Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 20:26, 30 Sty '10
Temat postu: Globalne oziębienie umysłów
Mój drugi film, który zmontowałem bo za poprzedni nie dostałem Oskara . Podobnie jak w poprzednim filmiku, w tym także nie ma nic odkrywczego, montaż filmu co prawda zajęła mi podobną ilość czasu jak przy filmie o 11 września czyli około 40 roboczo-godzin. Ale już piw więcej musiałem wchłonąć, szczególnie przy wstępie bo, to była robota poklatkowa i widać nawet jak mi się ręka trzęsie.
_________________ "Nie wierzę żadnym doniesieniom... dopóki rząd im nie zaprzeczy."
Wysłany: 18:57, 01 Lut '10
Temat postu:
Masz talent chłopie. Gratuluję. Bardzo dobrze to posklejałeś. Dobrze dobrana muzyka i dobrze pod nią podstawiony obraz. Kilka momentów to majstersztyk. Jestem pod wrażeniem. Brawo. Tak trzymać.
Aby nie słodzić za bardzo, myślę, że jesteś w stanie zrobić minimalnie lepszą końcówkę. Myślę, że aaaż tak dobrze to się nasza planeta nie ma. Dobry film, a następny będzie jeszcze lepszy. Jestem pewien.
Co do kwestii merytorycznych, to moim zdaniem, bez względu na to czy zmiana klimatu jest sprawką człowieka, czy też nie jest, na pewno sprawką człowieka jest zapaskudzenie środowiska naturalnego. Przydałoby się o tym wspomnieć.
Przez wiele miast w Polsce przepływają rzeki. W ilu z nich można się dziś kąpać?
_________________ www.demokracjabezposrednia.pl
Wysłany: 11:16, 02 Lut '10
Temat postu:
Prawdziwa perełka filmowa
Rządzący zamiast wprowadzać limity CO2 powinny się zabrac za budowę oczyszczalni ścieków, tępieniem kłusowników, segregację śmieci(recykling), rekultywację lasów, szanowaniem natury która gdy przyjdzie odpowiedni moment może nas zmieść z powierzchni jako pasożyta.Idea ochrony środowiska z natury nie jest zła, jednakże pojawiają się wariaci wśród rządzących którzy chcą to wykorzystać do swoich partykularnych celów (pieniędzy i władzy).Mieszają prawdę z błotem..
_________________ Jestem pisowskim aparatczykiem z małym penisikiem.
Wysłany: 21:03, 03 Lut '10
Temat postu:
Faraon napisał:
Czas trwania 9/10 - drugiego parta zobaczy 50% mniej osób
Chciałem upchnąć to w 10 min ale nie dało rady, skróciłem ile się dało i wyszło mi 11 min jak bym wyciął jeszcze cos to już by się całe sypło wiec musiałem podzielić na cześci
Faraon napisał:
Jak nazywają się utwory na początku filmu?
Two Steps From Hell-White Witch (Choir)
Immediate Music – Lacrimosa
Od 7min09sek
Cunninlynguists – interlude
_________________ "Nie wierzę żadnym doniesieniom... dopóki rząd im nie zaprzeczy."
Wysłany: 18:35, 05 Lut '10
Temat postu:
a co myslisz o filmie na temat demokracji bezposredniej?
moze cos w stylu jak jest (negatywnych przykladow "reprezentatnow" nie brakuje) i jak moze byc (jakies pozytywne przyklady, hipotetyczne, badz prawdziwe)
Wysłany: 16:17, 07 Lut '10
Temat postu:
jordii napisał:
a co myslisz o filmie na temat demokracji bezposredniej?
Z tego co pamiętam taki film już się pojawił na forum, bardzo zacnie zrobiony, wiec nie ma sensu się powtarzać.
Wysłany: 16:37, 07 Lut '10
Temat postu:
Bardzo dyplomatyczna odpowiedź. Podoba mi się .
Choć moim zdaniem i tak każdy film jest inny. Do tego im częściej i w różnych odcieniach pokazuje się ludziom, że rzeczywistość w jakiej w Polsce żyjemy nie musi trwać, że istnieją alternatywy, tym lepiej! Tym większa też szansa, że coś się zmieni. A o po obejrzeniu Twojej poprzedniej produkcji mogę śmiało stwierdzić, że fantazji Ci nie brakuje. Momenty, w których widać, że się napracowałeś (jak dla mnie początek i klipy z częstą zmianą scen perfekcyjnie wpasowanych do muzyki (bez zbędnego zmieniania scenerii co takt, lecz wtedy, gdy to pasuje), pomijając dłuższe wklejki z "innych produkcji", wyraźnie wskazują, że dasz rade zrobić coś zupełnie innego, coś co zrobi na ludziach wrażenie. Jestem tego pewien. Zastanów się więc jeszcze. Gdybyś potrzebował pomocy, możesz na mnie liczyć.
Wysłany: 23:24, 07 Lut '10
Temat postu:
Film zajebisty, podlinkuję gdzie się da, ale Kopenhaga, kurwa, nie Kopenchaga
_________________ Red pill hurts, but it is the truth. I´ll never regreat that decision
Wysłany: 12:13, 08 Lut '10
Temat postu:
Kolejny bardzo dobry filmik Smokie.
Nie bede oryginalny jesli powiem, ze wartobyloby go skrocic do 1 czesci. Mnie szcegolnie dlugi wydal sie poczatek z seria katastroficznych scen, oraz na trwaniu niektorych napisow moznaby takze zaoszczedzic cenne sekundy.
Poza tym znakomity wybor materialow i bardzo dobry montaz.
pozdro
_________________ możliwość pomylenia się to część bycia wolnym
Wysłany: 16:01, 09 Lut '10
Temat postu:
dobra robota, 4+.
IMO powinno być Kopenhaga, nie KopenCHaga
i zamiast "pieniążki" (feeee) po prostu - pieniądze
(wszytsko w part 1)
_________________ Homo liber sum.
Wysłany: 18:45, 18 Lut '10
Temat postu:
Alex Jones przy Smokie82 to mały siurek
W deseczkę montaż. Troszkę jeszcze wymaga pracy obróbka audio, tzn np. an Republice dźwięk przesterowuje. Można rozdzielić ścieżki z muzyką i lektorem kompresować je osobno, wiadomo na głos sporo więcej kompresji potrzebuje, na masterze pogłaskać nieco eq i kompresorek tak dla ogólnego wyrównania i powinno być git
Wysłany: 20:35, 04 Mar '10
Temat postu:
Pisanie o "Ekologach" to swoiste nadużycie, Greenpic to nie ekologowie. Poza tym obecnie góra ekologów jest przeciwko GMO również Greenpic - więc nie można ich jednoznacznie zjebać za to co robią choć lekki wpier*ol się należy.
Filmik bardzo fajny, pomyśl następnym razem nad jakąś "ramką" dla obrazu jeśli jest zbyt słabej jakości żeby pokazać go w całym okienku np. zdjęcie telewizora z wyciętym środkiem w którym to pokazujesz tak jak tutaj: