|
Autor
|
Wiadomość |
ocochodzi
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 19:27, 11 Gru '07
Temat postu: grypa jak kazda inna? |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lenyk
|
Wysłany: 19:59, 11 Gru '07
Temat postu: |
|
|
Na tą ptasią grype to umiera mniej ludzi niż trafionych piorunem więc bym się nie przejmował tak bardzo. Poza tym od wieków wiadomo że mięso trzeba gotować.(za wyjątkiem tatara)
To jak z multivitaminą przy takiej obfitości i różnorodności jesze trzeba pastylki łykać. Prawda że kiedyś ludzie nie żyli tyle co teraz tylko krócej ale teraz przeginamy z kolei ze zdrowym trybem życia bo naprzykład fast fudy też nie muszą być takie niezdrowe http://wiadomosci.onet.pl/1655877,16,ketchup_niszczy_zly_cholesterol,item.html.
Więc keczup i piwo rulez
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Grand
|
Wysłany: 20:03, 11 Gru '07
Temat postu: Re: grypa jak kazda inna? |
|
|
ocochodzi napisał: | Slyszymy o tym od dawna, strasza ludzi ze mozna sie zarazic. W przeszlosci nie bylo technicznych mozliwosci wykrycia tego virusa i ludzkosc jakos przetrwala, wiec jak to jest? |
wirusy podlegają mutacjom: ja nie jestem w tym przypadku specjalistą, myślę, że dromek mógłby Ci wiele wyjaśnić.
problem może się pojawić, gdy wirus ptasiej grypy zmutuję się i bedzie potrafił przechodzić z człowieka na człowieka
ludzkość miała już wcześniej problemy z tego rodzaju epidemiami - zobacz to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiszpanka
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Boruta
|
Wysłany: 20:08, 11 Gru '07
|
|
Kiedyś po wsiach było tak, że jak zachorowała jakaś kura to "dostawała w łeb" ... i wtedy cała rodzina jadła rosół w zwykły dzień tygodnia ...
p.s.
i chociaz nikt od tego nie umarł ...to nie polecam takiego sposobu żywienia
p.s.
i jeszcze te mutacje ....
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 20:24, 11 Gru '07
|
|
z tymi kurami to moim zdaniem spisek hodowców wieprzowiny
ale żeby od razu wybić całe ptactwo w Polsce? PARANOJA!
to może wybijemy wszytskich polaków bo co roku ileś milionów choruje na grype
albo zlikwidujemy przemysł samochodowy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
frasobliwy
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mandarck
|
Wysłany: 23:45, 11 Gru '07
|
|
Zapewne są przypadki w których to człowiek pomaga zmutować wirusom ;]. Ptasia grypa to przereklamowana bujda, wszyscy specjaliści mówią, że to nic a UE każe wybijać na potęgę cały "kaszlący drób" żeby było jeszcze drożej, a najlepiej żeby żarcia zabrakło... ehh
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sqrcz
|
Wysłany: 09:28, 12 Gru '07
|
|
Dziwnym zbiegiem ptasia grypa "ujawniła" się w Polsce na kilka dni przed podpisaniem traktatu UE, w którym Polska zrzeka się suwerenności. Media mają alibi.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
waha123
|
Wysłany: 11:47, 12 Gru '07
Temat postu: O to...to |
|
|
sqrcz napisał: | Dziwnym zbiegiem ptasia grypa "ujawniła" się w Polsce na kilka dni przed podpisaniem traktatu UE, w którym Polska zrzeka się suwerenności. Media mają alibi. |
O tototototototo........widział ktoś, żeby ptaki latały ze wschodu na zachód ????
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
nobody
|
Wysłany: 12:38, 12 Gru '07
|
|
Widać nikt nie był na takiej fermie. Kiedyś miałem okazję montować elektronikę do zliczania jaj na hali (sic!) i widziałem w jakich warunkach żyją te stworzenia
To, że pojawiają się mutacje wcale mnie nie dziwi. I choć podejrzane jest dla mnie to mordowanie zwierzaków na skalę przemysłową, to z drugiej strony się nie dzwię :-\
Ale z tą utratą suwerenności - fakt
_________________ amicus Plato, sed magis amica veritas
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
absolut
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Boruta
|
Wysłany: 14:18, 12 Gru '07
|
|
absolut napisał: | moze chca nam wcisnac unijny drob i zlikwidowac polskich farmerow |
tego rzeczywiście nie sposób wykluczyć ...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ocochodzi
|
Wysłany: 05:21, 14 Gru '07
|
|
zgadza sie, wysmienity pomysl na pozbycie sie sporej masy ludzkiej
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ocochodzi
|
Wysłany: 06:07, 15 Gru '07
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Grand
|
Wysłany: 14:44, 15 Gru '07
|
|
ocochodzi napisał: |
zgadza sie, wysmienity pomysl na pozbycie sie sporej masy ludzkiej |
sugerujesz, że Hiszpanka to był spisek?
ocochodzi napisał: | http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9490080&rfbawp=1197695119.777
wiecej ludzi ginie w kopalniach na swiecie niz od tej niby grypy |
ale o czym to świadczy? że mamy bagatelizować potencjalne zagrożenie?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ocochodzi
|
Wysłany: 17:10, 15 Gru '07
|
|
Cytat: |
sugerujesz, że Hiszpanka to był spisek? |
nic takiego nie sygerowalem
Cytat: | ale o czym to świadczy? że mamy bagatelizować potencjalne zagrożenie? |
potencjalne zagrozenia beda zawsze istniec, tak samo jak potencjalne zagrozenie ze strony kosmicznych skal okrazajacych ziemie, moze lepiej zajac sie czym powazniejszym jak profilaktyka przeciwko nowotworom? W Polsce co 4 osoba zachoruje badz choruje na nowotwor zlosliwy, tylko rak piersi zabija ponad 5k kobiet rocznie
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Grand
|
Wysłany: 17:21, 15 Gru '07
|
|
ocochodzi napisał: | Cytat: | ale o czym to świadczy? że mamy bagatelizować potencjalne zagrożenie? |
potencjalne zagrozenia beda zawsze istniec, tak samo jak potencjalne zagrozenie ze strony kosmicznych skal okrazajacych ziemie, moze lepiej zajac sie czym powazniejszym jak profilaktyka przeciwko nowotworom? W Polsce co 4 osoba zachoruje badz choruje na nowotwor zlosliwy, tylko rak piersi zabija ponad 5k kobiet rocznie |
ale wydaję mi się, że profilaktyka przeciwko nowotworom nie ucierpi ze względu na medialne doniesienia o ptasiej grypie. (fakt sa mocno nachalne i demonizujące cały problem, ale spójrzmy też na drugą stronę medalu: w przypadku pandemii ważne są działania natychmiastowe - ludzie muszą być świadomi zagrożenia). a profilaktyka w Polsce leży głównie dlatego, że ludzie nie chcą sie badać .. smutna prawda.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ocochodzi
|
Wysłany: 17:41, 15 Gru '07
|
|
Cytat: | (...)że ludzie nie chcą sie badać .. |
a wedlug mnie ludzie nie zdaja sobie sprawy o zagrozeniu, badz nie maja pojecia ze niektore badania sa darmowe, jeszcze nie dawno jezdzil po kraju autobus badajacy za darmo kobiety ale jakos sluch o nim zaginal w mediach, np w mojej przychodzni jest co jakis czas darmowe badanie przeciwko roznym schorzenia , jednak jedyna informacja o tym widnieje jedynie na kartce przyklejonej do drzwi nawet w lokalnym radio nic sie o tym nie mowi
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?k.....736444.778
poki wirus nie przenosi sie z ludzi na ludzi informacje o tym powinny byc tonowane, jak narazie jest masowa histeria
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|