Storczyk napisał: |
Co o tym myślicie ? Jakie macie doświadczenia w tym temacie ? |
Widzę, że w waszej rodzinie występuje zdecydowana wiara w medykamenty i to jest według mnie największy wasz problem. Znam to z mojego otoczenia gdzie dwie osoby o podobnej wierze już niestety musiały się pożegnać z tym światem, a według mnie mogły żyć do dzisiaj. W trakcie brania tych leków występowały u nich problemy żołądkowe, wątrobowe, moczowe, a następnie bóle stawowe aż do poważnego ograniczenia ruchów. W tym momencie lekarz dodaje receptę z lekarstwem na stawy, które ma w sobie składnik przeciwbólowy. Pacjent pozornie czuje się lepiej i może się poruszać bez bólu, a tak faktycznie to ten lek to jest ostatnim gwoździem do trumny.
Dbanie o swoje zdrowie jest tańsze niż leczenie choroby i od tego proponowałbym zacząć. Mój znajomy spotkał raz lekarza, który kazał mu wyrzucić do kosza, już w gabinecie wszystkie przepisane leki przez innego medyka i zacząć się odpowiednio odżywiać. Znajomy ma się dobrze do dzisiaj i jest wdzięczny temu lekarzowi, że nauczył go żyć. Na forum jest sporo o zdrowiu i tam szukaj rozwiązań co jest tańsze.
.