W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Prawda za bramami Auschwitz  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
6 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 1785
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:21, 19 Maj '10   Temat postu: Prawda za bramami Auschwitz Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
R_G_M

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:36, 20 Maj '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czysta propaganda.
Nie wiem jak jest w dalszych kawałkach ale mnie wystarczy obejrzenie pierwszego i wielkie wywody na temat odwszawiania, basenu i teatru.
Nie wiem czy autor jest głupi czy tylko udaje mając w tym jakiś cela, ale sprawa tych budynków jest jasna i znana od ponad 65 lat!
Budynki te postawiono by zmylić światową (przede wszystkim Amerykańską) opinię publiczną. Przykładowa komora odwszawiania ubrań miała zamaskować prawdziwe przeznaczenie dostaw gazu do obozu (ps. nie wiedziałem że wszy potrzebują do oddychania tyle tlenu co człowiek), chociaż każdy średnio inteligenty człowiek wyliczy sobie że tak ilość gazu jak tam dostarczono wystarczyła by do "odwszenia" ubrań z całej Europy.
W czasie całej wojny obóz wielokrotnie był odwiedzany przez przedstawicieli Czerwonego Krzyża i w czasie ich wizyt specjalnie wyselekcjonowani więźniowie wraz z przebranymi SS-manami odstawiali szopkę "jak bardzo jest nam tu dobrze".
Wystarczy naprawdę zainteresować się historią i przeczytać ZEZNANIA więźniów by wiedzieć jak była straszna prawda.
Niestety prawie wszyscy którzy przeżyli obozy zagłady już wymarli i nie mogą bronić się przed tak bezczelnym zakłamywaniem prawdy.
Pytam się kto ma interes w wybielaniu Niemców a zwłaszcza niemieckich faszystów? Czyżby dzisiaj historię zaczęli pisać nie ci którzy wojnę wygrali tylko ci którzy mają więcej pieniędzy??
Powrót do góry
mczesiekk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:00, 20 Maj '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

R_G_M salut
Ciekawy material godny poswiecenia mu swojego czasu. Alternatywa dajaca do myslenia.
Pawlospg

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:58, 20 Maj '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

6/6 warta oglądnięcia.Gość ciekawie podchodzi do tematu
Powrót do góry
R_G_M

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:05, 20 Maj '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście każdy ma prawo do własnego zaślepienia (poglądu), ale ja nie będę oglądał filmu w którym już na początku stosuje się prymitywne triki socjotechniczne. Salute.
PS. Nie ma to nic wspólnego z tym że osobiście znam osobę która była więźniem innego z niemieckich obozów zagłady a tylko ze sposobem w jaki film ten próbuje manipulować nienauczonym czujności widzem. Mnie wychowano w PRL więc w każdym filmie/programie najpierw sprawdzam fakty i sposób ich prezentacji. Tylko stosując własne filtry uda nam się poznać prawdę i uniknąć zmanipulowania.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: