W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Religion - Distortion of Truth [Napisy PL]  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
6 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 1785
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:49, 05 Lis '09   Temat postu: RELIGION - Distortion of Truth [Napisy PL] Odpowiedz z cytatem

RELIGION - Distortion of Truth [Napisy PL]

Na wstępie chciałbym powiedzieć że tym filmem wieńcze pewien okres egzystencji na tym forum - ten post jest moim nr.1000;)

www.youtube.com/user/AyaSophiaPL - zapraszam do subskrypcji!

Film składa się z pięciu niezależnych cześci, każda z nich dotyczy pewnego etapu toku myślenia autora. Jest to, faktycznie rozbudowana prezentacja n/t wielu aspektów dotyczących religii, systemów wierzeń, kultów i ...satanizmu. Film nie jest łatwy w odbiorze, a tym bardziej w tłumaczeniu. Jest to taka pigułka wiedzy, skondensowana i podana, w jak sądzę, najbardziej zwięzłej formie. Jak mniemam film odpowie Wam też na wiele pytań, dotyczących stanu w jakim ten Świat znajduje się dziś, stanu ludzkich umysłów zaplątanych w sieć kontroli, odpowie też na kilka kwestii historycznych które poruszamy na forum. Dementuję jakoby był to film religijny, zresztą - sami zobaczycie Wink

Serdecznie zapraszam!

Podtytuły poszczególnych części:

1. Distortion of the Truth
2. Hijacking of Christianity, Lucifer,New Age
3. Lucis Trust, NWO, False Prophet
4. Antichrist, Hive-Mind, Heaven and Hell
5. Bible, Parables, Corruption of the teachings, Catholicism

Lista odtwarzania:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=920B1F0B1F3DA9A1

Bardzo mile widziane komentarze n/t tłumaczenia! Przy okazji ; serdeczne podziękowania Danowi i Bu za nieocenioną pomoc, gdzie nie dawałem sobie rady Wink

PS.

Prawdziwy napisał:
Cytat:
A frajer sofia zapewne łyknie maitreię bez podkładu tak jak inni na tym forum.

Prawdziwy's SATANISM EXPOSED ! Laughing

Czas odejść Prawdziwy! Czas na Ciebie!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
lucid

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:16, 05 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobry film Aya...

Jednak w żaden sposób nie możemy być pewni kto tak naprawdę stoji za utworzeniem i zafałszowaniem wierzeń i religii tego świata. Faktem jest, iż jest to siła potężniejsza od człowieka, ode mnie czy Ciebie.

Film pokazuje, że jest jedna uniwersalna prawda wszechświata. To też jest wierzenie. Jedna prawda - jedna religia. Po upadku wszystkich systemów na ziemii, co się wyłoni???? JEDNA JEDYNA PRAWDA, WIERZENIE, RELIGIA, SYSTEM. Czy to nie jest dalej tzw. NWO????

Pytam i obserwuje rzeczywistość... wszystkie karty na stole... nie sposób jest w tej chwili odkryć prawde, ponieważ tzw. spisek jest tak wielowarstwowy, że nikt nie zdoła ułożyć tych puzzli w całość...

Dla mnie nadal oczywistym pozostaje, że siła, byt (nazywam ją np. lucyfer), w tej chwili kontroluje już praktycznie wszystko, oprócz jeszcze jednej rzeczy - LUDZI(naszej woli). Jednak ten szczegół jest w tej chwili korygowany za wszelką cenę.

Jaki będzie finał??? To wie tylko ALFA i OMEGA...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:24, 05 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wg mnie - Bóg-Stworzyciel, nie dał nam religii, po co i czemu mialaby sluzyc? Ją stworzyliśmy sami - za pośrednictwem "Lucyfera", to jego sprawka. Wlasciwie jest to sprawakolektywna, jak jest w filmie wyjsnione. W oczywisty sposob niektorzy ludzie zostali wykorzystani, ale taki juz nasz gatunek...Neutral

Film _zakłada_ istnienie Stworzyciela, i tak - to jest w pewien sposób wiara w Niego, ale idac tropem dualizmu - jest dobre NWO i złe NWO - tak w skrócie. Jest jedna Prawda, która zawiera sie w 3 słowach - milosc, szacunek, wspolczucie - ta druga "prawda" bedzie przychodziła co jakis czas pod ich maskami. Nie dajmy sie zwiesc. Naszą religią powinny byc te 3 slowa, nic wiecej - nic od nas wiecej nie jest wymagane, cała reszta to juz ciemnosc.

Film jak film, warto zobaczyć moim zdaniem Wink A nich i to nie zaciemnia umysłow, i nie kształtuje sztywnego poglądu na swiat,jak to ktos powiedział "podważ wszystko co mozna, absolutnie wszystko"
lucid

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:41, 05 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok. Ja wierze, mało tego wiem, że jest jeden BÓG/SIŁA, która w niezwykle wspaniały sposób kręci wszystkim tak precyzyjnie. Dla mnie takim małym przykładem na wspaniałość BOGA jest proces tworzenia życia, narodzin nowego żywego stworzenia. Zgodziłeś się, iż Lucyfer "natchnął" nas do storzenia systemów i barier. Więc kim/czym może być ten byt/siła, napewno nie jest to byt materialny, jednak napewno jest też stworzeniem BOGA. Więc na myśl nasuwa się wniosek, iż jest to nazywana przez nas obca rasa??? Co myślę, jest wogóle błędnym rozumowaniem, niepotrzebnym podziałem na ludzi i innych. Wszyscy i wszystko pochodzi od jednego Stworzyciela. Mało tego, myślę, iż nawet podział na BOGA i jego stworzenia jest błędny. Ponieważ jak jest przekładane w niektórych naukach, jesteśmy częścią BOGA/tej siły,bytu - co może być w tej chwili dla nas nie do ogarnięcia.

Więc kim jest ON - ten, można powiedzieć nasz "brat", który chce wprowadzić zamęt między nami ludźmi i stać się dla nas "BOGIEM"??? Skoro jest on nam równorzędny czy nie potrafimy mu się przeciwstawić???
Powrót do góry
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:52, 05 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lucid: pytasz mnie w taki sposób jakbym conajmniej ja miałbym być tą Alfa i Omegą Wink Jestem prostym i skromnym człowiekiem, szukajacym odpowiedzi na wazne dla siebie pytnia.

Film dowodzi ze ci którzy przychodzą z gotowymi odpowiedziami najczesciej są na usługach kolektywnego Lucyfera, lub co najmniej kolosalnie zbłądzili swiadomie lub zupełnie bezwiednie.

Widzisz, podobnie jak ja _nie wierzysz Boga_ i nie jestes ateistą Wink Pamietaj ze pomiedzy nami tez są wilki, wiedzący,tzn wiedzący inaczej heheh, musimy im wiele wybaczyć. Tego od nas wymaga nasza "religia" (te 3 słowa). Widzisz - mysle ze blednie postrzegasz Lucyfera jako byt niematerialny, Stwórca moze byc tylko jeden - wiec JESLI on stworzył nas, stworzył tez Lucka, kolektywne Zło, które - w kazdym z osobna chce panowac, rzadzic, zabijać, kraść itd, itd - te kolektywne Zło wyształciło religie, władze, systemy bankowe etc, by móc panowac, nad innymi - to jest doktryna Zła.

Mysle ze Bóg=Stworzyciel jesli sie nami interesuje ma do nas stosunek ambiwalentny, albo stworzymy cywilizacje DOBRA (w tych 3 słowach), albo bedziemy tkwili nadal w dupie, tak głeboko jak niektorzy na tym forum;) Nie ma tu szczegolnej filozofii. Tu nie ma zadnych tajemnic, rytuałów, ksiazek - czlowieczeństwo trzeba wykształcić. Rodzisz sie jako czysta karta i zostajesz zapisany przez innych - pozniej o ile sie zbudzisz, do Ciebie bedzie nalezał wybór co wymazać. Tak, mysle ze sami tez wyksztalcilismy idee Dobrego Ojca, Stwórcę jako wcielenie Milosci, ale - logicznie rzecz biorąc - to juz w nas było, jest i będzie - trzeba to tylko znalezc i przelac na swiat Wink

Co innego ze cholera jasna, cos za tym stoi Wiekszego Wink
Tak sądzę.
lucid

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:15, 05 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie pytam konkretnie Ciebie, tylko stawiam ogólne pytanie. Czym/kim jest Lucyfer/Zło, które chce nami całkowicie zawładnąć i jakie ma ku temu powody??? Czy może nam zazrościć tak dla nas przyziemnej rzeczy, jaką jest przeżywanie życia w materii??? Czy jest to ta rzecz, której nie dane jest mu doświadczyć??? Czy to pchnęło go do zazdrości BOGU, iż on poprzez nas, przeżywa to???

Drugą rzeczą jest czy BÓG się nami interesuje. Myślę, iż on poprostu JEST - tak jak i my jesteśmy. Być może jest to proste wyjaśnienie - BYĆ - DOŚWIADCZAĆ - ROZSZERZAĆ POLE SWOJEGO BYĆ. Proste i cudowne??? Hmmm... To jest symbioza - BÓG doświadcza poprzez swoje stworzenie, jednak my robimy to także, ponieważ także doświadczamy poprzez wszystko co on stworzyl. Nie ma w tym żadnej samolubności...
Powrót do góry
Pr0meteusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:19, 06 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

godna uwagi jest pierwsza część, gdzie lektorem jest jakiś azjata. możliwe że krishnamutri.

kolejne cześci drogi lucidzie i ajo to już mieszanie w umyśle przez ,,złotoustego szatana''.

mam do lucida pytanie.a raczej zadanie Very Happy

skąd wzioł sie pomysł żeby na szatana mówić lucyfer? niosący światło oświeca tak? szatan oświeca?
w której religijnej księdze napisano o szatanie -lucyfer? zacytuj, podaj strone.

wyjaśnij paradoks jaki jest z tym związany i pułapke słow w którą wpadają oświeceni..

mam nadzieje że to bedzie rozprawka
Powrót do góry
julass

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:20, 07 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma religii, nie ma wierzenia uniwersalnego, bo to jest system wierzenia wprowadzony w głowę przez kogoś innego.
Jedyna opcja to wierzenie w siebie i odbicie "siebie" w innych ludziach.

Systemem wierzenia jest nawet to co ja pisze bo to moja subiektywna percepcja tego.

Każdy ma swoją subiektywną opcje

Gdy subiektywne "systemy wierzenia" mają konteksty w których się nakładają i są części wspólne, tworzy się pewna wypadkowa która staje się cechą pożądaną i ludzie zaczynają za nią podążać. np. system znaków, które ktoś kiedyś wymyślił a teraz wszyscy traktują je jako L I T E R K I, nawet można je poskładać w wyraz a wyrazy w zdanie, zdanie w historyjki a historyjki w coś co powoduje że "rozumiesz" o co chodzi itd...
Powrót do góry
Entrop

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:33, 07 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Dlaczego zadna z religii patrzac nan nauke nie doszla do wniosku, ze jest lepiej niz przypuszczali: wszechswiat okazal sie wiekszy niz przewidywali medrcy i prorocy, wspanialszy, bardziej zlozony-skaplikowany, bardziej elegancki. Zatem chyba Bog powinien byc potezniejszy niz nam sie wydawalo? ....

-Nie, nie, nie! Nasz bog jest malutkim bogiem i chcemy zeby tak pozostalo na zawsze!

Religia stara czy nowa , doceniajaca wspanialosc Wszechswiata ukazywana przez wspolczesna nauke, potrafilaby wzbudzic uczucia czci i wiary, ktorych nie poruszaja tradycyjne religie"

Carl Sagan "Blekitna Kropka"

Tyle, ze czy naprawde istnieje szansa na zorganizowana konstrukcje kulturowa ,w ramach ktorej nie bedziemy grzac swego ego zamilowaniem do sluchania bajek o przetrwaniu smierci?

Ludzka mentalnosc wpisana jest w otoczenie: dzungla, step, las zwrotnikowy, wysokie gory, wyspy; diete, rejony spokojne od wojen, czy tam gdzie szlaki interesow handlowych czy surowcowych sie krzyzuja. Ta mentalnos zas, podobnie jak w systemach kompresji wideo, uzywa swoistych wartosciowan, definicji i skrutow by zbudowac dla potrzeb umyslu cos jak strefe komfortu, gdzie otaczajaca rzeczywistos nabierze wystarczajaca ilosc sensu by ..... przestac sie nia zajmowac.
Zatem wyglada to tak, ze zamieszkuja nas, poprzez pokolenia i geografie, krainy struktur informacji zbitych w kolonie religii tworzac wielowiekowe rafy zwapnialych konstrukcji zywiacych sie tym co nam w plynie w zylach:
podlaczysz sie do tego systemu ... tozsamosc przypna ci do golego cycka agrafka! Zaboli? Tak, innych ... bo juz nigdy nie zobaczysz zycia takim jakim jest w tej chwili.
Powrót do góry
Pr0meteusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:02, 07 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

licze na Ciebie w tej kwesti lucid. mam nadzieje że sie wykażesz. w końcu pasjonuje cie postęp satanistyczny świata..
Powrót do góry
Al Kohol

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:44, 07 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pozwole sobie wtracic pare slow w uczona dyspute kolegow Aya i lucida gdyz chcialbym sprostowac pewne od dawien dawna pokutujace i niestety straszliwie znieksztalcajace odbior rzeczywistosci twierdzenia. przede wszystkim bog o ktorym mowicie to nie jest zaden stworca, a lucyfer nie jest zadnym jego stworzeniem. walka pomiedzy tymi dwoma jest calkowicie pozorna gdyz sa to byty uzupelniajace sie i razem skladajace na osobe stworcy. szatan/lucyfer jest rownorzedny jahwe - jeden bez drugiego nie istnieje. zaden z nich nie jest ani "dobry" ani "zly". sa po prostu swoimi przeciwienstwami ktore najlepiej wyobraza znak jin-jang. dopiero calosc - czyli jin-jang - na ktora sie skladaja to byt nadrzedny: stworca/stworzenie. jako ciekawostke dodam iz "szatan" jest energia zenska, a jezus z cala pewnoscia nie ma nic wspolnego z tzw. "jahwe". zyjemy w swiecie zbudowanym z krzywych zwierciadel. prawda sie rozbila na tysiac kawalkow i poukrywala w klamstwach. kazdy z nas musi odbudowac ja w sobie samodzielnie.

Entrop - niezly post Smile
Powrót do góry
astrit

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:08, 07 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Więc kim jest ON - ten, można powiedzieć nasz "brat", który chce wprowadzić zamęt między nami ludźmi i stać się dla nas "BOGIEM"??? Skoro jest on nam równorzędny czy nie potrafimy mu się przeciwstawić???

dołoże jeszcze dodatek specjalny: dlaczego "ON"?????????a może ONA, a może ONO albo ŁONO??? bom

*miarą twojej wiedzy jest zasięg twojej intuicji* astrit
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:53, 07 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lucyfer - Niosący Światło - wróg boga burzy Jahwe - to nikt inny jak chrześcijańska wersja "upadłego" tytana PROMETEUSZA, niosącego wyzwolenie dla ludzkości

w religiach masowych ci którzy nieśli oświecenie zostali zdemonizowani, "synowie boży" zesłani na ziemię i przekazujący Wiedzę, stali się synonimami Zła i Zepsucia

tyle że Ciemnością są ci co roszczą sobie prawo do Prawdy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Al Kohol

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:23, 07 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

otoz to Voltar! biblijny jahwe to przeciez kawal skurwysyna. ten kolezka ma tyle wspolnego z "dobrem" co ja z zakonnicami, na jego tle szatanka maluje sie niczym najukochansza matka. ale trudno sie dziwic - w koncu jahwe to energia meska, czyli kolejna wersja marsa.
tutaj musze sie troche poprawic - jezus po glebszych przemysleniach jawi mi sie bardziej jako synteza energii meskiej z zenska, czyli droga srodka. w tym kontekscie maria jest awatarem szatanki, a jezus nowa arka przymierza - tym razem zawartego pomiedzy "bostwami" Smile
Powrót do góry
ElMagiko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:02, 08 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za film, Aya, tego szukałem przez ostatnie dni.
Co do tłumaczenia, gdzieś mignął mi jeden ort, poza tym świetna robota, wielkie dzięki.
Pr0meteusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:10, 10 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lucid napisał:

Film pokazuje, że jest jedna uniwersalna prawda wszechświata. To też jest wierzenie. Jedna prawda - jedna religia. Po upadku wszystkich systemów na ziemii, co się wyłoni???? JEDNA JEDYNA PRAWDA, WIERZENIE, RELIGIA, SYSTEM. Czy to nie jest dalej tzw. NWO????

...

no to mozesz nazwać to też ,,inny porządek świata'' od twego który jest obecnie..
pamiętajmy żeby nie popadac w pułapki słów.

natomiast całej potęgi i mądrości bytu żaden człowiek do końca nie pozna i dlatego wiara jest wpisana w naszą egzystencje.

lucyfer wszystko kontroluje bestia itp.. hmm ja tam widze za wszystkim ludzi którzy mają dusze besti a nie żaden byt niematerialny..

dlatego icke mówi o gadach .(wąż- symbol szatana besti)

obejżyj jeszcze raz pierwszą część tego filmu i sie zastanów.

a może dojdziesz do tego w jaki sposób ludzie ludzi zniewolili..

zobacz Voltar odkrył swoje karty...
Powrót do góry
multipro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:09, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.
.
W tym całym przekazie przemilczano zasadniczą funkcję religii, czyli jej zakładanie jak
i wykorzystywanie przez władzę, dla łatwiejszego sprawowania rządów. I mamy zasadniczą manipulację zwykle towarzyszącą serwowaniu podobnych produkcji. Zasadą jest tu podanie niekompletnej treści wskazującej na inne (chociaż prawdziwe) aspekty religii niż te najważniejsze, bo i dzisiaj tak samo funkcjonujące.

Po prostu stołek musi mieć przynajmniej 3 nogi aby można go było na nim usiąść.
A tutaj jednej z nóg brakuje. Trudno powiedzieć, czy najważniejszej, ale z pewnością
obecnie nas dotykającej jako społeczności i najbardziej przez władzę ukrywanej.

Zaś co do roli Zła to Aya Sophia, moim zdaniem, jest na dobrej drodze. Nie wykluczone, że ci zadufani w sobie rządzący (ci prawdziwi) wcale nie spełniają swojej woli a tylko mają o tym fałszywe przekonanie. Podpowiem też inne cechy tej ciemnej strony, to superinteligencja, superpostrzeganie (np. znajomość myśli), jak i wszechwiedza.

Ale dość o tym bo zagłębianie się w temat od tej strony w praktyce powszechnie nie pomaga. Bo mamy swój zakres informacji i na nim bazujmy. Zaś z jego poziomu to można rozstrzygać co jest prawdą, co kłamstwem i tego się trzymajmy np. w kwestii religii.

Takim uniwersalnym sposobem na sprawdzanie różnych rzeczy, jest odnoszenie ich do natury. Jak to uczynić weryfikując religię? Np. porównując ją do wyrosłej z natury naszej starej, pochodzącej z natury wiary słowiańskiej. Zwłaszcza porównanie to, wypada jaskrawo kiedy przyjrzeć się „spotkaniu” tych religii i zasadniczych zmian jakie nastąpiły po przyjęciu chrześcijaństwa. Mam tu na myśli jedną zwłaszcza przemianą wolnych Słowian w niewolników zmuszonych do pracy dla innych. A czy nie było to pod hasłem Arbeit Macht Frei” (?) tyle że nawet gorzej bo dopiero po śmierci.

Po owocach – wolność została zmieniona w niewolę. Niewolę wolnych wcześniej ludzi
z których uczyniono chłopów jako zwierzęta robocze.

Co nie zmieniło się do dzisiaj, a tylko zostało odpowiednio dostosowane do współczesnch potrzeb.
viewtopic.php?p=178889#178889
Ograniczenie do 1 postu dziennie, blokada
na zakładanie tematów.
Powrót do góry
Fado

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:03, 05 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
"Dlaczego zadna z religii patrzac nan nauke nie doszla do wniosku, ze jest lepiej niz przypuszczali: wszechswiat okazal sie wiekszy niz przewidywali medrcy i prorocy, wspanialszy, bardziej zlozony-skaplikowany, bardziej elegancki. Zatem chyba Bog powinien byc potezniejszy niz nam sie wydawalo? ....

-Nie, nie, nie! Nasz bog jest malutkim bogiem i chcemy zeby tak pozostalo na zawsze!

Religia stara czy nowa , doceniajaca wspanialosc Wszechswiata ukazywana przez wspolczesna nauke, potrafilaby wzbudzic uczucia czci i wiary, ktorych nie poruszaja tradycyjne religie"

Carl Sagan "Blekitna Kropka"

Szkoda, ze autor nie zapoznal sie wczesniej ze wszystkimi religiami, a przynajmniej z tymi najwiekszymi...

Cytat:
51:47
And the heaven, We have constructed it mightily, and it is surely We Who have vast power, and keep expanding it.

Cytat:
70:4
the angels and the spirit ascend unto Him in a day, the measure of which was fifty thousand years.

Cytat:
22:47
…a day relative to your God is equivalent to a thousand years of your count.

Cytat:
2:255
Allah! La ilaha illa Huwa (none has the right to be worshipped but He), the Ever Living, the One Who sustains and protects all that exists. Neither slumber, nor sleep overtake Him. To Him belongs whatever is in the heavens and whatever is on earth. Who is he that can intercede with Him except with His Permission? He knows what happens to them (His creatures) in this world, and what will happen to them in the Hereafter. And they will never compass anything of His Knowledge except that which He wills. His Kursi extends over the heavens and the earth, and He feels no fatigue in guarding and preserving them. And He is the Most High, the Most Great.

@Aya Sophia
Link do filmu nie dziala Sad.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: