W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Chrześcijanin według Talmudu  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Religie, wiara, okultyzm Odsłon: 595
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nobody

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:47, 27 Lis '07   Temat postu: Chrześcijanin według Talmudu Odpowiedz z cytatem

Cytat:
"stworzył ich (Bóg) w kształcie ludzi na cześć Izraela, nie są bowiem stworzeni akum w innym celu, jak dla służenia im (Żydom) dniem i nocą i nie można im dać nigdy spoczynku od tej ich niewoli. Nie przystoi bowiem synowi króla (Izraelicie), aby mu służyły zwierzęta we własnej postaci, lecz zwierzęta w postaci ludzkiej" (Midrasz talpiot,karta 255"b"). "Stosunek płciowy goja jest jak parzenie się zwierzęcia." (traktat Sanherid 74 "b",Tosefta ), "nasienie (goja)... uważa się za nasienie zwierzęcia." (traktat Ketubot 3"b",Tosefta).

http://www.patriota.pl/?dzial=historia&nr=16

Levis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:26, 27 Lis '07   Temat postu: Re: Chrześcijanin według Talmudu Odpowiedz z cytatem

Widać stałą tendencję u ludzi niezbyt mądrych, żeby siebie wywyższać niejako tuszując swoją głupotę. Faszyści też mieli jakiś kompleks i wymyślili sobie aryjskość, kibole ŁKSu mówią o sobie Rodowici Łodzianie, mamy Wszechpolaków, naród wybrany itp. Jak kto nie ma w głowie to ma na papierze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
frasobliwy

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:51, 27 Lis '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Autor artykułu Dariusz Ratajczak dostał wilczy bilet za swoją działalność pozauczelnianą. Zastanawiające, że jawni plagiatorzy, nepotyści albo twórczy impotenci nie wylatują z pracy. Tutaj procedury zadziałały ekspresowo. Facet nie docenił potęgi Żydów. Ratajczak powinien zająć się czymś na fali, np. obsmarowywaniem Koranu. Byłyby granty, prestiż i kariera. A tak...zostało pisanie w necie dla grupki ludzi chorych z nienawiści. Wink
Powrót do góry
mandarck

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:14, 27 Lis '07   Temat postu: Re: Chrześcijanin według Talmudu Odpowiedz z cytatem

Levis napisał:
Jak kto nie ma w głowie to ma na papierze.

Very Happy dobrze : P i tym sympatycznym podsumowaniem Levisa można by zakończyć temat ^^
Powrót do góry
nobody

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 07:53, 28 Lis '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie dodałem żadnego komentarza do tego cytatu, chciałem zobaczyć jak zostanie zinterpretowany Smile Wydaje mnie się, że tylko Frasobliwy wyszedł poza to co mógłbym znaleźć na Onecie Wink
Boruta chyba powinien się też wypowiedzieć, pisał gdzieś o swoim dawniejszym zainteresowaniu myślą braci starszych(?). Ja, szczerze przyznam, Talmudu aż tak nie znam, ale ciekawi mnie, czy faktycznie jest utrzymany w takim tonie? Jeśli tak to wiele tłumaczy... Tylko na jakich ludzi mają wyrosnąć żydowskie dzieci jeśli od urodzenia wyłącznie takiej postawy są uczone :-\

Jak czytam temu podobne teksty to mam nieodprte wrażenie, że Adi szukał wzorca "ubermensch" u ... heh Twisted Evil
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:42, 28 Lis '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nobody napisał:
...Boruta chyba powinien się też wypowiedzieć, ...

Stosunek Żydów do Gojów nie jest głównym przesłaniem Talmudu (czyt: Nauki od lamad = uczyć się, nauczać) ... acz tego stosunku nie sposób lekceważyć skoro pojawiają się tam takie kwiatki jak ten mówiący o tym, że Gojowi, który wpadł do dziury w ziemi, można zabrać pozostawioną w niej wczesniej drabinę . ...

Ideą judaizmu rabinicznego jest zbudowanie "ogodzenia" dla Tory, w postaci szeregu zakazów i nakazów co równoznaczne jest z samo-oddzieleniem się Żydów od innych Narodów (Gojim)...dlatego prawowierny Żyd oczekujący: nadejścia Mesjasza albo (jeżeli nie dojdzie do tego za jego życia) wstąpienia do przyszłego świata (olam haba) powinien wystrzegać się wszystkich tych "obrzydliwości", których w rozumieniu żydowskich Mędrców (Uczonych) dopuszczają się Nie-Żydzi ...

Głównym przesłaniem Talmudu (nie jest jak napisałem na wstępie, stosunek do Gojów, który jest zdecydowanie negatywny z nielicznymi wyjatkami, ...ale) postanowienia w kwestiach wiary, wyjaśnienia niektórych wzbudzających wątpliwosci ustępów Pisma, kwestie dotyczące świąt, sprawy małzeńskie, błogosławieństwa, sparawy związane z uprawą roli, płodami rolnymi, żywnością, handlem, kwestie rozstrzygania sporów (sądownictwo) i wiele innych, regulujacych życie prawowiernego Żyda...

P.S.
i mimo, że ortodoksja nie traktuje gojów za godnych olam haba, to w jednym z traktatów napisano, że: wśród narodów swiata sa tacy, którzy mają udział w życiu przyszłym ...

łaskę robią, nie? ... Wink
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:23, 28 Lis '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Boruta napisał:

i mimo, że ortodoksja nie traktuje gojów za godnych olam haba, to w jednym z traktatów napisano, że: wśród narodów swiata sa tacy, którzy mają udział w życiu przyszłym ...

łaskę robią, nie? ... Wink

Spotakałem się z takimi teoriami, ale nie ze strony Żydów, lecz ewnagelików w USA. Coś na zasadzie: pomagajmy im, to się załapiemy. Laughing

Gdyby to był tylko papier...Zabijanie Arabów to wojna - OK. Ale co skłoniło Izraelczyków by przez 2 godziny świadomie mordować amerykańskich marynarzy z USS Liberty?

No i takie smaczki:

Cytat:
Chrześcijanie w Jerozolimie coraz częściej uskarżają się na niepokojące zjawisko... opluwania ich przez ultra-ortodoksyjnych Żydów.

Po niedawnym incydencie splunięcia na krzyż noszony przez duchownego podczas procesji niedaleko Bazyliki Pańskiego Grobu, wywiązała się szarpanina pomiędzy uczniem żydowskiej szkoły religijnej a ormiańskim biskupem Nourhan Manougian. Podczas przepychanki, złamany został XVII-wieczny biskupi medalion.

(...)

Daniel Rossing, dyrektor działającego w Jerozolimie ośrodka "dialogu chrześciajńsko-żydowskiego" przyznaje, że mamy do czynienia z nasilającym się zjawiskiem i powiedział, że wzrastająca ostatnio liczba tego typu przypadków "jest po części spowodowana brakiem tolerancji".

http://www.bibula.com/new/display.php?textid=01367

Czytałem wiecej wypowiedzi na temat chrześcijańskiego krzyża. Generalnie nie wolno się z nim obnosić w Izraelu. Niespecjalnie mnie ten temat rusza, ale jak ktoś chce to niech pogoogla za tzw. "antypolonizmami żydów". Albo wejdzie na portale eurojihad, racjonalista lub Forum Żydów Polskich. Pouczająca lektura. Na racjonaliscie na przykład wprost chwalono wypędzenie Arabów z Palestyny (bo się źle opiekowali ziemią (sic!)), eurojihadu nie ma nawet co komentować, a na FŻP atmosfera jest generalnie taka: nie czepiajta się Izraela bo on się broni przeciw ciemnym hordom, lepiej pobiadolmy bo 2 lata temu ktoś rozwalił nagrobek żydowski.

Nie trzeba czytać Talmudu.
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:27, 28 Lis '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Tobą .... Cool

Pisywałem ongiś na Racjonaliscie, ...ale na temat żydowskiej okupacji Palestyny dominują tam opinie jak ta, którą przytoczyłeś ...

Co do FŻP ... równiez jest dokładnie jak piszesz, ale do Żydów nie mogę mieć o to wiekszych pretensji ...które głównie kieruję do "szabes-gojów" (tj. wspierajacych ich nie-żydów)

jeżeli zaś rozchodzi się o ewangelików liczących na przyszły udział w olam haba i wspierających przez to syjonistów, to wiedzieć należy, że ci są o wiele bardziej łatwowierni i naiwni, a niżeli katolicy czy prawosławni ...
... a za obietnicę spedzenia reszty "wiecznosci" w żydowskim raju gotowi są usprawiedliwić nie jedną zbrodnię ...
to egoiści myslący tylko o swoim "zbawieniu", nawet kosztem innych
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:49, 28 Lis '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zatem wiesz jak to jest z tym Racjonalistą. Osobom nieznajacym tematu powiem, że nie chodzi tylko o tamtejsze forum, ale główne dobór artykułów. Poważna sprawa bo na forum pisać może kazdy, a artykuły ocenia redakcja. W pamieci utkwiło mi kilka sformułowań, np. (cyt. pamieci) "Arabowie rzucą na nas wszytsko co mają. Bogaci pieniadze, biedni swoje życie". No pieknie, co za analiza, znajomośc tematu i w ogóle! Nic tylko pozabijać tych Arabów, a najlepiej wspierac Izrael bo to przedmurze walczące za nasze tyłki. Laughing
Powrót do góry
nobody

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 08:03, 29 Lis '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czym jest Talmud mniej więcej wiem i pobieżnie znam jego tematykę (just like Eichmann?), ale nie starcza mi wiedzy, by ocenić, czy faktycznie można takie kwiatki w nim znaleźć. Łato przecież coś napisać, co pasuje do neszego poglądu i podetrzeć to informacją o źródle (z głowy wziętą) - kto by tam to sprawdzał Smile
Czytam sobie czasem forum Żydowskie i nie widziałem nigdzie takiej "talmudowskiej niechęci", a po tym jak przez przypadek trafiłem na Naturei Karta narodził się we mnie pewnien dysonas - te pytania są raczej poszukiwaniem Smile

I nadal żal mi tych dzieci, które wyrastają w duchu nienawiści - historia znała już takie przypadki Confused
Z drugiej strony chyba bardziej powinno być mi żal naszych dzieci, bo chrześcijaństwo uczy zgoła innych postaw, odwrotnych... konfrontacja może być w przyszłości zaskakująca
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:19, 29 Lis '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nobody napisał:
...Czytam sobie czasem forum Żydowskie i nie widziałem nigdzie takiej "talmudowskiej niechęci",
ja również ...
tutaj muszę oddać "sprawiedliwość" ...to dobre forum, chociaż strasznie polit-poprawne, ale ...jak już pisałem do Żydów nie mam o to pretensji, ...
oni muszą przecież "bronić" swoich racji ... (inaczej jest z szabes-gojami Evil or Very Mad , którzy bronią żydowskich interesów)
...
raz tylko zauważyłem jak jedna osoba (kobieta ...niestety Confused ) zrobiła aluzję odnośnie pochodzenia jednago z forumowiczów, którego ojcem był Żyd uzywająć określenia "co tu robi ten goj" ... (a należy wiedzieć, że "żydostwo" dziedziczy się wyłacznie po matce)
nie pamietam już w jakim kontekście padły te słowa, ale była to prawdziwa obelga, po której ten człowiek nie pokazywał się tam przez jakiś czas ...

Pozdrawiam Cool
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:47, 05 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Israeli abuse - We killed Jesus & We're Proud

Cytat:
Listopad 18, 2006. 19-letnia aktywistka Praw Człowieka, ze Szwecji, Tove Johansson, wraz międzynarodową małą grupą członków tej organizacji towarzysząc szkolnym dzieciom przekroczyła punkt kontrolny. Grupa ta została zaatakowana przez osadników wukrzykujących po hebrajsku "Zabiliśmy Jezusa, zabijemy także was.", także, "Wiecie, że Jezus był gejem".

Boruta napisał:

tutaj muszę oddać "sprawiedliwość" ...to dobre forum, chociaż strasznie polit-poprawne, ale ...jak już pisałem do Żydów nie mam o to pretensji, ...

A ja mam pretensje bo gdyby Żydzi byli fair, to instytucja 'szabesgoja' (rozumianego jako inwektywa) miałaby znaczenie marginalne.

nobody napisał:

Czytam sobie czasem forum Żydowskie i nie widziałem nigdzie takiej "talmudowskiej niechęci"

Na polskim forum Żydzi się oficjalnie nie podłożą. Raczej nasmarują artykuły na racjonaliscie.pl - ten portal zaczał funkcjonować jako antyklerykalny (ok Smile ), antyreligijny (trudno mi oceniać), a nieco póżniej syjonistyczny. No i pamietajmy, że to nie jest rój tylko zwykli ludzie. Nic dziwnego, że znajdziesz liczne przypadki obalające stereotypy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Religie, wiara, okultyzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: