Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 20:58, 15 Lis '07
Temat postu: Przyszły minister finansów nie ma NIP-u ani PESEL-u
Cytat:
Zamieszanie wokół kandydata na ministra finansów. Służby prezydenta sprawdzały obywatelstwo Jacka Rostowskiego vel Jana Vincenta Rostowskiego - donosi Radio Zet. Politycy PO zapewniają, że Rostowski jest obywatelem Polski i Wielkiej Brytanii, ale to nie przeszkoda, by objął rządową posadę.
Jan Vincent Rostowski jest angielskim ekonomistą bardziej znanym za granicą niż u nas. Służby prezydenta w ostatniej chwili chciały poznać, jakie ma obywatelstwo. Sprawdzano także, jakimi informacjami o Rostowskim dysponuje Ministerstwo Finansów. I co się okazało? Że kandydat na ministra finansów nie ma... numeru NIP ani numeru PESEL. A wszystko dlatego, że Rostowski urodził się w Anglii.
Jak to zatem możliwe, że w latach 90. doradzał polskiemu rządowi? PO odpowiada, że płacił za to brytyjski rząd. Ostatnio, doradzając prezesowi Pekao SA, Rostowski prawdopodobnie płacił podatki za granicą.
Politycy PO zapewniają, że wszystko jest w porządku, bo konstytucja nie zakazuje obejmowania posad rządowych przez osoby z podwójnym obywatelstwem. A właśnie tak jest w przypadku Rostowskiego - donosi Radio Zet.
Wysłany: 21:48, 15 Lis '07
Temat postu:
Jacek Rostowski - Jan Anthony Vincent Rostowski
- "Jedynym bezpartyjnym fachowcem w rządzie PO-PSL będzie prawdopodobnie minister finansów Jacek Rostowski, ekonomista, członek rady programowej ośrodka badawczego CASE, który zakładał Leszek Balcerowicz. Rostowski jest doradcą przyjaciela Tuska Jana Krzysztofa Bieleckiego, prezesa banku Pekao SA."
- "współtwórca wraz z m.in Sachsem i Bieleckim "suplementu" do tzw programu Trzeciakowskiego (który był oficjalnym programem ekonomicznym strony solidarnosciowej przy okrągłym stole".
"Suplement" ten stał się później podwaliną "programu Balcerowicza", Balcerowicza, którego Rostkowski był i jest jednym z najbliższych współpracowników (1989-1991 doradca ekonomiczny wicepremiera i ministra finansów Leszka Balcerowicza, 1997-2001 szef Rady Polityki Makroekonomicznej w Ministerstwie Finansów RP, w latach 2002-2004 doradca Prezesa NBP. Od 2004 roku doradca zarządu Banku PEKAO S.A. Współzałożyciel CASE – Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych oraz członek Rady Fundacji."
- "chciał już pod koniec lat 90 (wraz z A. Bratkowskim) jednostronnego wprowadzenia Euro( korzystając ze środków rezerw walutowych)".
- "Rostowski to Balcerowicz w skali makro, a może nawet jego prototyp"
Wysłany: 22:57, 15 Lis '07
Temat postu:
śmiejcie się ze mnie ...
ale z tego co widzę (na przykładzie Sikorskiego a teraz Rostowskiego) to nabieram przekonania, że Tusk jest tylko marionetką (której wydaje się, że bedzie rządzić), a za sznurki pociaga grupa zagranicznych oligarchów ...
p.s.
nie czuję się tym szczególnie zdziwiony (świadomie głosowałem przeciw tym typom udającym obrońców uciśnionych...) i nie mam najmniejszych złudzeń, że tym razem znowu przykręcą śrubę "ciemnemu ludowi", który właśnie na nich oddał swe głosy ...
Wysłany: 20:36, 17 Lis '07
Temat postu:
Ha ha. I Bartoszewski do kontaktow z Żydami i Niemcami. Niech już ta Unie Europejska zbuduja szybciej i zlikwiduja państwopodobny twór administracyjny zwany Polską. Poważnie. Wolę być obywatelem Imperium niż takiego bękarta.
Wysłany: 21:17, 17 Lis '07
Temat postu:
Cytat:
śmiejcie się ze mnie ...
ale z tego co widzę (na przykładzie Sikorskiego a teraz Rostowskiego) to nabieram przekonania, że Tusk jest tylko marionetką (której wydaje się, że bedzie rządzić), a za sznurki pociaga grupa zagranicznych oligarchów ...
p.s.
nie czuję się tym szczególnie zdziwiony (świadomie głosowałem przeciw tym typom udającym obrońców uciśnionych...) i nie mam najmniejszych złudzeń, że tym razem znowu przykręcą śrubę "ciemnemu ludowi", który właśnie na nich oddał swe głosy ...
Nie do śmiechu jest. A Tusk to naprawdę marionetka zagranicy, ale ciężko o alternatywe gdy media jej nie podają a mało kto chce tracić czas szukając gdzie indziej.
Wysłany: 21:28, 17 Lis '07
Temat postu:
Cytat:
..Niech już ta Unie Europejska zbuduja szybciej i zlikwiduja państwopodobny twór administracyjny zwany Polską. .
... co nagle to po diable ...
nie da się szybko zbudować trwałych struktur ...
jak już pisałem gdzie indziej...Unia nie stanęła jeszcze w obliczu prawdziwego kryzysu ...
jeżeli przyjdzie co do czego to, taki twór może rozlecieć się w driebiezgi ...
p.s.
Rzesza miała trwać 1000 lat, Sowiety... po wsze czasy ...
Wysłany: 14:07, 21 Lis '07
Temat postu:
Cytat:
Dokładnie na przykładzie żydofila Sikorskiego! Po prostu szczęka mi opadła jak widziałem z jaką stanowczością Donaldu dążył do jego powołania - normalnie jak poddany jakiejś hipnozie... XTC, co Ty na to?
_________________ amicus Plato, sed magis amica veritas
Wysłany: 14:14, 21 Lis '07
Temat postu:
nobody za mało wczoraj bimberu się naje***eś.. Sikorski jest katolikiem.. Z jego taki żyd, jaki ze mnie jehowiec..Nie prowokuj mnie no...http://pl.youtube.com/watch?v=mUWOqqQkTdY
http://pl.youtube.com/watch?v=t3duEgdlkug&feature=related
Wysłany: 11:01, 27 Lip '13
Temat postu:
Cytat:
Na próżno szukamy uczelni, na której to profesor Rostowski obronił pracę doktorską.
Próżno szukać też i habilitacji.
Jedyne bowiem wykształcenie zdobył z początkiem lat 1970-tych.
Po kolei:
- 1972: BSc (Bachelor of Science) – International Relations, University College London,
- 1973: MA (Master of Arts) – Economy and History, University College London,
- 1975: MSc (Master of Science) – Economics, London School of Economics and Political Science.
Na polski:
Bachelor of Science – bachelor to nasz dawniejszy swojski bakałarz. Dzisiaj bardziej znany jako licencjusz, a więc absolwent studiów tzw. I stopnia.
Pośrednie ogniwo pomiędzy maturą a magistrem.
Master of Arts – magister w dziedzinie nauk humanistycznych
Master of Science – magister w dziedzinie nauk ścisłych.
Czy magistra można oficjalnie przedstawiać jako profesora?
.
.
.
Szczególnie pięknie wygląda katalog znanych absolwentów tej ostatniej szkoły.
Bo, prócz Jana Vincenta, znajdziemy tam Marka Belkę.
Znajdziemy również Micka Jaggera, George Sorosa i…. Carlosa.
Najbardziej do niedawna znanego terrorystę świata.
Wysłany: 22:12, 27 Lip '13
Temat postu:
Nie czarodziej w Hogwarth tylko jedna z tzw. kukiełek.
Kukiełka robi, co należy, a jakieś debile pierdolą jak to oszukał finansistów, żeby sprzedać więcej obligacji zamiast po powiedzmy 5.3 to po powiedzmy 5 procent. Po prostu kurwa geniusz. Kolesie płaczą każdego wieczoru, bo zarobią sobie 5 procent na czymś, na czym w ogóle nie powinni, nigdy zarobić, gdyż to coś nie powinno istnieć, czyli nie powinno zostać w ogóle wyemitowane.
Wysłany: 12:35, 30 Lip '13
Temat postu:
Zainstalowali nam swojego człowieka, który wykonuje to, co chcą by zostało u nas wykonane. I to w tempie ekspresowym. Chyba tylko głupi tego nie zauważy? Dobrze że przynamniej zrobili mu polskie obywatelstwo, tak dla zasady, bo są kraje gdzie nawet takich pozorów nie trzymają. Nasza niepodległość to niezła bzdura. W Grecji, w krajach pd Ameryki i innych takich "niepodległych potęgach" często tak robią. Kroczymy ścieżką czerwonej, świetlanej przyszłości pod przewodnictwem banowo-korporacyjnej partii.