Voltar napisał: |
Proponuje pogooglowac nt. "Georgia Guidestones"
- jest to tajemniczy obelisk postawiony w latahc 80. przez ameryknaksich masonów z 10 ateistycznymi przykazaniami dla świata po III wojnie swiatowej, (...)
1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
(...)
Pierwsze "przykazanie" ma charakter depopulacyjny... |
WOW, znowu MASONI atakują !!!
Muszę przyznać, że te "przykazania" są moim zdaniem całkiem rozsądne.
Pierwszego nie odbierałbym jako "depopulacyjne" tylko jako wskazanie odnośnie naturalnej KONTROLI WZROSTU populacji. (
"Maintain...in perpetual BALANCE..")
Duff napisał: |
Zapoznałem się z zamałą liczbą dowodów jak na razie aby z teori spiskowej stała się dla mnie spiskiem;]
No ale cóż założyłem tu ten wątek w nadzieji, iż może dowiem się czegoś więcej na ten temat;] |
Wiesz, miałem zamiar zrobić z teko transkrypt, ale podobnie jak "Gościowi" powyżej, odechciało mi się słuchać po kilunastu minutach.
Każdy może mówić co chce, ale ja rezerwuję sobie prawo do niesłuchanania tego, czego nie chcę, lub uważam za marginalne.
Nie wydaję tutaj opinii o teorii jako takiej, ale generalnie uważam, że wszelakie katastroficzne prognozy różnej proweniencji są głównie "szumem informacyjnym" - a czasami celową lub mimowolną DEZINFORMACJĄ - zwłaszcza, gdy podaje się konkretne daty, które się nie sprawdzają (jak na razie).
Bardziej przerażające i ważne wydają mi się sprawy związane z rzeczywistą ZAGŁADĄ, ZNIEWOLENIEM I LUDOBÓJSTWEM rozgrywającymi się na naszych oczach.
Nie potrzebujemy UFO, żeby się wykończyć (niestety...)
Facet mówi o kilu ciekawych rzeczach (np. o tym, że głównym źródłem ropy dla USA są...Kanada i Meksyk !) ale jak pojawia się UFO, wymiękam.
Poza tym - masz przykład: podaje datę zagłady, ta się nie sprawdza, w ten sposób dyskredytuje siebie, swoją teorię, a TAKŻE inne żeczy, które mówi, a które są ISTOTNE.
To jest jedna z podstawowych technik dezinformacji.
Warto na to zwracać uwagę, gdyż jest to np. przyczyną całkowitej fragmentyzacji tzw. "911 thruth movement" w Stanach.