simonwron napisał: |
o to że sam mógł by sie czegoś nauczyć, dokładniej ukształtować swój pogląd i w późniejszym czasie korzystać z tego poglądu uformowanego przez opinie forowiczy w swoich medialnych wypowiedziach. |
Płonne nadzieje. Raczej każdy każdego na forum próbuje przekabacić na swój sposób myślenia, nie ukrywam, że ja też, jest to podświadome działanie. (chociaż jak jestem tego świadom, to czy to dalej jest podświadome działanie? Ot zagwostka)
Jak się nie udaje to zaczynają się ataki. Ci o mniejszej inteligencji używają wyzwisk.
Niektórzy atakują ignorując i mówiąc "ja i tak wiem swoje, a ty gówno wiesz".
A jeszcze inni kształtują sobie grupę o podobnym myśleniu i atakują poprzez tą grupę tego, który nie zgadza się z ich poglądem (akurat ta metoda jest najlepsza, bo używa się innych do ataku samemu przekabacając coraz więcej ludzi na swoje myślenie). Urodzeni manipulatorzy.
Co więcej są jednostki kontrolujące, niezdeklarowane, zmanipulowane, nieudolni manipulatorzy, którzy sami zostali zmanipulowani.
Jednostki kontrolujące (manipulatorzy). Znające się w temacie, wiedzą i mają argumenty za, a także przeciw. Wiedzą kiedy skończyć.
Jednostki niezdeklarowane- Potwierdzające, teksty typu "o to bardzo ciekawe" ( w tym momencie szuka wiadomości na dany temat, albo ryba złapie haczyk, albo zostanie twoim wrogiem).
Jednostki zmanipulowane- jednostka, która zdobyła trochę wiedzy na temat, o którym piszesz i broni cię zaciekle przed innymi. Dla manipulatora ważnym jest zwracać się do jednostek zmanipulowanych częściowo olewając osobę go atakującą. Atakiem zajmą się jednostki zmanipulowane, a manipulator dalej brnie w temat.
nieudolni manipulatorzy, którzy sami zostali zmanipulowani- A i są tacy, czasem i mnie się zdarza, bo lubię sobie chlapnąć rzeczy z niepotwierdzonych źródeł i czasem lubię napisać parę głupot, jednak tyle to nic, każdemu się zdarza.
Jednakże są osoby, które notorycznie wypisują i nie mogą skończyć nawet , kiedy wszyscy są przeciwko. Każdy szanujący się manipulator nie brnie w temat, gdzie nie ma zwolenników inaczej może się śmiało zaliczyć do tej grupy.
Rozumiem, że wielu może się nie zgodzić z tym wywodem i ma do tego pełne prawo -->(zabezpieczenie manipulatora na nieudany post, pokazujące, że macie jakiś wybór, gdybym był prawdziwym manipulatorem to w rzeczywistości go nie ma)
Cóż lubimy kontrolować i przekonywać ludzi do swoich poglądów. Z czasem z kontrolowanych wychodzą kontrolujący (zmanipulowany- wierzy w to coś bardziej niż osoba, która go zmanipulowała)
W sumie nic nowego nie napisałem, ale tak wg mnie przedstawia się sytuacja na forach względem poglądów.
A miałem napisać jedno zdanie