Więc zacznijmy od tego co znaczą następujące pojęcia:
Artysta to osoba tworząca (wykonująca) przedmioty materialne, lub utwory niematerialne mające cechy dzieła sztuki.
Dzieło sztuki - to całościowy i syntetyczny wytwór artystyczny o określonym sensie, charakteryzujący się wysokimi walorami estetycznymi (piękno)
źródło:wiki
Tylko takie pytanie jakie kryteria przyjęła ta galeria sztuki, żeby dopuścić tego typu dzieła sztuki, czy każdy w takim razie może sobie wystawić swój wyrób do galerii sztuki? No bo to raczej świadczy o bardzo miernym poziomie galerii, czy krytyków.. I jeszcze jedno do czego alegorię ma ten chuj na krzyżu, bo nie rozgryzłem tego
?
Ale obecnie 'wysokie walory estetyczne' to krytycy nawet dojrzą w bazgrołach 3-latka, więc ot nie ma znaczenia, czy banda dzieci nabazgrze jakiś rysunek, jak np. ten rysunek powyżej
http://www.mischavanderspek.com/wp-conte.....lpaint.png .
Może ktoś oglądał taki odcinek kiepskich, gdzie wyśmiewali się z tych obecnych krytyków, co kiepski miał pomysł jak zarobić kasiorę, nabazgrał jakiś obraz, boczek przetarł to mięsem i było dzieło sztuki
. Chociaż nie wiem, może ludziom się gusta zmieniły i , ale bardzo mnie cieszy wyrok sądu, to znaczy, że nie żyjemy w państwie religijnym
.
Jerzy Ulicki-Rek napisał: |
:odlana w brazie pierwsza kupa zydowskiego aktora Cruisa trafia do galerii :)Powaznie. |
hahah dobre.