Wysłany: 23:56, 03 Lut '10
Temat postu: Other Worlds - Inne Światy - Ayahuasca (Napisy PL)
Other Worlds - Inne Światy - Ayahuasca (Napisy PL)
"Inne Światy" to film dokumentalny o praktykach amazońskich szamanów stosujących jedną z najpotężniejszych naturalnych substancji halucynogennych - ayahuascę.
Ayahuasca jest świętym sakramentem znanym wśród amazońskich Indian od tysiącleci jako potężne lekarstwo uzdrawiające holistycznie zarówno ciało jak i duszę.
Film "Inne Światy" ukazuje przede wszystkim terapeutyczne zdolności szamanów, oraz ich niezwykłych roślin. Szamańskie rytuały są bowiem formą starożytnej psychoanalizy i psychoterapii praktykowanej i doskonalonej od 4000 lat.
Przedstawiona w filmie psychodeliczna podróż w stronę głębszego poznania samego siebie przeplatana jest wypowiedziami ekspertów i naukowców badających substancje psychoaktywne, m.in Stanislava Grofa, Ricka Strassmana i Alexa Greya.
Pomimo, iż Ayahuasca nie jest środkiem toksycznym - a przeciwnie - oczyszcza organizm ze wszelkich toksyn i pasożytów, pomimo iż nie uzależnia - a przeciwnie - leczy z uzależnień każdego rodzaju, w maju 2009 roku została w Polsce wpisana do rejestru najgorszych i najniebezpieczniejszych z możliwych narkotyków. Zaiste, niebezpieczna jest dla władzy substancja, która czyni świadomym, wzbogaca życie wewnętrzne i budzi człowieka z iluzji...
Grubo. Dawno Cię nie było
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
Post zebrał 0.000 mBTC Podarowałeś BTC
Wysłany: 02:38, 04 Lut '10
Temat postu:
niesamowity dokument, patrzac przez pryzmat tego dokumentu na film avatar zaczynam rozumiec ten film na nowo,czy sa w polsce osoby ktore siedza na tyle gleboko w tym temacie aby pelnic role przewodnikow przy podrozy z Ayahuasca ?
Wysłany: 11:02, 05 Lut '10
Temat postu:
Tak naprawdę Ayahuasca jest przereklamowana przeżycie jest mocne ale bez przesady nawet pod okiem współczesnych szamanów nie doznamy oświecenia pijąc ten wywar(choć niektórzy tak myślą)
re-ligio spożywałeś, że tak mówisz? ja znam kilka osób które próbowały i to przeżycie fundamentalnie wpłynęło na ich życie na plus okforz, bardziej sobie je poukładali i nadali mu jakiś głębszy określony cel. Nie bez powodu chyba mówi się, że jest to najsilniejszy znany człowiekowi psychodelik, no poza czystym sztucznie wyizolowanym NN-DMT, które jest w Ayahuasce główną substancją aktywującą.
oi kurrrrrrrrcze dzięki za film ! zabieram się do oglądaniA
_________________ nie ma żadnej prawdy, wszystko jest tym samym, wielu się załamie, wielu parsknie śmiechem, to wszystko jedno
Wysłany: 00:25, 07 Lut '10
Temat postu:
sonic3 napisał:
re-ligio spożywałeś, że tak mówisz? ja znam kilka osób które próbowały i to przeżycie fundamentalnie wpłynęło na ich życie na plus okforz, bardziej sobie je poukładali i nadali mu jakiś głębszy określony cel. Nie bez powodu chyba mówi się, że jest to najsilniejszy znany człowiekowi psychodelik, no poza czystym sztucznie wyizolowanym NN-DMT, które jest w Ayahuasce główną substancją aktywującą.
Wypiłem 5 razy w Polsce(sam sporządziłem z Mimosy Hostilis i Peganum harmala) i mam dwóch znajomych co byli w Peru pili pod okiem szamana jeden był tam 4 krotnie więc wiem co piszę za pierwszym razem nie wiedziałem czy jestem w domu czy siedzę już w szpitalu bez klamek wcześniej nic nie brałem i aya była pierwsza co skosztowałem z psycho
Równolegle z tym dokumentem powstał osobliwy western Blueberry.
To w jak głupiej kulturze żyjemy można poznać czytając opis filmu i komentarze pod spodem, a potem oglądając film...
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=14591
Fragment:
Nasz wymiar to jakiś śmieszny żart zamknięty w klatce o geometrii czworościanu gwiaździstego (merkaba). Wokół szamana rozpina się nieco bardziej złożona geometria
_________________ The Titans - autorski projekt gry przeglądarkowej Kanał na YT
Wysłany: 22:38, 23 Lut '10
Temat postu:
fifi nawet jesli zdobedziesz ayahuaskę to i tak to nic nie zmieni - tylko skosztujesz innej swiadomosci, ale prawdziwy obrzed musi sie odbywac przez 2dni - lacznie z wyprawa do dzungli i samodzielnym jej zerwaniu. poza tym obrzedowi picia musi towarzyszyc szaman-opiekun. wiecej o tym mozna posluchac w wywiadach dla radia opole polskiego imigranta do usa ktory zadomowil sie w indianskiej wiosce i zostal zaakceptowany przez nich. opowiada przy tym duzo bajek jak zaginanie czasu przez indian ( przebyli droge 2,5tys km samochodem w 3h). mimo wszystko jest to gdzies tu na forum - szukaj pod haslem ayahuasca. fajnie sie to czyta i slucha.
co do filmu wielki pokłon dla KFI za wrzute i tlumaczenie.
Wysłany: 02:48, 24 Lut '10
Temat postu:
p4lm napisał:
fifi nawet jesli zdobedziesz ayahuaskę to i tak to nic nie zmieni - tylko skosztujesz innej swiadomosci, ale prawdziwy obrzed musi sie odbywac przez 2dni - lacznie z wyprawa do dzungli i samodzielnym jej zerwaniu. poza tym obrzedowi picia musi towarzyszyc szaman-opiekun. wiecej o tym mozna posluchac w wywiadach dla radia opole polskiego imigranta do usa ktory zadomowil sie w indianskiej wiosce i zostal zaakceptowany przez nich. opowiada przy tym duzo bajek jak zaginanie czasu przez indian ( przebyli droge 2,5tys km samochodem w 3h). mimo wszystko jest to gdzies tu na forum - szukaj pod haslem ayahuasca. fajnie sie to czyta i slucha.
co do filmu wielki pokłon dla KFI za wrzute i tlumaczenie.
Oczywiście jeśli chodzi o pana,który zadomowił się u Indian to nikt inny jak Dziki Mietek
Wysłany: 13:27, 26 Lut '10
Temat postu:
p4lm napisał:
fifi nawet jesli zdobedziesz ayahuaskę to i tak to nic nie zmieni - tylko skosztujesz innej swiadomosci, ale prawdziwy obrzed musi sie odbywac przez 2dni - lacznie z wyprawa do dzungli i samodzielnym jej zerwaniu. poza tym obrzedowi picia musi towarzyszyc szaman-opiekun.
Jeżeli ktoś nie ma kasy na wyprawę do Ameryki Płd. to chyba lepsze Czechy niż nic, prawda?
_________________ Można być pewnym tylko tego, że niczego nie można być pewnym