W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Cejrowski o komunistycznych zbrodniach  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 866
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
erde

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:16, 03 Lut '10   Temat postu: Cejrowski o komunistycznych zbrodniach Odpowiedz z cytatem

Cejrowski o komunistycznych zbrodniach - śmierci Grzegorza P
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Millais

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 04:56, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a cóż to za odgrzewany kotlet?

Mało się biedactwo nie popłakało. No ale wyrywanie paluszków musiało cholernie boleć.
Cóż. Jak zwykle WC bredzi jak po apokaliptycznej traumie. Chory jest biedaczek i leczyć się powinien.

ja polecam lepszy numer:

http://www.youtube.com/watch?v=2bYaVejLiDM&feature=related

... i tak oto wg WC mamy teraz w polsce nie 98% a 5% katolików. I na pewno WC nie jest jednym z nich.

Jest za to medialną małpką. Kasiore na tym robi i grunt że gęba z ekranu nie schodzi. Ja bym się nie dał tak zbłaźnić za żadną forsę.
Powrót do góry
brainwash

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:04, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Millais napisał:
Mało się biedactwo nie popłakało. No ale wyrywanie paluszków musiało cholernie boleć.
Cóż. Jak zwykle WC bredzi jak po apokaliptycznej traumie. Chory jest biedaczek i leczyć się powinien.

???

Sprawa Polski jest o wiele bardziej skomplikowana. Generalizowanie, to rodzaj poważnego uchybienia. Cejrowski ma racje, lubię słuchać tego gościa. 5/5
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:53, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cejrowskiego nie cierpie ...

Ale "Wszystkich Wont" vs "Polityka grubej kreski"
Wczesniej Moskwie, dzis Brukseli...

O to biega własnie
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Millais

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:09, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

brainwash napisał:
Millais napisał:

???

Sprawa Polski jest o wiele bardziej skomplikowana. Generalizowanie, to rodzaj poważnego uchybienia. Cejrowski ma racje, lubię słuchać tego gościa. 5/5

No to czegoś nie łapię. WC to mistrz generalizowania. Fragment programu wyraźnie to pokazuje. Piszesz że to poważne uchybienie. A potem że lubisz go słuchać.

To raz. A dwa - skoro jesteś jego fanem polecam wziąć kajecik, ołówek i wypisać w punkcikach jak wg Cejrowskiego powinna wyglądać Polska.
A potem wyobraź to sobie.
Nie to jest jednak najlepsze. Najlepsze jest to, jak ta wizja ma się do jego osoby. Okazuje się, że nijak.
Słowem z równania wyjdzie, że facet( zakładając że nie jest idiotą) bredzi te swoje bzdury tylko po to żeby BYĆ. Bo sam w to nie wierzy. Sam jest biegunowo odległy od swoich poglądów. Ba! Nawet zdaje sobie sprawę, że świat który sobie wymyślił jest chory ( to da się wyczytać z jego programów drogą prostej dedukcji).
Mnie najbardziej bawi to, że tak usilnie chce zrobić z Polski Ekwador, tak bardzo pokazuje jak wielkim jest kosmopolitą. A w efekcie jest esencją polskiego zacofania i infantylizmu.
Powrót do góry
erde

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:14, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale co tu kogo boli, że typ nawija o swojej religii, prawi moralne kazania sam się do nich nie ustosunkowując (nie wiem bo mało mnie interesuje jego życie prywatne)? Niech sobie o tym gada i ma prawo uważać się za katolika to sprawa jego i Kościoła. To chyba dobrze, że jest 5% prawdziwych katolików, a nie zakłamane statystyki na poziomie 90% przynajmniej wiadomo jak sprawy stoją.
Chyba, że najlepiej zakazać mu występów i ponownie wyłamać paluszki i powybijać jego szkolnych kolegów bo na ten incydent jakoś nie zareagowałeś z oburzeniem.
Powrót do góry
Millais

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:44, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie problem w tym kto w TV jest specjalistą/konsultantem/autorytetem. Kto zostaje tam zapraszany i komentuje wydarzenia. Mnie nie jest wszystko jedno. Im też. Tyle, że ja wolę słuchać ludzi rozsądnych, mądrych, wykształconych. Ludzi z doświadczeniem i co dla mnie ważne - posiadających elementarne zasady przyzwoitości.
Ty swoimi tekstami uciekasz w populistyczne skrajności pozbawione zupełnie logiki.

Pochodzę z rodziny represjonowanej w początkach lat 80-tych. Sam jako dzieciak byłem świadkiem niezliczonych rewizji, mój ojciec spędził w pierdlu 3 miesiące jako polityczny, a że pochodzę z Lubina widziałem co robił system komunistyczny z ludźmi na ulicach. I teraz ani mój ojciec, ani matka, ani ja nie toczymy piany w tak paranoiczny sposób jak robi to WC. Nie jesteśmy MegaHiperSuper Katolami z Matkami Boskimi wpiętymi w garnitury. A wszystko dlatego, że jesteśmy takim dziwnym gatunkiem co sobie ubzdurał, że żyje się nie przeszłością a teraźniejszością, i myśli się samodzielnie, a nie jak klepią z ambon, TV czy gazet, słuchając bezkrytycznie jak ostatnie krowy, które nie mają własnego zdania. Nawet Cejrowski nic nowego nie wymyślił. Zebrał po prostu najbardziej kretyńskie tezy, poglądy i teorie i połączył je w jeden idiotyczny bełkot.
Jak tego nie widzisz, słuchaj do skutku.
Powrót do góry
erde

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:07, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zgodzę się z tym, że Cejrowski zebrał najbardziej kretyńskie tezy prócz tych dot. katolickich oczywiście, ale i tutaj w kilku sprawach bym się zgodził. Życie teraźniejszością nie zasięgając myślami wydarzeń z przeszłości może mieć zgubne skutki w naszym życiu toczącym się teraz czyli w teraźniejszości. Mam nadzieje, że chociaż o przyszłości myślisz Smile
we wszechogarniającym natłoku informacji trzeba stosować osobisty przesiew informacji. To, że jeśli słucham radia, a słucham tylko polskie przeboje i RadiaMaryja nie dlatego, że jestem katolikiem (bo nie jestem), ale dlatego, ze poruszane są tam często ciekawe tematy nie poruszane w innych mainstremowych tubach, nie znaczy to że mam klapki na oczach i nie widzę ich bełkotu dezinformacyjnego podczas innych audycji.

Po prostu Cejrowskiego uważać za idiotę jest bez sensu i uważać, ze jego wszystkie poglądy są kretyńskie również.
pzdr
Powrót do góry
brainwash

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:23, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Millais napisał:
A dwa - skoro jesteś jego fanem

Mam dwie nogi, to dobrze. Czy z tego powodu jestem fanem chodzenia ? Czasem, ale nie wszędzie. Dobrze że nie wspomniałem co lubię na deser, dopiero by się działo. Fakt jest faktem,
Polska płonie czerwonym płomieniem, za oliwę służy krew mieszkańców tej ziemi.
astrit

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:41, 03 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cejrowski to taki łataj za pana Tony Halika, tyle że pan Tony Halik wnosił swieży powiew w komunistyczną tv i był gościem z klasą, przynajmniej wtedy, natomiast WC to ujadanie i cynizm nie wiadomo czemu to ma służyc , moze jak zwykle pokazaniu jaki to ja jestem najmądrzejszy z wszystkich głupich co mnie słuchają. a najlepsze to jak drwi sobie z indian pd amerykańskich a oni pobłażliwie to ignorują, niewiem czy dlatego że nie znają j.polskiego czy dlatego że mają go zupełnie w....czarnej dziurze ;D

*miarą twojej wiedzy jest zasięg twojej intuicji* astrit
Powrót do góry
brainwash

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:34, 04 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

astrit napisał:
WC to ujadanie i cynizm nie wiadomo czemu to ma służyc

No,jest cyniczny Smile Któż z nas nie jest ? Spodobało mi się to, że olał wszystko i poszedł w busz.
I jak tu nie być cynicznym, kiedy człowiek staje przed niemożliwym ? Prawda wyzwala poczucie świadomości, świadomość staje się przekleństwem. Przypuszczam, że to jest cena którą trzeba zapłacić za okruchy prawdy. Okruchy prawdy, bo całej prawdzie nie podołamy. Każdy wie, co dla niego jest najlepsze. Jeśli nie wiadomo co zrobić z prawdą, to dla własnego dobra, lepiej zostawić ją w spokoju. Więc najlepiej zrobić cokolwiek.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: