http://www.linux.pl/publikacje/informacj.....zez-wladze
Bo w większości krajów rządzi biurokracja, zatwardziałość poglądowa i domniemanie nieomylności - wszelkie podważanie człowieka, na którym ciąży obowiązek prawowania urzędu jest rozumiane jako atak na urząd. Niechęć do dotrzymywania słowa doprowadza do skrajnego "zdębienia" społeczeństwa, niechęci do stosowania się nawet do własnego słowa czy raczej walki z samym sobą, by słowa otrzymać. Jesteśmy świadkami ery zaniedbania i ucieczki - najpierw nam odbierano systematycznie nadzieję zaborami a na koniec zrujnowano przekonanie o wartości drugiego człowieka, którego należy szanować w równym stopniu i bez którego nie przetrwa się samemu; żyjemy w czasach zdawania się na silniejszych zamiast walki o Prawdę.
Putin wystosował list do Obamy, w którym pisze, że długofalowy socjalizm jest destrukcyjny.
Bardzo nie lubiłem Gerard Depardieu za jego zmianę obywatelstwa ale jestem winny przeprosiny - poniosłem porażkę osądzając go nie znawszy faktów.
Putinem straszą a on:
przejął polską wódkę
wprowadził linux
nawraca państwo na kapitalizm
Ja rozumiem, że jest wrogiem obcych mu krajów - uważam, że nie jest kandydatem na przyjaciela jak również Merkel czy Salman ibn Abd al-Aziz Al Su’ud, Tusk i wielu innych;
wiadomo, że w polityce nie ma przyjaciół a jednak przykłady należy brać.
Można podglądać mistrza wagi ciężkiej i wyzywać go na pojedynek - jak wyzywam mistrza o tytuł to nazywam go mistrzem... "Niestety" - logiczne.