W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Garść kwestii na przywitanie  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Technologia i Kosmos Odsłon: 811
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RoRy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:12, 20 Gru '07   Temat postu: Garść kwestii na przywitanie Odpowiedz z cytatem

Witam, wpisałem sie właśnie na to forum bo tu jest ciekawie Smile . Moje stanowisko w spr. programu Apollo - żaden człowiek nie był na Księżycu. Rzucę parę kwestii, jakie mi po głowie chodzą gdy o tym myślę:
1) cięzko przedstawia się dowód że coś nie miało miejsca
2) scenariusz fałszywej wyprawy (tu na Marsa) pojawił się w filmie Koziorożec w latach 70 - pozwolili na taki film!
3) dlaczego Ruscy nie nagłośnili sprawy? - była wtedy zimna wojna
4) wielki krok ludzkosci i zgubili film - żenua!
5) b. zła jakosc przekazu TV - tłumaczyli że to szło przez Australię, wielokrotnie przekodowywane itp glodne kawałki
6) sfałszowalli wszystkie misje oprócz 13? - straszne marnotrawstwo
7) Kennedy obiecał ale w 60tych mikrotech. IT była jeszcze w powijakach
Cool kilkaset kg skał to fałszywki czy tyle meteorytów zgromadzili?
9) czy któryś z lunonautów zginął w tajemniczych okolicznosciach?
10) czy istnieją zdjęcia Hi res z niskiej orbity Ks. obrazujące pozostałości?
PeZook

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:28, 21 Gru '07   Temat postu: Re: Garść kwestii na przywitanie Odpowiedz z cytatem

RoRy napisał:
Witam, wpisałem sie właśnie na to forum bo tu jest ciekawie Smile . Moje stanowisko w spr. programu Apollo - żaden człowiek nie był na Księżycu. Rzucę parę kwestii, jakie mi po głowie chodzą gdy o tym myślę:
1) cięzko przedstawia się dowód że coś nie miało miejsca

Wystarczy wykazać niemożliwość jakiegoś elementu misji i podważyć fundamentalne dowody na lądowanie - czyli skały, przekazy radiowe i telemetrię uzyskiwaną przez szereg państw.

Tylko że to coś w rodzaju podważania dowodów na ewolucję albo rozpad atomowy Very Happy

RoRy napisał:
2) scenariusz fałszywej wyprawy (tu na Marsa) pojawił się w filmie Koziorożec w latach 70 - pozwolili na taki film!

Scenariusz ataku zombie na Londyn pojawił się w filmie "24 dni później" z lat 90-tych...

RoRy napisał:
3) dlaczego Ruscy nie nagłośnili sprawy? - była wtedy zimna wojna

Ano, dobre pytanie. Hoaxerzy odpowiadają, że to dlatego, że wówczas wyszłoby na jaw, że z gagarinem też fałszowali...jakby jedno prowadziło automatycznie do drugiego.

RoRy napisał:
4) wielki krok ludzkosci i zgubili film - żenua!

Ludzie zawsze będą tylko ludźmi, co powiedzieć.

RoRy napisał:
5) b. zła jakosc przekazu TV - tłumaczyli że to szło przez Australię, wielokrotnie przekodowywane itp glodne kawałki

Jakość przekazu poprawiła się w późniejszych misjach. Skoro pierwsze były fałszowane, skąd te różnice? Przeciez oni je podobno kręcili w studio jedną po drugiej.

RoRy napisał:
6) sfałszowalli wszystkie misje oprócz 13? - straszne marnotrawstwo

Ano straszne.

RoRy napisał:
7) Kennedy obiecał ale w 60tych mikrotech. IT była jeszcze w powijakach

Przesadzasz

RoRy napisał:
Cool kilkaset kg skał to fałszywki czy tyle meteorytów zgromadzili?

Różnie zależnie od tego, który jest dzień tygodnia Very Happy

RoRy napisał:
9) czy któryś z lunonautów zginął w tajemniczych okolicznosciach?

Dla hoaxerów wypadek samochodowy, rak albo białaczka to tajemnicze okoliczności, czyli NASA morduje rocznie tysiące Amerykanów. No w sumie to oczywiste - w końcu każdy umierający na raka pewnie znał kogoś kto znał kogoś kogo krewny pracował nad programem Apollo!

RoRy napisał:
10) czy istnieją zdjęcia Hi res z niskiej orbity Ks. obrazujące pozostałości?

Nie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:06, 21 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Istnieją, lecz zapewne to nie zadowoli hoaxiarzy.
http://astro4u.net/yabbse/gallery/1151_21_12_07_8_04_42.jpg
http://astro4u.net/yabbse/gallery/1151_21_12_07_8_06_36.jpg
http://history.nasa.gov/alsj/a17/a17.ascent1.jpg
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:16, 21 Gru '07   Temat postu: Re: Garść kwestii na przywitanie Odpowiedz z cytatem

RoRy napisał:
Smile . Moje stanowisko w spr. programu Apollo - żaden człowiek nie był na Księżycu.

