7070 napisał: |
pszek, uwagę zwrócić Ci muszę że na podstawie Twojego postu, przypadkowy czytelnik może odnieść wrażenie że Wołodia i FSB to coś w rodzaju instytucji zapomogowej |
Szanuję każdego,nawet przypadkowego,czytelnika, ale jeśli nie mogę polegać na jego inteligencji to tym bardziej nie czuję się na siłach kontrolować jego "wrażeń".No wiadomo że 50.000.000 $ to nagroda,narzędzie którym bardzo często posługują się organy ścigania.Wszędzie.
Co zaś się tyczy rosyjskiej diaspory to wszystkim wiadomo ( no chyba że nie wiadomo ale to już nie moje zmartwienie) że od lat 50-tych do 90-tych na rosyjskich wyższych uczelniach kształciła się niemała część arabskiej elity (to była forma pomocy dla krajów III świata) W samej Syrii jest ich około 5000 (lekarzy,nauczycieli,chemików,fizyków,i innych),a jeszcze jest Irak, Egipt,Libia i pozostałe kraje Magrebu.Ja już pomijam to że co czwarty ze studiujących przywiózł z Rosji żonę (było to niechętnie widziane przez władze ZSRR, ale upilnujesz młodych?) chcę tylko zauważyć że w tzw "świecie islamskim" żyją dziesiątki tysięcy ludzi poprzez własny życiorys lub życiorys krewnych,związany niciami sympatii z Rosją.I chcę powiedzieć że pomimo spadku wartości waluty jako takiej, dla zwykłego człowieka 50.000.000 $ to ciągle jeszcze bardzo dużo pieniędzy.
Zakładam że jeśli WWP oficjalnie przyznał że to był zamach to teraz będzie robił bardzo wiele i szybko żeby światu pokazać jak Rosja rozprawia się z wrogami. |
Co to znaczy "przyznal oficjalnie "?Takie są wyniki ustaleń FSB.WWP to poważny polityk a tylko niepoważni mogą sobie pozwolić na mówienie o zamachu minutę po zajściu.
To znaczy się że co, że zaczęła się totalna rozpierducha??? |
Chyba tak.Eksperci mówią że -tak.Przy czym pragnę zwrócić uwagę na słowo "totalna".Dotychczas co by się nie działo zostawiali turystów w spokoju.Turyści byli
tabu-nietykalni.Biorąc pod uwagę że spora część "świata islamskiego" żyła z turystyki to racjonalne podejście.
Po ekscesie z czerwca
http://wyborcza.pl/1,75477,18256292,Zama.....stow_.html
a już tym bardziej po sprawie samoloty stało się jasne że wojna przeszła w nową fazę.Totalną.Upadek turystyki (szacuje się że o 70%) to większa bieda,a im większa bieda tym więcej desperacji i chętnych do wojny.Każdy i wszędzie może być obiektem ataku.