8 dnia . Dodajemy . Otrzymujemy datę współczesnego "święta ". Wychodzi na,że świętujemy obrzezanie żydowskiego "nowego Boga ". Co wy na to ?
Wysłany: 13:33, 06 Sty '11
Temat postu:
easy russian napisał:
Co wy na to ?
Jest mi tak przykro,tak bardzo przykro - że nie wiem jak to wyrazić ,ale niestety muszę powiedzieć ci prawdę.
Nauki Trechlebowa nie dla ciebie ,oczywiście możesz się nimi fascynować ,delektować , ale przenigdy nie powinieneś ulegać złudzeniu że jest to wartość którą możesz przyswoić ,uczynić swoją.
Nie możesz bo pochodzisz z innej a nawet przeciwstawnej przestrzeni cywilizacyjnej.A przynależność do takiej czy innej cywilizacji to nie kwesta intelektualnych,estetycznych,kulturowych ,strategicznych ,itp wyborów.Człowiekiem wschodu (lub zachodu ) się jest, bo tak usytuowały nas doświadczenie historyczne,kulturowe ,religijne ,i jeszcze parę innych.
Już XIX-wieczni europejscy myśliciele wiedzieli że zachód w przeciwieństwie do wschodu ,wyczerpuje formułę swego istnienia .(dlatego naziści tak uparcie wbrew faktom szukali swych wschodnich korzeni ) .
Ty @easy ,szczęśliwie należysz do cywilizacji zachodniej więc powinieneś w tej przestrzeni szukać "pocieszycieli " .A teraz posłuchaj co na ten temat myśli mądry człowiek mam nadzieję że szybko zdasz sobie strawę ze swych niedostatków i ułomności dyskwalifikujących cię jako "człowieka wschodu".
PS
czy możesz mi @easy przypomnieć na co zorientowani byli Polacy w 1988r ? Czyż nie "otwierali się na świat " (potraktuj to jako podpowiedź przybliżającą do rozwikłania zagadki : co decyduje o przynależności do konkretnej przestrzeni cywilizacyjnej )
Aha ! i jeszcze ważna uwaga : nie powinieneś moich uwag traktowac jako czegoś wymierzonego przeciw sobie ,one (uwagi ) w takim samym stopniu dotyczą mnie, ale ja mam świadomość tych wszystkich nieprzyjemnych spraw .
Wysłany: 13:59, 06 Sty '11
Temat postu:
Twoja bezsilność @pszek ( wiele na to wskazuje w kolejnym Twoim wpisie -miedzy innymi ciągłe używanie tej ikonki roześmianej mordy (nie usmiechnietej -taka też istnieje ) ).
Twój powyższy wpis przeczytałem z wielkim zażenowaniem. Ktoś w innym dziale (o Michalkiewiczu ) wpisał ci już ,że masz jakiś uraz . Masz najwyraźniej uraz do Polaków -nie mnie diagnozować skąd sie bierze .
Fałsz w twoich postach jest aż nadto wyczuwalny - prawdę mówił ktoś ,że chrześcijanie są "żydami duchowymi" . Treści w twoim pisaniu coraz mniej a wszelkie wypowiedzi przechodzą już wyłącznie na sferę emocjonalną . Sam sobie próbujesz coś udowodnić a twoja "opoka" ("Ruska" Ppawosławna" Cerkiew ) najwyraźniej przyprawia cię o lęki.
idź dziecko płakać gdzie indziej (pisałem ci już,że wyrażanie żalu i współczucia jest cechą dzieci i kobiet - mężczyźnie nie przystoi ) - twoje użalanie nie do mnie -bolejesz sam nad sobą. Nie włączam linków jakie podałeś i przyznaję,że bardzo pobieżnie przeczytałem ten twój powyższy list - szkoda mi czasu na takie pierdoły . Bawić się twoimi zabawkami nie mam zamiaru.
