W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Nautilus - 9 trudnych pytań o NWO  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
5 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1362
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Faraon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:14, 11 Lut '10   Temat postu: Nautilus - 9 trudnych pytań o NWO Odpowiedz z cytatem

http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2031

Moja odpowiedź, którą do nich wysłałem:

Cytat:
Witam szanowna ekipo Nautilusa.

Przeczytałem wasz artykuł na temat zjawiska jakie nazywa się nowym porządkiem świata i chciałbym się podzielić kilkoma refleksjami. Przede wszystkim zwrócę uwagę na podstawowy fakt iż wypadało by się zastanowić co oznacz sama fraza new world order.
Co nazywamy porządkiem światowym? Układ sił politycznych, rodzaje ustrojów jak również sytuację ekonomiczną i społeczną, obowiązujące ideologie i trendy w skali globalnej. Patrząc okiem laika w naszą najnowszą historię możemy z łatwością wskazać na kilka okresów gdy porządek światowy się zmienił i co zaskakujące zmienił się na nowy. Żeby nie szukać daleko, wystarczy wymienić Jałtę oraz na przykład rozpad ZSRR. Zmiany takie następowały jednak nie tylko pod wpływem tzw. ,,nieuchronności dziejowej”, którą co niektórzy utożsamiają z losem czy przeznaczeniem ale także pod wpływem świadomego działania jednostek czy grup. Porządek kiedyś musi się zmienić, pytanie tylko jaka to będzie zmiana.
Zaciekawiła mnie figura stylistyczna w jaką wkomponowaliście trzy postacie czyli pana Chaveza, Kadafiego oraz Ahmadineżada robiąc z nich tzw. ,,oszołomów”. Każdy ma prawo oceniać ustroje panujące w państwach rządzonych przez wyżej wymienionych według własnych upodobań; ja jako liberał na pewno nie będę przychylny ustrojowi Wenezueli chociaż nacjonalizacja korporacji z USA to wyczyn godny pochwały w dzisiejszym świecie, lecz nie można odmówić ludziom prawa do życia w ustrojach takich jakie sobie wybierają (należy wziąć pod uwagę kontekst historyczny oraz kulturowy). Przypomnę jednocześnie, że ,,demokracja” nie jest jedyną formą ustroju. Oczywiście można się zbywać co do legalności wyborów w Iranie, chociaż mnie najbardziej przekonuje fakt podawany przez część komentatorów czyli, że w demonstracjach brała udział przede wszystkim ludność największych miast, głównie studenci a ogromna większość ludzi żyje tam poza wielkimi aglomeracjami.
Jednak powracając do tematu, zarówna ja jak i Wy drodzy autorzy artykułu mamy wiedzę o świecie znacznie mniejszą niż ci panowie a to z bardzo prozaicznego powodu, oni mają wywiad i służby specjalne. Z waszego tekstu wynika, że to tylko niegroźni pajace czekający w kolejce do spacyfikowania, pionki bez możliwości ruchu. Trzeba przyznać, że to jednak trochę jednostronne.

Odbiegliśmy na moment od sedna więc skupmy się na daniu głównym. Od pewnego czasu jestem uważnym obserwatorem wydarzeń politycznych na arenie międzynarodowej i słyszałem wielokrotnie wypowiadane przez polityków trzy słowa: ,,new world order”, żeby nie być gołosłownym wymienię Gordona Browna, który podczas szczytu G20 w tam tym roku grzmiał z mównicy: ,, new world order is emerging ...” . http://www.youtube.com/watch?v=KbU_Po4sfnw .
Mimowolnie zauważyłem, że zajęliście się przede wszystkim skrajnościami, cytowaniem stron i autorów, którzy podeszli do problemu od strony typowo ezoteryczno – sekciarskiej. To niestety tak jak gdyby pisząc o roku 2012 powoływać się tylko na ortodoksyjnych interpretatorów Biblii czy innych ksiąg, czytających między wierszami. Oczywiście nie żywię do Was z tego powodu jakiejkolwiek urazy ani nie uważam tego za niekonsekwencję ponieważ na to składa się wiele czynników, poczynając od portalu, następnie samego autora (autorów?) aż po samą specyfikację artykułu, którą określiliście jako ironiczną. Sądzę, że ciężko było by mi oprzeć ironię na faktach, które łatwo zweryfikować dla tego takie teksty będą miały taki a nie inny odbiór.
Wspomnieliście o depopulacji czyli szalonym planie zdeprawowanych elit robiących nam na złość. Znowu na warsztat weźmy słowo, tym razem depopulację. Nie widzę dzisiaj szans na masowe mordy, którymi ,,straszycie” w artykule ale wiem, że ograniczanie liczebności naszego gatunku odbywa się na naszych oczach i nie jest to żadna tajemnica. Trudno nie wiedzieć, że aborcja i antykoncepcja są szeroko promowane jako lek na przeludnienie naszego globu oraz ograniczenie emisji CO2(sic!) – patrz oświadczenie ONZ . Planowanie rodziny to także nie żaden chupacabra.
Oczywiście nie mogło zabraknąć w tym wszystkim roli pieniądza. Napisaliście co nieco o Banku Światowym ale warto by się także zainteresować innymi instytucjami jak np. Amerykańską Rezerwą Federalną czyli FEDem. Tutaj zauważyłem kolejną drobną niekonsekwencję ponieważ zakładanie, że tymi jak to mówicie staruszkami powoduje chęć bogacenia się ponad wszelkie wyobrażenie jest nielogiczne a to dla tego, że jednak stawiało by kogoś ponad nimi. Pieniądz przecież nie jest żadną magią ani towarem a jedynie narzędziem, które ma służyć swobodnemu opływowi dóbr w gospodarce tak więc siłą rzeczy jako wytwór umysłów ludzkich pod ich musi znajdować się kontrolą (ich jako umysłów ludzkich).

pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
waha123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:42, 12 Lut '10   Temat postu: Re: Nautilus - 9 trudnych pytań o NWO Odpowiedz z cytatem

Faraon napisał:

Witam szanowna ekipo Nautilusa.......
.................................................
...............................................
Odbiegliśmy na moment od sedna więc skupmy się na daniu głównym. .......

Masz zdrowie Laughing

No właśnie...ad rem....

Mam zdjęcie dla ekipy nautiliusa

Niestety, nie mam zdjęcia zakonnicy wierzącej w ufo. Jak tylko zrobię zdjęcie księdza za kominem w klasztorze spoglądającego na przelatujący spodek-wyślę natychmiast...

Szukajmy razem z nautiliusem ufa za kominem i grzeszących zakonnic i NWO..

W jedności Siła.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
porfirij

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:03, 12 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na moje to bernatowicz został kupiony i dlatego tak często na fn pojawiają się teksty ośmieszające nwo. bo z jednej strony fn jest obsrana prezentując ewidentne i chamskie fałszywki a z drugiej strony ignoruje bądź ośmiesza sprawy gdzie dowody mówią same za siebie. z innej beczki to myślę sobie że z tego właśnie powodu krzysiu jackowski (cokolwiek by nie mówić o jego przepowiedniach to jeżeli chodzi o zaginionych ma rewelacyjne osiągnięcia) odwrócił się od bernatowicza i ferajny.
Powrót do góry
Faraon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:13, 12 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Masz zdrowie Laughing

tzn?

Coś komentarze pod tym artykułem się nie pojawiają, wstawiłem tam mój tekst oraz jeszcze jeden z Kennedym i pewnym pytaniem.

Naprawdę miałem przemożną chęć napisania im tak:

,,I piszecie to Wy, pasjonujący się świetlistymi plamkami na zdjęciach i filmach, robiący na ich temat opasłe artykuły?"
Powrót do góry
porfirij

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:04, 12 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ Faraon kilka dni temu w jakimś tekście nf uzyło stwierdzenia że są osoby które wyśmiewają pewne tematy Very Happy zacytowałem ich własne słowa w odniesienia do ww artu i jak myslisz co się stało? post się nie pojawił Very Happy
Powrót do góry
Raynold

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:32, 12 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

porfirij napisał:
na moje to bernatowicz został kupiony i dlatego tak często na fn pojawiają się teksty ośmieszające nwo. bo z jednej strony fn jest obsrana prezentując ewidentne i chamskie fałszywki a z drugiej strony ignoruje bądź ośmiesza sprawy gdzie dowody mówią same za siebie. z innej beczki to myślę sobie że z tego właśnie powodu krzysiu jackowski (cokolwiek by nie mówić o jego przepowiedniach to jeżeli chodzi o zaginionych ma rewelacyjne osiągnięcia) odwrócił się od bernatowicza i ferajny.

Bernatowicz jest inteligentnym człowiekiem a pisze na portalu takie głupoty że nawet bardziej rozgarnięte dziecko zauważyło by przeinaczenia faktów i wybielanie elity światowej. I moim zdaniem robi to całkowicie świadomie, czyli ma w tym jakiś cel.
Jackowski natomiast w czasie swoich publicznych wystąpień próbuje nauczyć ludzi samodzielnie myśleć - bo myślenie może się w niedługim czasie przydać. Surprised
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Storczyk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:53, 15 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zygmunt Bauman, którego o zoologiczny nacjonalizm nikt, mam nadzieję, podejrzewać nie zechce, zauważył kiedyś – jakieś parę lat temu w wywiadzie dla „Europy” - że wolałby rząd światowy lub choćby europejski, ale z braku tych ostatnich gotów jest zaakceptować w Polsce liberalno-demokratyczne państwo narodowe wypełniające swoje obowiązki społeczne: redystrybucji, obrony praw pracowniczych, gwarantowania równego dostępu do edukacji, obrony minimalnej choćby społecznej spójności, zwanej „solidarnością”. Państwo narodowe wypełniające obowiązki społeczne, których nieistniejący rząd światowy czy słabo jeszcze istniejący rząd europejski za niego nie wypełni.

http://www.krytykapolityczna.pl/Cezary-M.....d-291.html
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: