W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Terrorstorm 31 sierpnia opis Niemiec i Polski z 31 sierpnia  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 755
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Drako

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:28, 17 Gru '07   Temat postu: Terrorstorm 31 sierpnia opis Niemiec i Polski z 31 sierpnia Odpowiedz z cytatem

Witam, po raz pierwszy tutaj pisze, ale obejrzałem film dokumentalny pt. Terrorstorm tam osoba wskazuje ze 31 sierpnia Niemcy dokonały aktu sabotażu na Polsce wykorzystując biednego więźnia obozu koncentracyjnego żeby go zabić i pokazać światu że on był w polskim mundurze i że atakował niemców. Chcę zaznaczyć ze był 31 Sierpnia !! atak nastąpił 1 Września !! wiec kiedy oni mieli czas coś komuś pokazać ?? Smile taki sabotaż miał miejsce ale to nie była główna idea Niemiec w napaści na Polskę. Autor treści przekazuje że głównym motywem ataku na Polskę było to co stanowiło dodatek mało znaczący podczas rozpętania II wojny św. przekręcając go w znaczący element rozpoczęcia wojny. Moim zdaniem Autor tego dokumentu na samym początku gdzie nasza wiedza Polaków jest najbardziej czuła na przekłamania pokazuje że ten materiał jest naciągany. Nie sięgam w całość przekazu, lecz osoba która coś tworzy znaczącego w przekazie nie trzyma sie tak znaczących wątków.Moim zdaniem nie jest wiarygodna. Bo na przykład sa poruszane inne kraje świata i skąd taka osoba jak Ja, gdzie nie znam historii całego świata mam mieć pewność że Autor nie karmi mnie jakimiś banałami utorowanymi przez siebie ??
Pozdrawiam Drako

ps. Post może zawierać błedy i pewnie je zawiera ale tresc przekazu powinna byc wazna.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
albercik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:45, 17 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK. Ale lepiej było napisać tę wypowiedz w temacie poświęconym filmowym.
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:53, 18 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drako, chodziło tylko o to by pokazać, że nawet w nazistowskich Niemczech były ciągoty do szukania oficjalnego powodu. Nikt tam nie mówił ludowi wprost, że Wódz jest bandytą i cały kraj zamieni w bandytę. Jakiś biedak dostał kulkę w tym celu, a Ty uważasz, że AJ przesadza?

Rzecz jasna lepiej byłoby opisać operację Susannah, hotel krola Davida albo wysadzenie ambasady izraelskiej w Argentynie, ale zważywszy, że w Terrorstrom był już USS Liberty, to by się zbyt koszernie zrobiło i Alex Jones przestałby funkcjonować.

Bezpieczniej mówić o "globalnej elicie". "Globalna" elita nic ci nie zrobi, a konretnie nazwana siła tak.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: