Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 10:29, 05 Lut '10
Temat postu: Sieć telewizyjna - Network 1976r
Wiem,że było w tłumaczeniach - wiec jak jest tekst jush zrobiony to mozna i obejrzeć
Co prawda ja tylko delikatne synchro uczyniłem + wklekjka napisów, ale można oglądać:
Cytat:
"TV nie jest prawdą.TV jest przeklętym parkiem rozrywki!TV jest cyrkiem, karnawałem,podróżującą grupą akrobatów,gawędziarzy, tancerzy, śpiewaków,oszustów, i drugoplanowych wariatów,tresowanych lwów i piłkarzy.
Nasz biznes to zabijanie nudy.Więc jeśli chcecie prawdy, zapytajcie Boga.Idźcie do swoich guru.
Wsłuchajcie się w siebie!Bo to jedyny sposób aby kiedykolwiek znaleźć prawdę.Nigdy nie dowiecie się prawdy od nas.
Powiemy wam wszystko co chcecie usłyszeć. Kłamiemy jak diabli.Powiemy wam, że Kojak zawsze łapie złoczyńców.
Powiemy, że nikt nigdy nie dostanie raka w domu Archie Bunkera.I nie ważne ile bohater ma kłopotów, nie martwcie się.Spójrzcie na zegarek,za godzinę, na końcu zawsze wygra!Opowiemy wam każde gówno,które chcecie usłyszeć!
Jesteśmy jedną wielką iluzją,nic z tego nie jest prawdą!Ale wy ludzie siedzicie tu, dzień po dniu, wieczór za wieczorem.Wy wszyscy starzy,kolorowi, każdego wyznania.Jesteśmy wszystkim co znacie.Zaczynacie wierzyć w iluzję, którą tu nakręcamy.Zaczynacie uważać, że telewizja jest prawdziwym światem,a wasze własne życia są nierealne.Robicie wszystko co TV wam każe!Ubieracie się jak w TV, jecie jak w TV,wychowujecie dzieci tak jak mówi wam TV, nawet myślicie tak jak TV.To zbiorowe|szaleństwo, wy maniacy!Na miłość boską! To wy ludzie jesteście prawdziwi!A my jesteśmy iluzją!Więc wyłączcie telewizory.Wyłączcie je natychmiast.Wyłączcie je i wyrzućcie.Wyłączcie je w środku tego zdania.Wyłączcie je!"