W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

 
Chleb własnej roboty w 5 minut   
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
18 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Człowiek i medycyna Odsłon: 43538
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GrzegorzP




Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 313
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:58, 22 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurde, denerwujesz moje kubki smakowe i logikę. Czy ja mam być kolejnym amatorem tego urządzenia? Confused
Może byś mi przysłał kawałek takiego chlebka na spróbowanie? Ale pewnie na poczcie by mi zjedli, jakby wywąchali. Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Janiekowalsk




Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1459
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:38, 23 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GrzegorzP napisał:
Kurde, denerwujesz moje kubki smakowe i logikę. Czy ja mam być kolejnym amatorem tego urządzenia? Confused
Może byś mi przysłał kawałek takiego chlebka na spróbowanie? Ale pewnie na poczcie by mi zjedli, jakby wywąchali. Wink


Zapach tego chlebka obudził mnie dziś rano Smile

Chleb twarogowy (porcja 1000g)

200 ml mleka
260 g twarogu
600g maki pszennej 550
1,5 łyżeczki soli
1,5 łyżeczki miodu
20g drożdży świeżych + 2 łyżki zakwasu
Garść rodzynek Smile
Z marchewkowo - cytrynowo - pomarańczowo konfiturą to było niebo w gębie

Dancing
_________________
Gaza Strefa śmierci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
qwerty01




Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 64
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:17, 24 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tej maszynce są przepisy na chleb? Może i ja się skuszę. Nie chce mi się ganiać 90 km/h po wiejski bochen chleba.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Janiekowalsk




Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1459
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:09, 24 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepisy są oczywiście dołączone do maszyny ale w necie jest ich cała masa i
można je samodzielnie modyfikować Smile Ja jeszcze nigdy nie zrobiłem identycznie według przepisu Smile
Dziś zajadamy pyszny chlebek w kolorze pomidorowym Smile

Chleb czerwony pomidorowo -paprykowy (przepis oryginalny)
Składniki: 1000 g:
130 ml Woda:
400 ml Koncentrat pomidorowy z kartonika:
1,5 łyżki Oliwa z oliwek:
660 g Mąka pszenna:
1 łyżeczka Cukier:
1,5 łyżeczki Drożdże żywe:
1,5 łyżeczki Sól:
Papryka / pieprz /suszona bazylia

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Chleb czerwony pomidorowo -paprykowy (przepis zmodyfikowany przez privilege)

Składniki: 1000 g:
535 ml Woda 60% / koncentrat 40%
1,5 Łyżki Oliwy
1,5 łyżeczki Soli
660 g Mąka (500 g pszenna 100g pszenna razowa 60g kukurydziana)
1 Łyżka Cukier/miód
21 g Drożdże świeże + dwie łyżki zakwasu (lub 2 łyżeczki suszonych)
dodatki - papryka / pieprz /suszona bazylia / Oregano

A tu inne strony z przepisami

http://www2.club-paneo.com/pl_pl/recipes-machine-silver-M_4.html
http://chleby.blogspot.com/p/lista-chlebow.html

Ps...Mam nadzieję że będzie nas więcej , domowych piekarzy Smile
_________________
Gaza Strefa śmierci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
roala42




Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 48
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:27, 24 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dałam się skusić , wczoraj zamówiłam przez internet taką samą maszynkę jaką Ty posiadasz i z utęsknieniem czekam na kuriera, ale jeszcze bardziej na pierwszy wypiek. Myślę jednak,że będzie to chlebek na słodko jako,że jestem okropnym łasuchem. Very Happy
_________________
LOLEK
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Janiekowalsk




Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1459
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 23:17, 24 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to super gratuluję Smile
Jeśli kupiłaś identyczna jak ja czyli Moulinex OW6000 to służę pomocą ja swoją już rozgryzłem i jest banalnie prosta...
Lubisz słodkie Smile na dziś wieczór mamy taki chlebek zapewniam cię że niebo w gębie Smile

Chleb z miodem, jabłkami,orzechami włoskimi oraz czekoladą

Waga 750g 1000g 1500g
Czas przygotowania 3:19 /3:24 /3:29
Woda 225ml 300ml 450ml
Masło 50g 65g 100g
Miód 25g 35g 50g
Cukier 1½ł 2ł
Jabłka 50g 65g 100g
Kawałeczki czekoladą 15g 20g 30g
Orzechy włoskie 15g 20g 30g
Sól 1ł 1½ł
Mąka przenna 250g 335g 500g
Mąka razowa 100g 135g 200g
Drożdże Babuni suszone ¾ł ¾ł
ł to łyżeczka jeśli w przepisie jest duże Ł to znaczy Łyżka
_________________
Gaza Strefa śmierci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyspa




Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1242
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:19, 25 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja chociaż prawie pieczywa nie jadam to z mamą mamy zamiar zrobić chleb własnej produkcji wypiekany w piekarniku... zobaczymy co z tego wyjdzie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
roala42




Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 48
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:15, 25 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki privilege:) Właśnie nastawiłam automat na niemiecką babkę drożdżową z przepisu z dołączonej płyty. Niestety przepisy na płycie nie są zbyt dokładnie napisane (nie wszystkie wymienione składniki są zawarte w przepisie). Czy mógłbyś podać mi jakieś sprawdzone przepisy. Te już zamieszczone obiecuję, że sprawdzę Smile Mam jeszcze (na razie) jedno pytanie (więcej pytań na pewno wyjdzie w praniu)Wink Czy pokrywa w twojej maszynce też się nie zatrzaskuje i jest "lekko ruchoma ?"
Pozdrawiam.
_________________
LOLEK
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Janiekowalsk




Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1459
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:41, 25 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak pokrywa się nie zatrzaskuje tak ma być ,zapewnia to wentylację Smile
ze sprawdzonych przepisów na słodkości polecam
z załączonej płyty dział Francja Chleb z miodem ,jabłkami,orzechami włoskimi oraz czekoladą jest pyszny Smile
zrób dokładnie tak jak podano (tylko program nr Cool ja swój trochę skopałem bo coś mi się wydawało że za mało jest drożdży w przepisie i dodałem parę deko więcej + dwie łyżki zakwasu no i zamiast czekolady dałem cukierków toffi bo akurat czekolady nie miałem a toffi jakieś stare leżały na półce Wink prze to że dałem za dużo drożdży + zakwas to chleb wyrósł jak magiczna fasola i wylazł z foremki ,a jak wylazł to zaczął trochę dymić i to co wykapało deko się zwęgliło wiec postanowiłem wyjąc chlebek i wyczyścić to co narozrabiałem jak wyjmowałem to na maxa wyrośnięty chleb opadł do ponad połowy i zrobiła się straszna klapa ...Troche zły na samego siebie wyczyściłem przypalenia i już miałem wywalać do kosza zakalca opadniętego ale pomyślałem że spróbuję dopiec to co zostało z myślą że może chociaż skórka będzie dobra..
Wstawiłem ponownie tego walnietego klocka do opiekacza a ten ponownie zaczął rosnąć Dancing i po ok 60 minutach pieczenia miałem pyszny choć już nie tak wielki jak na początku chlebek który był tak smaczny że nic po nim nie zostało ...
Moja rada na początek wywal miarkę do mierzenia firmy Moulinex do kosza bo jest beznadziejna i kup sobie w sklepie dobry tani kubek/dzbanek z podziałką ten francuski zawyża o 25 ml Smile
pyszny też jest chleb twarogowy Smile ale o nim pisałem chyba wcześniej
_________________
Gaza Strefa śmierci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
AndyPSV




Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 341
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:00, 26 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie powinniscie jesc chleba - jest bezwartosciowy kompletnie i zawiera gluten

ze swojej strony polecalbym kazdemu zainteresowac sie tym: http://path-of-power.com/pl-ekstremalne-zmeczenie-czujesz-sie-zmeczony,207 (otworz i zobacz)
_________________
pl,Technologia.Niewolnictwa-opis.pdf
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyspa




Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1242
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:58, 26 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przed chwilą wyjęty z piekarnika Cool


Pierwsze koty za płoty Smile (nie ja go piekłem) Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Janiekowalsk




Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1459
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:44, 27 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AndyPSV napisał:
nie powinniscie jesc chleba - jest bezwartosciowy kompletnie i zawiera gluten

ze swojej strony polecalbym kazdemu zainteresowac sie tym: http://path-of-power.com/pl-ekstremalne-zmeczenie-czujesz-sie-zmeczony,207 (otworz i zobacz)


Andy ja nie twierdzę że chleb jest zdrowy jak czosnek ....
Ale kiedy upiekę sobie pysznego żytniego razowca z makiem ziarnami czy ziołami to to powiedz mi co w tym złego?
Pizzy nie jadam fast foodów nie nie jadam kupnych słodyczy nie jadam leków nie biorę uprawiam sport ...Chleb mnie zabije ? a może mój razowiec jest zdrowszy niż twój ryż który zalecasz w końskich dawkach na każdy dzień i który pochodzi z Chin i o którym wiesz tyle ile o pierwszym sekretarzu chińskiej partii czyli nic może Chińczycy będąc spiżarnia Świata uprawiają go z całą masą chemicznych środków przyspieszających wzrost oraz gwarantujących świeżość i zapobiegających pleśnieniu ? skąd pomysł że jest zdrowy ?
Owszem dieta wegetariańska jest lepsza Totalny RAW food jeszcze lepszy... Ja doświadczyłem prawdziwej głodówki na samej wodzie wcześniej przeprowadziłem dwukrotnie dietę dr.Ewy Dąbrowskiej wyleczyłem co miałem wyleczyć czuje się świetnie mój jadłospis zmienił się o 180 stopni wagę mam idealną (już drugi rok) po 18 kilowej nadwadze ale nie jestem jakimś żywieniowym ekstremistą bo wszelki ekstremizm jest zły to co polecasz na swojej stronie dokładnie przeczytałem i uważam że zrobiłeś zlepek wszelkich możliwych teorii na temat zdrowia jakie się ostatnio pojawiły od Małachowa przez Tombaka na Siemionowej czy Clark i jej radyjku kończąc ...Dla mnie to zwykły bełkot i bzdury ( w tej formie jaką zaprezentowałeś) polecasz żeń-szeń aparat zappera oraz mięso z kurczaka z własnej hodowli oraz żadnych węglowodanów a kilka zdań dalej piszesz o ich koniecznym spożywaniu bo bez nich umrzemy ... Swoim brakiem kompetencji zniechęcasz ludzi szukających zdrowia cenie twoje dobre chęci ale to za mało sam siebie przeczytaj ...
cyt ...
NIE MOZESZ JESC ZADNEGO CUKRU (to rowniez oznacza cukry, weglowodany -> cukry kategoria), jesz 0 (zero!) cukru przez caly czas
CODZIENNIE MUSISZ jesc 1 torebke BRAZOWEGO RYZU (conajmniej powinienes jesc 1 torebke ryzu brazowego / dziennie [pomaga walczyc organizmowi z choroba], poniewaz bez zadnych weglowodanow umierasz po 1-2 miesiacach)


Ja rozumiem że masz misję i głęboko ją czujesz ale żeby pomóc innym wypadało by najpierw pomóc sobie Wink

Polecam cykliczną głodówkę lub ewentualnie dietę dr Ewy Dąbrowskiej która uczy szacunku do własnego zdrowia życia i ciała która jest oparta na jej 20 kilku letnim doświadczeniu klinicznym popartym tysiącami uzdrowionych ludzi do których osobiście należę ...Zdrowy rozsądek i zdrowe odżywianie wystarczy a aparaty które polecasz typu Zapper leczące prądem nie będą już potrzebne bo to nie brak prądu w twoim organizmie wywołał chorobę ale zaniedbania w stylu życia i odżywiania i to wystarczy zmienić a zauważysz że bardzo szybko wróci zdrowie siła i energia Smile A te wszystkie cuda wianki nie będą już potrzebne ...

Wyspa to żytni że taki poszarpany czy to kruszonka Wink
gratuluję Smile
_________________
Gaza Strefa śmierci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyspa




Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1242
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:15, 28 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wygląda jak kruszonka ale to chleb (pszenno-żytni) który nie wyrósł jak trzeba Laughing Embarassed Razz

0,5 kg mąki (pszenno-żytnia [mieszana])
płaska łyżeczka soli
10 deko drożdży
trochę ziaren słonecznika i kminku

drożdże rozpuścić w szklance ciepłego mleka
do miski wsypać mąkę i dodać podrośnięte drożdże
wymieszać wszystko
dodano zsiadłego mleka trochę
poczekać aż wyrośnie (1h)

wyłożyć to do foremki wysmarowanej olejem i poczekać aż trochę podrośnie w ciepłym miejscu i wstawić do piekarnika do nagrzanego do 200C piekarnika i piec około 45 min Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mandarck




Dołączył: 07 Lis 2007
Posty: 539
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:29, 14 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Opis sytuacji :

Zelmer 43Z010 otrzymany w prezencie.

Wielka ochota wypróbowaniamachiny w tej właśnie sekundzie.

W domu odnalezione : mleko; mąka typu 650; mąka żytnia; drożdże; miód; pestki dyni; słonecznik łuskany; woda; sól; 5 orzechów włoskich spod okna (ale niesuszone więc chyba odpadają).


Działanie:

Wejście na forum i zapytanie czy można coś z tego zrobić

Kolejne pytanie jeśli pierwsze będzie twierdzące, jak to zrobić



Rezultat:

Wielkie dziękowanie pomocnym forumowiczom

Świętowanie wraz z rodziną pierwszego domowego chleba.




Czas i miejsce wysłania raportu :

20.28 14.09.2010 Pokład statku BS-F84


Koputer pokładowy :

JEŚĆ-9000
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Janiekowalsk




Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1459
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:22, 14 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smacznego Smile
U mnie dziś orzechowy chlebek Wink
Ps .Doszedłem do takiej wprawy że już nie potrafię zrobić chleba zgodnie z przepisem Very Happy
_________________
Gaza Strefa śmierci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mandarck




Dołączył: 07 Lis 2007
Posty: 539
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:59, 14 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

300ml mleka
1/5 masła w pomarańczowym opakowaniu z biedronki
ok 6g soli
miód
3.5 szklanki mąki typu 650
drożdży ok 4.5g (mam nadzieję)
i to chyba wszystko.
3.25godz.

Oto z tego powstanie mój pierwszy.

Będzie gotowe za 2godziny Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Adam Polo




Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 1118
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:12, 14 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie i Panie,
Czytając to forum wraca mi wiara w "zdrową część ludzkości".

Smacznego powszedniego
_________________
"Bądźmy realistami, żądajmy niemożliwego"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ordel




Dołączył: 04 Lip 2009
Posty: 8566
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 08:22, 15 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skusiłem się, a raczej nie miałem wyboru Smile jak druga połowa, zakupiła maszynę do robiena chleba. @privilege masz rację cuda można na niej robić - na chleb banaowy z miodem nuttellą i czymś tam jeszcze , aja jeszcze nie miałem czasu na zabawę ale niedługo dobiorę się do niej Wink
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
erde




Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 730
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:59, 15 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mówicie, że chleb własnej roboty drogi. ale jakby hurtem wzięło się składników nie na jeden chlebek tylko na kilkaset to wyszłoby taniej od sztuki?

ja od dłuższego czasu niosę się z zamiarem zakupu maszynki do pieczenia chleba.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kosmita




Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 247
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:26, 15 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też jestem na kupnie, ale ciągle nie mogę się zdecydować. Dostaliście już rachunki za prąd? Dużo trzeba dopłacić przy normalnym użytkowaniu które zastępuje kupowanie chleba w sklepie, piekąc powiedzmy na 4 osoby?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Janiekowalsk




Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1459
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:03, 15 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Adam Polo napisał:
Panowie i Panie,
Czytając to forum wraca mi wiara w "zdrową część ludzkości".

Smacznego powszedniego


Adam poczytaj sobie co pisałem w tym wątku dopiero uwierzysz Wink
viewtopic.php?t=11972

a po za tym Smile
Pieczemy średnio co dwa trzy dni wychodzi zawsze
-Mąkę kupujemy w 5cio kilowych opakowaniach bez dodatków prosto z młyna...
-Woda nie liczę / dodatki to już wedle uznania więc koszt zależny od upodobań
-Prąd kumpel mierzył kiedyś wychodziło coś ok 30-60 groszy (chyba) zależy jaki duży chleb moja maszyna nie oddaje zbyt wiele ciepła na zewnątrz więc raczej jest oszczędna a ma moc 1600 wat
Jestem mega zadowolony dzisiaj zrobiliśmy dżem węgierkowy (bez cukru miód i stevia) nie pakujemy go w słoiki tylko stoi w naczyniu w lodówce wyszło tego ok 2.5 litra , jak się skończy to zrobimy nowy, roboty przy tym prawie niema samo miesza i smaży...
Jak się skończę węgierki to będę jabłka pomarańcze itd itd .... Do naleśników taki dżem idealny bez konserwantów, świeży bez białego cukru ale słodki i smaczny Smile
Jedyny problem to Pizza wychodzi zbyt smaczna i trzeba sobie szlaban robić i ustalić że nie za często Wink
Jeszcze nie robiliśmy makaronu bo rzadko go jemy ale na pewno trzeba będzie spróbować Smile
_________________
Gaza Strefa śmierci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Paranoik




Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 109
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:18, 15 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilkukrotnie sprawdzałem koszt wypieku i mieścił się w przedziale 0,52 zł -0,59 zł za chleb 1,5kg.
Próbowałem wielu przepisów i wszystkie wychodzą dobrze ale to mój ostatni.
840 g ziaren pszenicy i żyta proporcji nie znam bo przemieszane było wyrosło jako poplon na działce.
1,5 łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżeczki soli
3 łyżki cukru
3,5 łyżki mleka w proszku
20 g siemienia lnianego
20 g ziaren słonecznika
50 g otrębów jęczmiennych
15g drożdży
520g wody
Ziarna pszenicy, żyta, siemię, słonecznik i otręby dwukrotnie przemielone w przystawce do maszynki do mięsa zelmera na mąkę.
Wynik prawdziwy chleb razowy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mizaj




Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 189
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:53, 15 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Własny chleb fajna rzecz. Ale czemu wszędzie piszecie o drożdżach? Toż to profanacja. Zróbcie sobie tylko na żytnim zakwasie. Już po kilku pieczeniach zakwas powinniście mieć na tyle silny, że zapomnicie o drożdżach.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mizaj




Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 189
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:03, 16 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak wygląda chleb tylko na zakwasie:
składniki:
zakwas żytni razowy
woda
mąka
sól
ewentualnie dodatki (np. jakieś nasiona, zioła, warzywa itp)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Easy_Rider




Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 1884
Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:26, 16 Wrz '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To wszystko piękne z tym chlebkiem domowym, ale zastanawiam się, czy tutaj można wyznaczyć granicę między swego rodzaju pożytecznym hobby, a postawą określaną jako ortoreksja?

Ponadto - miałem już okazję spróbować tego rodzaju chleba i jeżeli chodzi o smak, to jest średni, ale to może rzecz gustu. Podobno chleb, aby był dobrze wypieczony, musi mieć temperaturę 300°C, możliwą do osiągnięcia jedynie w piecu chlebowym, a takiej nie zapewniają te różne urządzonka - najwyżej 250°.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Człowiek i medycyna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7   » 
Strona 2 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz moderować swoich tematów


Chleb własnej roboty w 5 minut
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.
Wymuś wyświetlanie w trybie Mobile