Jakeś taki pewny, to rzuć jakiś sensowny dowodzik na powyższe twierdzenie.

Dodam jedynie, że na Księżycu było 12 ludzi a prochy jednego zostały tam zrzucone 31 lipca 1999r.
Powrót do góry
PeZook

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:28, 22 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mooniek napisał:
Istnieją, lecz zapewne to nie zadowoli hoaxiarzy.
http://astro4u.net/yabbse/gallery/1151_21_12_07_8_04_42.jpg
http://astro4u.net/yabbse/gallery/1151_21_12_07_8_06_36.jpg
http://history.nasa.gov/alsj/a17/a17.ascent1.jpg

O! Tych nie znałem Smile

Dzięki, mooniek
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:15, 22 Gru '07   Temat postu: Re: Garść kwestii na przywitanie Odpowiedz z cytatem

"RoRy"
1-Dziś jeszcze trudniej udowodnić coś, co kiedyś miało miejsce. Very Happy
2- Scenariusz prawdziwych wypraw wyglądał zupełnie inaczej niż film sf "Koziorożec".
3- W odróżnieniu od Polaków, Ruscy nie raczyli przeprowadzać bezpośrednich transmisji z Księżyca, ale doskonale znali przebieg wszystkich wypraw Apollo.
4- Co ma pionierski lot Apollo 11 do bałaganu w archiwalnym magazynie?
5- Transmisja z Apollo 11 była marnej jakości lecz późniejsze wyprawy wyposażono w doskonalsze kamery i transmisje odbywały się w kolorze.
6- Zapewne jesteś specem od wykrywania fałszerstw?
7- Kennedy obiecał i tak się stało.
8- Czy miałeś w ręku prawdziwy meteoryt?
9- Trzech lunonautów zmarło na zupełnie przyziemne choroby.
10- Na to pytanie odpowiedziałem wcześniej.
Powrót do góry
Leski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:03, 23 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak przeglądam sobie to forum i się zastanawiam.... Nie tu spotkałem nigdzie takiej opinii może za kimś powtarzam.

W sieci jest mnóstwo dowodów na to że amerykanie w czasie tej misji nie byli na księżycu. Ludziska prześcigają się w znajdowaniu marnie zmontowanych zdjęć, kiepskich filmów. Ok rozumiem i sam jestem przekonany o tym że to po prostu świetny wałek który po kilku dekadach trudno ukryć i 13-sto latki przy pomocy photoshopa mogą całą tę maskaradę zdemaskować. Ale...
Czy nikt z was nie pomyślał że misja naprawdę się udała? Że amerykanie wylądowali na księżycu? Zakładając że to jest prawda rodzi się inne pytanie. Dlaczego fałszowali zdjęcia i filmy? Z pewnością mózgi z NASA zdawały sobie sprawę że ich produkcje nie są doskonałe lub nie zauważyli niedociągnięć. Zdjęcia/filmy zostały opublikowane. Pozwala stwierdzić że wszystko działo się w pośpiechu co z kolei prowadzi do wniosku że zostały stworzone po starcie misji. Gdyby powstawały przed twórcy mieli by więcej czasu na ewentualne poprawki. Wniosek z wniosków: amerykanie nie przewidywali konieczności tworzenia falsyfikatów. Gdyby zakładali tak od początku trudniej było by znaleźć błędy.
Do czego zmierzam? Oni tam byli i trafili coś czego nie mogli pokazać światu. Ktoś tu stwierdził że sowieci wiedzieli co działo się podczas misji. wiedzieli też zapewne o oszustwie. Dlaczego nie podnieśli krzyku? Spotkałem się z twierdzeniem że transmisja na żywo została przerwana z powodu awarii. Prawda to?
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:42, 23 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Śmiać się, czy płakać? Tyle razy byli na tym Księżycu ale zdjęcia im nie wyszły! Laughing
Powrót do góry
Leski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:30, 23 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Płacz. bo to była pierwsza misja i "nie wypadało" czekać z publikacją materiałów do zakończenia kolejnej
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:05, 23 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie to bawi. Zapodaj jakieś "fałszywe" zdjęcie z pierwszej wyprawy, to pogadamy. Very Happy
Powrót do góry
Leski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:10, 25 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pogadajmy bez tego. do czego zmierzasz?
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:17, 25 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leski napisał:

Dlaczego fałszowali zdjęcia i filmy? Z pewnością mózgi z NASA zdawały sobie sprawę że ich produkcje nie są doskonałe lub nie zauważyli niedociągnięć.
wszystko działo się w pośpiechu co z kolei prowadzi do wniosku że zostały stworzone po starcie misji.

