W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

"Teorie spiskowe kwitną"  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 637
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Garret

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:58, 04 Sty '08   Temat postu: "Teorie spiskowe kwitną" Odpowiedz z cytatem

http://www.pardon.pl/artykul/3582/wtc_teorie_spiskowe_kwitna

Obecnie w złym tonie jest powątpiewać w to, co o zagładzie World Trade Center mówi rząd USA. Nie wypada, i można wyjść na mitomana. Jednak wciąż pojawiają się ludzie, których to nie zraża.

Amerykanie obsesyjnie boją się, że rząd ich okłamuje. To taka amerykańska specyfika, dziedzictwo wojny o niepodległość i zadziornego ducha kolonistów. Amerykańskie teorie spiskowe zawsze mówią o spisku władzy, wymierzonym w obywateli.

W Ameryce, społeczeństwie wielokulturowym, nie bardzo jest miejsce na typowo europejskie teorie spiskowe, w których przeciwko ogółowi knuje jakaś grupa - Żydzi, geje, Cyganie czy Eskimosi. W USA knuje rząd. W to Amerykanie święcie wierzą, a ich rząd co i rusz dostarcza im na to dowodów.

Watergate. Iran-Contras. "Nie uprawiałem seksu z tą kobietą". Władza okłamuje Amerykanów notorycznie, i z bardzo różnych przyczyn. Czasami, na przykład, ze wstydu. Jak w przypadku Roswell.

Rząd ukrywał prawdę, ale prawda była dość żenująca. Nieudane eksperymenty ze szpiegowaniem Rosjan za pomocą srebrzystych balonów stanowiły mało chwalebny rozdział w historii amerykańskich sił zbrojnych. Musimy pamiętać, że na każdy udany projekt przypada kilka partackich. Być może cała afera z UFO miała je zamaskować - jak słynny samolot atomowy: absurdalny pomysł, który pochłonął straszne pieniądze.

Tak więc rząd może ukrywać prawdę z najróżniejszych przyczyn - niekoniecznie dlatego, że prawda ta jest jakoś szczególnie potworna. Czasem to tylko pół prawdy. Nikt już raczej nie wątpi w to, że Amerykanie byli na Księżycu - jednak autentyczność słynnego filmu z lądowania wciąż budzi wątpliwości.

Podobnie jak oficjalna wersja wypadków w WTC. Zastrzeżenia do niej mają już nie tylko maniakalni wielbiciele serialu "Archiwum X", ale architekci i inżynierowie budowlani. Najnowsza inicjatywa sceptyków to petycja do Kongresu o przeprowadzenie naprawdę uczciwego dochodzenia.

Stoi za nią poważny, doświadczony architekt, Richard Gage, członek Amerykańskiego Instytutu Architektury. Petycję podpisało już 230 architektów i inżynierów.
Ludziom tym nie idzie o spisek, tylko o rzecz bardzo konkretną. Mianowicie ich zdaniem wieże WTC nie zawaliły się wskutek uderzenia samolotów, ale kontrolowanych wyburzeń.

Stowarzyszenie "Architects and Engineers for 9/11 Truth" przedstawia na swej stronie internetowej imponującą ilość analiz, ekspertyz, wykresów i dowodów na poparcie swych tez.
Mają one charakter techniczny, opierają się na wyliczeniach z zakresu mechaniki budowli i jakoby wskazują niezbicie, że oficjalna wersja bynajmniej nie tłumaczy tego, co się w rzeczywistości zdarzyło.

Właśnie mija rok, odkąd Gage sformułował założenia swej grupy. Ilość osób podpisujących petycję rośnie, ale trudno ocenić, czy profesjonalistom uda się reanimować dyskusję nad wydarzeniami 9/11. Dziś kwestionowanie wersji oficjalnej ma rangę wyłącznie zjawiska kulturowego - jak wiara w UFO, Yeti, potwora z Loch Ness i to, że Elvis żyje.

Naturalnie nie można wykluczyć efektu kuli śnieżnej - gdy dostatecznie dużo ludzi będzie się domagać odpowiedzi, przyłączą się i media. Jednak póki co media dostarczają ludziom innej rozrywki, wciąż nowej i nowej. Wydarzenia sprzed sześciu lat są w dzisiejszym świecie historią starożytną.

Nieomal wszystkie stowarzyszenia wątpiące w oficjalną wersję wypadków mają w nazwie słowo "prawda". Wydaje się, że używają go w jakimś przestarzałym znaczeniu. Przecież "prawda" to w erze telewizji już nie "faktyczny stan rzeczy", tylko "to, co ludzie przyjęli do wiadomości". Zazwyczaj raz na zawsze.

A my rośniemy, rośniemy w siłę...Boją, boją się nas.... Evil or Very Mad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
iaro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:02, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehehe szybcy jesteście,ja chciałem ten artykuł tu zamieścić Very Happy...

Porównują nas,uświadomionych ludzi do wierzących w to,że Elvis żyje...niezłeSmile

Kolejny artykuł mający na celu ogłupienie ludzi żeby tylko za dużo nie myśleli...a ja myślałem że Pardon.pl jeszcze 3ma jakiś poziom,a tu sraka:/:/:/
Garret

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:13, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To też mi się podoba :

" Naturalnie nie można wykluczyć efektu kuli śnieżnej - gdy dostatecznie dużo ludzi będzie się domagać odpowiedzi, przyłączą się i media. Jednak póki co media dostarczają ludziom innej rozrywki, wciąż nowej i nowej."

dostarczają nowych głupich rozrywek żeby odwrócić uwagę ludzi od prawdy, na szczęście coraz więcej ludzi przegląda na oczy i widzi że coś jest nie tak. Wink Media się nie przyłączą dopóki będą miały gęby w korycie.
Powrót do góry
Jokkr

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:55, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też chciałem to zamiescić, poczułem sie dotknięty tym artykułem podaje autorke magde hartman (co to w ogole za nazwisko?!) do sądu za publiczne znieważanie mnie.
A tak serio to widać, że media już srają przed uświadomionymi osobami to dobry znak.
Pozatym pardon.pl to intelektualne dno poziomem porównywalne do brukowców typu fakt.
Powrót do góry
Garret

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:56, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I bardzo dobrze. Niech się boją popaprańce.
Powrót do góry
Jokkr

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:03, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedys pisałem tam komentarze i min. wklejałem filmy to usuwali je wszystkie bez podania powodu, ostatecznie dostałem maila od jakiegoś leszcza z redakcji, że podburzam ludzi i prowokuje?! Ten portal to gówno jakich wiele w internecie, a i jeszcze ten ich chudy redaktor w okularkach hahahaha.
Powrót do góry
Garret

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:05, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak dołączyłem do forum było was 411, ja byłem 412. Teraz mamy 470, a dołączyłem całkiem nie dawno. To najlepszy dowód na to że jest nas (widzących) coraz więcej Smile (choć wielu się rejestruje i nic poza tym)

Ten portal to w ogóle jakaś porażka. Trzeba było im odpisać "A gdzie się podziały wolne media" Ciekawe co by Ci odpisali ? "Zapłać więcej...." ? Hehehe... Wink
Powrót do góry
JACK

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:09, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Garret" A co znaczy:"choc wielu sie rejestruje i nic poza tym?
Powrót do góry
Garret

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:10, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sam zobacz, otwórz zakładkę "Użytkownicy" i przejrzyj kilka stron.
Powrót do góry
JACK

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:12, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byc moze czekaja na jakies dzialania?
Powrót do góry
carolski123

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:15, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nieomal wszystkie stowarzyszenia wątpiące w oficjalną wersję wypadków mają w nazwie słowo "prawda". Wydaje się, że używają go w jakimś przestarzałym znaczeniu. Przecież "prawda" to w erze telewizji już nie "faktyczny stan rzeczy", tylko "to, co ludzie przyjęli do wiadomości". Zazwyczaj raz na zawsze.

niestety trudno się z tym nie zgodzić, co nie znaczy, że nie można walczyć o prawdę

P.S.
od 23 grudnia zarejestrowało się 100 nowych użytkowników...

"Zaiste w ciekawych czasach przyszło nam żyć"
Powrót do góry
JACK

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:16, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zwroc jeszcze uwage ile zaglada gosci,byc moze nie zarejestrowanych. Smile
Powrót do góry
Garret

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:22, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak czy siak jest nas coraz więcej Smile Wielu na pewno jest też takich którzy widzą że coś jest nie tak a nie znają tego forum. Przynajmniej to pociesza Smile
Powrót do góry
JACK

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:26, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mysle ze duzo ludzi czeka na jakies konkretne dzialanie,poniewaz nie maja moze jakis pomyslow tzn,nie wiedza co robic dalej.
Powrót do góry
JACK

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:30, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Choc sam tez mam problem z filmami bo nie wiem jak je przekonwertowac do avi. i wrzucic na plyte,troche to obciach,ale mysle ze jest wiele takich osob jak ja.
Powrót do góry
Jokkr

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:31, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://vixy.net/
polecam te strone do sciagania filmikow z neta, automatycznie konwertuje na avi
Powrót do góry
JACK

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:37, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Jokkr" Dzieki,czas sie brac do roboty.
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:54, 04 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to samo chciałem zrobić i to samo pogrubić Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
iaro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 00:12, 05 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja też mam problem z filmami bo mam wolne łącze;/ ale spoko dam radęSmile.No i jak ktoś juz wspomniał-nie do końca wolne media i ich zwierzchności boją się nas,wolnych ludzi:).
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: