Niczego nie wyrywam z kontekstu,moja delikatna sugestia co do majora Dymowskiego obliczona była na to że zostanie pobudzona twoja ciekawość i sam postarasz się o "pełniejsze" informacje na ten temat.
(dobry ze mnie człowiek i zawsze biorę poprawkę na to że obywatelom judeopolonii dostarcza się takie informacji jakie dostarcza )
W kwietniu 2009 r miał miejsce skandal który odbił się głośnym echem.Oto jeden z moskiewskich komisariatów powiadomiony został o awanturze i strzelaninie w kaukaskiej restauracji .Na miejsce wysłano wzmocniony patrol interwencyjny.Pijany młodzieniec kaukaski został spacyfikowany i odstawiony do aresztu a na okoliczność owych czynności milicjanci sporządzili stosowny i wymagany regulaminem raport.
W kilka dni po owym wydarzeniu,milicjanci biorący udział w interwencji zostali zawieszeni w czynnościach i objęci prokuratorskim śledztwem mającym wyjaśnić ich rzekome przekroczenie uprawnień .
Okazało się że młodzian który urządził strzelaninę w restauracji jest synem kaukaskiego notabla Asłachanowa (
tego który siedzi naprzeciw Putina
W Moskwie na tę okoliczność zawrzało.Nie tylko dlatego że mieszkańcy miasta znają realia ale dlatego że dziesiątki świadków owego wydarzenia gotowych było potwierdzić "poprawne" zachowanie milicjantów.
Zawieszeni i objęci śledztwem milicjanci zwrócili sie do prezydenta Miedwiediewa o to aby zainteresował się tą sprawą .Nie zwrócili się drogą "internetową" ,zwrócili się tradycyjnie - "na piśmie" a w ślad za "prośbą " milicjantów popłynęla na Kreml "rzeka" petycji popierających milicjantów.Pisali "zwykli mieszkańcy" ,pisali liderzy ruchów społecznych , partii politycznych ,pisały osoby cieszące się społecznym zaufanie
Na tym filmie obwinieni milicjanci opowiadają o przebiegu zdarzeń liderowi związku słowiańskiego (zwrócić uwagę na datę zamieszczenia filmu )
http://www.youtube.com/watch?v=9wVELjodWJQ
Po kwietniowym skandalu było jeszcze kilka pomniejszych ale osnutych na tym samym scenariuszu :milicjanci zatrzymują kogoś i ponoszą służbowe konsekwencje ponieważ ten "ktoś" okazał się kimś ważnym.
I to dlatego drogi @Ordel około jesieni 2009 pojawiło się silne zapotrzebowanie na "coś" co będzie stanowiło nijako równowagę dla tamtych skandali.
A tak między nami ;nie zastanawia cię @Ordel dlaczego polska prasa zdecydował się napisac o Dymowskim a nie napisała o zawieszeniu w czynnościach (nieomal) całego komisariatu milicji.Czy nie wydaje ci się to dziwne ?
Ordel napisał: |
Napisz jasno,że za majorem stoją syjoniści, którzy marzą, o zniszczeniu Wielkiej Rosji Laughing . Napisz , że za korupcją -władzy- w Rosji stoją Żydzi, i gdyby nie oni , to byłby to raj na ziemi Laughing
Korupcja w Rosji zbliża ten kraj - w tej kwestii - do krajów trzeciego świata. Dobrze że niektórzy ludzie w Rosji trzymają fason viewtopic.php?t=12439 , gdyż już dawno zrozumieli że "głowa się zepsuła |
Och jakże mi przykro ! ale i w tym przypadku kulisy pewnych wydarzeń nie wyglądają tak jak przypuszczasz.
Ja wiem - jesteś romantykiem, ale taka postawa nie sprzyja poszukiwaniu prawdy ,przeto ktoś musi wylać na ciebie wiaderko zimnej wody.Nawet jeśli miałaby to być woda z
niebieskiego wiaderka