Chcesz gadać o zdjęciach bez zdjęć? To jak udowodnisz cytowane wnioski?
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:12, 25 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leski napisał:
.

W sieci jest mnóstwo dowodów na to że amerykanie w czasie tej misji nie byli na księżycu.

Leski

czy mógłbys przytoczyć choc jeden z tych "dowodów"
jeden wystarczy
bardzo prosze
Powrót do góry
ocochodzi

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:44, 25 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oczy mnie bola, kurde chyba za duzo sie gapie w monitor Embarassed
Powrót do góry
PeZook

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:31, 25 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leski napisał:
Tak przeglądam sobie to forum i się zastanawiam.... Nie tu spotkałem nigdzie takiej opinii może za kimś powtarzam.

W sieci jest mnóstwo dowodów na to że amerykanie w czasie tej misji nie byli na księżycu. Ludziska prześcigają się w znajdowaniu marnie zmontowanych zdjęć, kiepskich filmów. Ok rozumiem i sam jestem przekonany o tym że to po prostu świetny wałek który po kilku dekadach trudno ukryć i 13-sto latki przy pomocy photoshopa mogą całą tę maskaradę zdemaskować. Ale...

Wszystkie owe "dowody" wynikają z kompletnej nieznajomości tematu i/lub braku elementarnej uczciwości poznawczej. Przykład? Słynny cień flagi, którego "nie ma". Nie ma go oczywiście tylko wtedy, jeżeli nie przybliżymy sobie odpowiedniego fragmentu zdjęcia.

Podobnie jest ze wszystkimi innymi "dowodami" na sfałszowanie materiału filmowego lub zdjęć.

Leski napisał:
Czy nikt z was nie pomyślał że misja naprawdę się udała? Że amerykanie wylądowali na księżycu?

Właściwie to mnóstwo ludzi "wierzy" w lądowanie na księżycu. Wyobraź sobie, że jest wśród nich też każdy, kto wie o czym mówi. Na przykład geolog specjalizujący się w księżycowych formacjach skalnych...

Leski napisał:
Zakładając że to jest prawda rodzi się inne pytanie. Dlaczego fałszowali zdjęcia i filmy? Z pewnością mózgi z NASA zdawały sobie sprawę że ich produkcje nie są doskonałe lub nie zauważyli niedociągnięć. Zdjęcia/filmy zostały opublikowane. Pozwala stwierdzić że wszystko działo się w pośpiechu co z kolei prowadzi do wniosku że zostały stworzone po starcie misji. Gdyby powstawały przed twórcy mieli by więcej czasu na ewentualne poprawki. Wniosek z wniosków: amerykanie nie przewidywali konieczności tworzenia falsyfikatów. Gdyby zakładali tak od początku trudniej było by znaleźć błędy.
Do czego zmierzam? Oni tam byli i trafili coś czego nie mogli pokazać światu.

Wszystko fajnie, tylko twoje wnioski nie mają żadnych podstaw. To jak wysnuwać naukowe teorie w oparciu o bajkę o siedmiu krasnoludkach i królewnie Śnieżce. Jeżeli założymy że Śnieżka faktycznie mieszkała z siedmioma krasnoludkami, to...

Leski napisał:
Ktoś tu stwierdził że sowieci wiedzieli co działo się podczas misji. wiedzieli też zapewne o oszustwie. Dlaczego nie podnieśli krzyku? Spotkałem się z twierdzeniem że transmisja na żywo została przerwana z powodu awarii. Prawda to?

Oczywiście, że nie. Przerwano ją z powodu dostrzeżenia kosmitów. Nie wiedziałeś, że Armstrong tak naprawdę powiedział: "O Boże, oni tu naprawdę są!"?

Chodziło mu oczywiście o Jebanowa...
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:32, 25 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PeZook napisał:
Słynny cień flagi, którego "nie ma".

to jest mój ulubiony "dowód " na nieladowanie,słynna flaga wampir

ciekaw jestem kiedy nasz egzorcysta przyzna sie do błędu i wywali fotke flagi z tym radosnym komentarzem:"Flaga - wampir ,...A ta powiewająca flaga... Czyżby w ogóle nie rzucała cienia?"

wogóle to ona nie powiewa bo
na księżycu nie ma przeciągów
w studiach filmowych też Smile

no chyba że włączą wiatrak
Powrót do góry
Leski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:03, 25 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W końcu ktoś postanowił oświecić nieświadomego człowieka zamiast pastwić się heheheh. thx PeZook
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Technologia i Kosmos Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: