Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 19:30, 12 Sty '11
Temat postu:
Madison napisał:
Zalegalizowali wszystko co było złe w necie.
Teraz wszystko jest na legalu: muzyka, filmy, teledyski, książki itp.
Problem w tym, że to jest złe.
Jaka jest twoja definicja zła?
Czy można jednoznacznie określić co jest złe?
Czy to co dla jednej osoby jest złe może być dobre dla drugiej?
Czy tematy tabu, odbieranie prawa dostępu do pewnych treści, pomogą nam w ocenie tego co jest dla nas dobre? Gdzie prawda i wolność?
Wysłany: 21:43, 12 Sty '11
Temat postu:
Motto 'don't be evil'
potraktuj jako personalne ostrzeżenie, lub dobrą radę:
google wie o Tobie bardzo dużo. Korzystaj więc z sieci
mądrze, bo co raz do niej wpadnie - zostanie na zawsze.
Całe Twoje wirtualne życie zostanie zarchiwizowane,
a w razie potrzeby - wykorzystane przeciw Tobie.
Wysłany: 18:38, 13 Sty '11
Temat postu:
Goska napisał:
das, jak tak jestes za ta wolnoscia, to oddaj swoje dziecko pedofilowi ! Dla pedofila jest to dobre, a moze sie okaze, ze dla Twojego dziecka tez !!!
Jak będę chciał to oddam. O co ci chodzi?
Goska napisał:
Zadawanie glupich pytan swiadczy o szczenakerii i zlych intencjach. Skad wy warcholy sie bierzecie ?
Chcę się dowiedzieć, co użytkownik Madison chciałby ocenzurować. Skąd mam wiedzieć, że chodzi o pedofilię skoro nie jest to jasno napisane. Wolę zapytać niż się domyślać i żyć w świecie opartym na złudzeniach.
Nazwałaś mnie warchołem, czy to też powinno się ocenzurować? Nienawiść w lekkiej formie.
Goska, wydaje mi się, że świat z twojej perspektywy wygląda tak, że jest pełen pedofilii, którzy chcą zgwałcić twoje dziecko. Powinniśmy się zastanowić jak uchronić dzieci przed tym "złem", ale dopóki go nie zdefiniujemy to jak o tym rozmawiać.
Różnego typu instytucje i organizacje zbierają informacje na temat ludzi od dawna. Przecież ty też masz w swojej głowie informacje na mój temat. Niekoniecznie muszą być wykorzystane w zły sposób, ma to zalety, takie jak dostosowanie produktu do oczekiwań klienta. Zaufanie jest potrzebne w dzisiejszym świecie. Jak mamy się przestać bać? Czy powinniśmy uciekać od całej technologii? Zadawanie pytań jest ważne. Pozwala spojrzeć obiektywnie na nieuświadomione wzorce myślowe, które tworzą pozytywne i negatywne emocje.
Jaka jest przyczyna pedofilii? Może trochę współczucia dla kogoś kto cierpi na taką przypadłość. Masz pewnie swoje preferencje seksualne, fetysze. Czy sama je wybierałaś? Czy możesz popatrzeć na drugiego człowieka i twierdzić, że sam wybrał, że będzie zły, bo taki ma kaprys. Może został skrzywdzony w dzieciństwie, może nie może zaspokoić swoich potrzeb w społecznie akceptowany sposób. Może walczy z tym, ale nie może się nikomu przyznać do swojego problemu. Zajmijmy się lepiej tym skąd się biorą takie skłonności jak pedofilia, zamiast tworzyć jedno wielkie więzienie. Tak powstaje NWO. Społeczeństwo się boi i godzi się na kontrolę z góry. Daje się zmanipulować poprzez działanie na ich negatywnych emocjach.