W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Wdepnąłem - Moikrewni.pl, Myheritage.pl  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 18302
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nanook

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:06, 25 Mar '10   Temat postu: Wdepnąłem - Moikrewni.pl, Myheritage.pl Odpowiedz z cytatem

Właśnie doszedł do mnie mail z jakiegos serwisu "Moikrewni" z informacją, że ktoś z moich krewnych ma urodziny. Ku mojemu zdumieniu okazało się, że mój kompletny profil widnieje na stronach myheritage i moi krewni, nawet nie wiem od kiedy! Ktoś z rodziny dopisał mnie tam nie szczędząc szczegółów i zdjęć. Próba usunięcia konta okazała się niemożliwa z powodów technicznych-coś tam nie działa, a edycja danych też nie działa.
Napisałem więc do nich maila z prośbą o usunięcie konta, a przy okazji zajrzałem jakiej firmie Moikrewni.pl przekazali wszystie dane. Nie muszę chyba dodawać, że z Moichkrewnych wypisać się także nie można, przynajmniej tak od razu. Oto informacja z oficjalnej strony nowej firmy, która zagarnęła dane:

http://www.myheritage.pl/myheritage-informacje
Cytat:

Portal MyHeritage.com został stworzony przez zespół ludzi, pasjonujących się genealogią i technologiami internetowymi. Naszym celem było ułatwienie ludziom na całym świecie skorzystanie z mocy Internetu do odkrycia swojego dziedzictwa i wzmocnienia swoich więzi z rodziną i przyjaciółmi.
Nasza siedziba mieści się w przepięknej wiosce o nazwie Bnei Atarot, w pobliżu Tel Awiwu, w Izraelu, która została założona przez niemieckich templariuszy pod nazwą Wilhelma.

Widać nie wystarczy być ostrożnym. Dane latają w sieci w lewo i w prawo bez wiedzy zainteresowanych, a takie portale to kopalnia informacji. Ciekawe czy po usunieciu konta dane będą przechowywane.. Tzn, będą z pewnością, tylko jak długo?
Czy miał ktoś do czynienia z tymi stronami? Na jakiej podstawie można zmusić ich do skasowania danych i jak zapobiegać ponownym wpisom?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:54, 25 Mar '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepszym sposobem jest zmiana swoich danych osobowych jesli juz tam wdepnales, zmien nazwisko date urdozenia kraj itd, konta nie da sie usunąć
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Krzysiak

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:11, 28 Mar '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja bym z tym do sadu szedl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:15, 28 Mar '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

faktycznie niezły masz problem.
wiesz, nie chcę cię straszyć, ale moim zdaniem jedyna pewną metodą wyjścia z tej sytuacji jest ucieczka do jakiegoś kraju 3-go świata i posługiwanie się fikcyjnym nazwiskiem. Smile

a na serio; czym się przejmujesz - w byle urzędzie czy dowolnym policyjnym palmtopie wiedza o tobie o wiele więcej. a ty wiesz ile mamy w kraju policjantów i urzędników? Smile

w ogóle moim zdaniem takie drzewa genealogiczne każdego polaka do n-tego pokolenia powinny być prowadzone przez rząd i publicznie dostępne - wtedy nie było by takich problemów. a do tego każdy by sobie mógł sprawdzić kto jest żydem a kto niemcem Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: