Wielka Orkiestra
POwodziowej
POmocy
Zajęty pieczeniem domowego chleba rzadko ostatnio śledzę wiadomości a więc i wyścig na stanowisko Naczelnego Namiestnika Izraela w Polsce również jakby umknął mojej uwadze co się odbiło na frekwencji wyborczej i mojego głosu tam nie uświadczono ...Ale jakiś trafem między reklamami ujrzałem Pana Jurka Owsiaka który to reklamował i namawiał naród do kolejnych ogólnokrajowych żebrów tym razem pod pseudo hasłem
POmocy
POwodzianom...
Słynny Jeży zaklinał się że akcja jest nie
POlityczna i tylko przypadkowo zbiegła się z dniem wyborów wodza...Przyznaję że cel pomocy dla powodzian i we mnie wzbudził odruchy litości jednak postanowiłem przyjrzeć się całej akcji z dystansu niekierowany emocjami....Sprawdziłem na co mają iść pieniądze jak się okazało tym razem orkiestra będzie naszymi pieniędzmi łatać dziury w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych bo tam właśnie podlega Straż Ogniowa która mam być beneficjentem ,przyznaję że jest to miła odmiana po milionach wyżebranych przez Polskie dzieci do puszek które to przez lata ratowały budżet Ministerstwa Zdrowia pozwalając urzędnikom spać spokojnie i mieć chorych w dupie dopóki gra orkiestra ...Ciekawość moją wzbudziło również Logo
Logo akcji czyli serduszko które to zmieniło barwę z krwisto czerwonej na niebieskie o identycznym odcieniu jak baloniki wyborcze Platformy Obywatelskiej ....Oczywiście przypadkowo
A wszytko by
"Żyło się Lepiej"