Nieudolny agent Basmatov/AhTubirrah/vel pszek nie zapoznał się wcale z wypowiedziami Trehlebova , nie zna też podstaw historii lub znać nie chce (jak każdy wielbiciel trupa na krzyżu ma wypalony mózg i duszę ) . Na ślad Trehlebova trafiłem kiedyś poprzez filmy Siergieja Striżaka ( przysłali przyjaciele z zza Buga ) , film kiedyś w końcu przetłumaczę - pierwsze 2 minuty każdy polsko-języczny człowiek zrozumie. http://video.google.com/videoplay?docid=-9096989531667172285# Pierwsze słowa narratora czytającego planszę : " sozdatjeli projekta Igry Bogov ..... oznacza " autorzy filmu/dzieła " Zabawy Bogów "................. dalej już jest prawie po naszemu .Sława Naszym Przodkom !
Wysłany: 14:32, 06 Sty '11
Temat postu:
Moja kurtuazja jak się okazuje była zupełnie zbędna jeśli zważyć stopień twojego zbydlęcenia.
To ja się staram uświadomić ci to i owo, ustami jednego z najinteligentniejszych wspólczesnych filozofów a tu taka zapłata ? no to teraz zmienimy ton na inny.
easy russian napisał:
Sam sobie próbujesz coś udowodnić a twoja "opoka" ("Ruska" Ppawosławna" Cerkiew )
Albo raz powołaj się na jakąś moją wypowiedz która uzasadniała by taką opinię albo się odpierdol czerwiu !
czy to jest zrozumiałe ?
easy russian napisał:
Treści w twoim pisaniu coraz mniej a wszelkie wypowiedzi przechodzą już wyłącznie na sferę emocjonalną
to akurat nie moja wina że jako filozof-chałupnik niczego nie rozumiesz z moich postów.Każda inteligenta istot powie ci że moje posty ( w przeciwieństwie do twoich ) zawierają treści.Wprawdzie można się z nimi nie zgadzać ale co do ich istnienia nie ma wątpliwości.
Ty zas jesteś zwyczajnym cymbałem bo nie zgadzajc się z treścią postu zdobyłeś się wyłacznie na uwagi ad persona i nic prócz tego .Zero "merytoryki" .Zero racji .Zero ogłady.Jednym słowem absolutne zero .Oto czym jesteś .(a już się wydawało że cię Trechlebow ucywilizował )
easy Russian napisał:
Ruscy pozdrawiają się obecnie : " z nowym Godom !"
No i co niby ma z tego wynikać ?pozdrawiają sie również с наступающим ,tylko co z tego ?
Wysłany: 15:34, 06 Sty '11
Temat postu:
I tak o to mamy przykład jak to religia powoduje waśnie...
Ale fajnie was się czyta
Z nowym Godom Mużyki i mniej pomyj a więcej treści w nowym roku wszystkim nam życzę _________________ Gaza Strefa śmierci
Wysłany: 12:45, 07 Sty '11
Temat postu:
easy russian napisał:
Nieudolny agent Basmatov
Żal się wielki boże ! Bнуки Свaрога przenigdy nie napisałyby Trechlebov ani też nie pomyliły Basmatow z Basmanow to pokazuje słuszność obaw św Tomasz z Akwinu
"Boję się człowieka czerpiącego wiedzę z jednej książki."
No ale do rzeczy....... Jak wiadomo ( a przynajmniej mam nadzieję że wiadomo ), w ruskiej kulturowej przestrzeni funkcjonuje pojęcie "domostroj"; w zwiazku z czym zapytuję @easy russian ;czy to się tłumaczy na język polski i czy to tłumaczenie można zawrzeć w 3 słowach.Konieczność dłuższych translacji byłaby dowodem na to że pojęcie pochodzi z zupełnie innego niż polski ,obszaru cywilizacyjnego.
Wysłany: 15:12, 16 Sty '11
Temat postu:
Jak podaje zabajkalski kanał "Altes" ,zarekwirowana w bibliotece im.Puszkina literatura ekstremistyczna ,zostanie zniszczona. http://www.chita.ru/news/27124/
Zakwestionowane pozycje to Atak ruskich bogów i kilka numerów Ruskiego Zabajkala.
Czy są powody aby tę informację umieszczać waśnie w tym temacie ? Są i dlatego wyjaśniam.
Moda na przejawiającą się we wszelkich aspektach "starodawność",trwa w Rosji nieprzerwanie od 40 lat.Już niemal drugie pokolenie wyrasta w kulcie,podziwie ,upodobaniu do "pradawnej Rusi" ,są tego socjologiczno -polityczne powody o które w tej chwili mniejsza .W każdym razie zjawisko jest znane i znalazło swe odzwierciedlenie i w sztuce i nauce.Jeśli chodzi o to drugie czyli naukę ,dokonano wielu przełomowych odkryć dotyczących kultury,języka ,obyczajów ,Słowian ,powstało wiele naukowych prac odnoszących się do tej tematyki.( jest kilka interesujących filmów dokumentalnych do których odsyłam zainteresowanych )
I nagle zjawia się ktoś taki jak Trechlebow ( i inni) i swymi wyssanymi z brudnego palucha bredniami ośmiesza pracę poważnych badaczy :archeologów,historyków,lingwistów ,itd.
Dlaczego Trechlebow ( i inni ) to robi ? najprościej mówiąc - dlatego że jest prowokatorem.
Najchętniej przeniknąłby w cerkiewne struktury ,niestety rzeczywistość kościołów ortodoksyjnych ,z ich sztywną teologią i liturgią ,nie stwarza żadnej okazji do nowych interpretacji .Takie okazje stwarzają "kultu rodzime" do których dana swołocz przenika
z wielką dla tych ruchów szkodą.Doświadczenia minionych kilku lat pokazuje że animatorzy "czysto -starorusów" często okazują się "nierusami" .ba ! niejednokrotnie wychodzi na jaw że nie mają nic wspólnego z jakąkolwiek grupą etniczną żyjącą na terytorium Rosji.
W informacji zacytowanej na początku kluczowym zdaniem jest :
Cytat:
Литература поступает из различных идеологических центров, которые созданы за рубежом
Literatura napływa z rozmaitych,stworzonych za granicą ideologicznych centrów. - mam nadzieję że wszyscy myślący wiedza o co chodzi .
O co w tym wszystkim chodzi ? "komuś" bardzo wadzą rosyjskie standardy wolności
słowa ,sytuacja w której przy zachowaniu pewnych form można publicznie mówić o wszystkim .Chcesz w publicznej telewizji posłuchac wykładu znanego polityka na temat żydowskich spisków ? no to słuchaj chcesz wiedzieć co ruscy "pierwszoligowi" dziennikarze myślą o izraelskiej napości na "konwój pokoju" ? prosze bardzo, możesz się dowiedzieć bo niby dlaczego nie ?
I nagle wyłania się jakaś swołocz głosząca wyraźnie rasistowskie brednie o " kosmicznych pasożytach" oraz inne treści niezaprzeczalnie obliczone wyłącznie na to na to aby "przeginać pałę" i głupio prowokować.
Wysłany: 20:41, 18 Sty '11
Temat postu:
ina_majo napisał:
Milego ogladania.
Interesujaca uwaga na koncu. Uprawa wlasnej grzadki w ZSARR byla przestepstwem. Calkiem niedlugo nas to czeka po Codexie Alimmentariusie.
10*10 to jest jeden ar czyli 1/100ha
Przed 2 wojną światową zbierało się 1,2t/ha to wychodzi 120kg
http://books.google.pl/books?id=_75stIZO.....mp;f=false
Obecnie jest 6-7 razy lepiej, ale to wynik ochrony opryskami, masywnego nawożenia i lepszych odmian pod względem plonu. Z jakością już gorzej - duża jest zawartość glutenu. Paradoksalnie to jest jeden ze wskaźników, który jest poszukiwany w skupie tzn. im większy tym lepiej.
120/365=0,33kg, w 100g mąki pełnoziarnistej jest 339kcal
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,M%C.....bella.html
339kcal*3,3=1120kcal
Trochę licho IMO jak na wykarmienie ciężarnej kobiety
ps. trochę ziarka trzeba by zostawić, żeby było z czego odnowić produkcję ale sza, bo teraz to nielegalne
Wysłany: 21:41, 18 Sty '11
Temat postu:
100 kg to są dwa spore worki .
Co znaczy w/g Ciebie 6 czy 7 razy lepiej ? patrzysz na ilość jak rozumiem z wpisu .
Wygląda ,że znasz sie trochę na roli ale czy jadłeś kiedyś taki "swojski " chleb ? nie mówię o jakimś "drożdzaku" zrobionym w 3 godziny ale o chlebie przygotowanym z zakwasu jak należy . Do tego najlepiej jesli mąka jest niedawno mielona ( nie zleżała - dawniej mielili na bieżąco w domowych żarnach ). Zrób chłopie taki eksperyment - tylko nie zrób lipy ale sie solidnie przyłóż. Gwarantuję ci,że nie zjesz więcej takiego chleba niż 3 kromki na raz . Dlaczego ? - sprawdź-poczujesz się zwyczajnie najedzony .
Nie ilość jest ważna lecz jakość . Zastanawiałeś się dlaczego amerykanie są dziś tacy tłuści i chorzy ? Bo jedzą : 1. dużo
2. żarcie z pestycydami i wszelkimi opryskami , które wymieniłeś jako dobrodziejstwo 3. jedzą żarcie martwe - z konserwantami a nie świeżo wyjętą z ziemi marchewkę czy świeżo zmielone zboże.
każdy człowiek ( sprawdzałem na sobie ) jesli ma do dyspozycji zdrowe - żywe żarcie to si,e nie przeje . Jeśli natomiast będzie miał to co mamy obecnie w sklepach a czym amerykanie się "żywią" obecnie to będziesz żarł jak taki Amerykanin a organizm nie wyczuje kiedy dość. Pozornie bedziesz miał tę "normę glutenu " ale twój organizm jej nie przerobi.
jeszcze coś - ja tej zimy robię eksperyment z tą pszenicą (obok normalnego żarcia - bez przesady , na razie nie muszę tylko na niej jechać ) . Mam na stole non-stop kubek z ziarnem i łyżeczką wewnątrz . nawet w tej chwili pisząc pogryzam kilka ziaren . To działa ! Uparłem się kiedyś ,że zeżrę cały kubek na raz - nie dąło się . Położyłem się na łóżku na chwilę bo byłem syty . Oczywiście mówię tu o prawidłowym jedzeniu- zboże trzeba wolno pomiędlić zębami - bardzo dokładnie sztuka za sztuką . mieszać ze śliną i dopiero połknąć a nie nawpierdalać się jak koza mojej sąsiadki.
jeszcze coś super - piszesz "przed wojną " . Tu jest wspaniały opis ( któryś z pierwszych rozdziałów , chyba 3. http://www.linux.net.pl/~wkotwica/slomka/slomka.html niesamowity dokument !!! polecam gorąco .
Wysłany: 20:07, 19 Sty '11
Temat postu:
6-7 razy lepiej czyli, że na dobrych glebach spokojnie można wyciągnąć średnio 8t//ha, z 1a byłoby 800kg. Tyle, że to się nie bierze znikąd. Na 70ha gospodarstwo zamawiamy tira nawozu azotowego 24t i drugiego tira z nawozem mineralnym. Wg. potrzeb wapnowanie (też w dziesiątkach ton to się liczy). Zapomniałem o antywylegaczu. Taka pszenica jak Bogatka np. wymaga dwóch oprysków, bo inaczej może być tak jak w zeszłym roku: padał deszcz i nie dało się wjechać z 2. więc się blać położyła. W żniwa też padało i zanim nastąpił zbiór trochę porosła. Jak porosła to w skupie na próbie nie ma białka(akurat nasza miała), liczby opadania i gęstości (potrącenia). Ulewne deszcze wypłukują wspomniany wcześniej gluten. Gdyby lepiej porosła to robi się towar niehandlowy. Do tego trzeba było sprzedać w żniwa, bo zbiór był na granicy jeśli chodzi o wilgotność ziarna i tym samym przydatności do jego składowania. Toras ustał na 1. dawce i sprzedaliśmy dopiero po nowym roku po odpowiednio wyższej cenie. A teraz cena dalej rośnie i ojciec nawet nie che pytać po ile teraz stoi żeby się niepotrzebnie nie denerwować. Ot, wynik pchania mas pustego pieniądza w rynek płodów rolnych - nic nie przewidzisz, bo nie rządzi rynek tylko bandyci z Wallstreet. Co robi antywylegacz? Skraca słomę do śmiesznych rozmiarów jakichś 15-20cm i potencjał rośliny idzie w kłos - zwyżka plonu. Mam niespełna 30 lat a pamiętam pszenicę wysoką na 1,5 m Wiem ile to jest 100kg i wiem ile to jest 200t. Niejedną taką kupkę już przeszuflowałem, bo mamy płaskie magazyny i system załadunku opiera się o żmijkę (podajnik ślimakowy), na który trzeba narzucić, żeby zabrał. Zaletą płaskich magazynów jest brak potrzeby wentylacji i po wywiezieniu zboża spory garaż na maszyny.
Chlebek piecze moja mama - od czasu do czasu nawet na zakwasie, ale tradycji jakiejś szczególnej nie ma co mnie trochę dziwi. Ale z drugiej strony żaba była gotowana długo i dopiero niedawno doszliśmy do stanu, w którym dobrego chleba w okolicy nie ma - nawet w najwyższej cenie.
Wiem też ile to jest 1000kcal, bo miałem period pewnego rodzaju anoreksji, czego skutki odczuwam do dziś i nie wiem czy z tego wyjdę. W tym czasie dogrzebałem się do jakiejś komunistycznej książki z tabelami kalorycznymi i było tam, że pracownik biurowy to powinien jadać ok. 2000kcal, a górnik, brukarz nawet powyżej 6000kcal. Jak se zacząłem liczyć ..
Wydaje mi się, że tutaj mamy do czynienia z jakimś niedopowiedzeniem. Może pszeniczka jako podstawa, a resztę zapewniają kurki, jakaś kózka, kotek (gdzie ziarno tam myszy). Tyle, że kurka też lubi ziarko, kotek słoninkę, a kózce no coś tam trzeba skombinować. Chyba, że chodzi o coś takiego: http://niejedzenie.info/ ale na chwilę obecną przed czymś takim wymiękam.
Kończąc - podoba mi się sposób wybierania króla, który ten gość przedstawia. Teraz idź i powiedz sąsiadowi, że jest głupi (tyle zrozumie na pewno) dlatego powinien oddać swój głos w ręce mądrzejszych, zacniejszych ludzi po to, żeby wybrać na końcu najbardziej oświeconego. Przekonaj go, że tak będzie lepiej mimo, że on odpadnie na którymś z etapów i później nie będzie miał już wpływu na wybór władcy. Przecież teraz on ma bezpośredni wpływa na wybór przedstawicieli narodu!
Wysłany: 22:43, 19 Sty '11
Temat postu:
q8ic napisał:
Chlebek piecze moja mama - od czasu do czasu nawet na zakwasie, ale tradycji jakiejś szczególnej nie ma co mnie trochę dziwi. Ale z drugiej strony żaba była gotowana długo i dopiero niedawno doszliśmy do stanu, w którym dobrego chleba w okolicy nie ma - nawet w najwyższej cenie.
Wiem też ile to jest 1000kcal,.............
Widzę, że znasz temat dobrze i chciałbym cię trochę jeszcze pociągnąć za język. Brakuje w tym co napisałeś informacji dla przeciętnego zjadacza chleba, która byłaby istotna i przekazywana dalej jako wiarygodna. Jak możesz to rozwiń to co zacytowałem.
Co powiesz o orkiszu? Czy też są takie same metody uprawy?
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3, ...10, 11, 12 »
Strona 2 z 12