W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Wywiad rzeka z JKM  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
5 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 2945
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Faraon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:10, 23 Sty '10   Temat postu: Wywiad rzeka z JKM Odpowiedz z cytatem

http://fakty.interia.pl/raport/janusz_ko.....26623,5672
Cytat:

Przepytaliśmy Janusza Korwin-Mikkego z jego poglądów. Wywiad podzieliliśmy na siedem rund. W każdej z nich były prezes UPR wyłuszcza swoje przekonania na najważniejsze tematy.

Runda 1: Społeczeństwo

Runda 2: Polityka

Runda 3: Państwo traktuje nas jak dzieci

Runda 4: Wolny rynek

Runda 5: Kryzys dopiero nadejdzie

Runda 6: Unia Europejska

Runda 7: Rodzina

Bardzo dobry wywiad, szkoda że nie będziemy mieli takich polityków przy korycie.

Gdyby tak był bardziej jak Ron Paul albo Nigel Farage...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
czekan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:09, 23 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odpowiem ci szybko . chroń mnie szczęście od takich hujów jak JKM .Jak można uwieżyć w słowa takiego WAŁA? DLA MNIE NIE POJĘTE/
Powrót do góry
PanDante

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:25, 23 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poleciłbym nie polegać na politykach.
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:16, 24 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czekan napisał:
odpowiem ci szybko . chroń mnie szczęście od takich hujów jak JKM .
i czekan.

brak argumentów to zaczynają się blugi. Oj coraz niżej to forum opada, i coraz bardziej lewicuje.
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:35, 24 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jabba ty się nie popisuje bo nigdy nie odpowiadałeś na merytoryczne argumenty w wielu tematach, tylko wszystko pisałeś w zdaniu i bynajmniej nie była to odpowiedź na argumenty.

JKM jak zawsze wymiata Smile

Masz jabba pośpiewaj sobie:
Powrót do góry
qweq3

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:20, 24 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgodze się z "jabba"
czekan brak argumentów, zapewne wyzywasz go dlatego, że nie możesz zrozumieć jego wypowiedzi. Nie przejmuj się, należysz do tych 90%.
Szkoda tylko, że mamy demokrację bo te 90% ma głos decydujący...

JKM jak zawsze świetny.
Polecam książkę JKM- wywiad rzeka.
To jedną z nielicznych osób która nie boi się tego co mówi, a wiele prawdy zawartej jest w jego słowach.

pozdrawiam
Powrót do góry
Karkołomny

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:01, 24 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czekan napisał:
DLA MNIE NIE POJĘTE/

Samokrytyka? Applause Very Happy
Powrót do góry
norwid

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:40, 25 Sty '10   Temat postu: Re: Wywiad rzeka z JKM Odpowiedz z cytatem

Faraon napisał:
http://fakty.interia.pl/raport/janusz_korwin_mikke/zawsze-pod-prad/news/zawsze-pod-prad,1226623,5672
Bardzo dobry wywiad, szkoda że nie będziemy mieli takich polityków przy korycie.

Gdyby tak był bardziej jak Ron Paul albo Nigel Farage...

nie ta ordynacja, a Korwin to jeden z nielicznych którego da się czytać przez lata. większość nie umie wcale pisać, wielu pisze ponuro, inni zaś monotonnie.

widzę tylko 1 - Urbasia który dorównuje błyskotliwością, ale niedomaga konsekwencją działania na blogu i naiwnością.

pozdrawiam korwinistów
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:09, 25 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk napisał:
Jabba ty się nie popisuje bo nigdy nie odpowiadałeś na merytoryczne argumenty w wielu tematach, tylko wszystko pisałeś w zdaniu i bynajmniej nie była to odpowiedź na argumenty.

widzisz kolego między nami jest taka różnica, że jak ty w jakiejś swojej "mądrej" książce przeczytasz, że dawniej ludzie chodzili boso i w lichych łachmanach po 40 stopniowym mrozie, to dla ciebie to jest niepodważalny argument że dawniej była bida z nędzą. Dla mnie jest to dowód na zidiocenie autora tej "mądrej" knigi. Dlatego dyskusja z tobą na argumenty nie jest możliwa, bo ty swe "mądre" książki traktujesz tak jak chrześcijanie biblię. A jak wiadomo z wiarą się nie dyskutuje
i LEWACY

Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:07, 25 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W takim razie wszyscy są zidiocenie bo chłopi w takich warunkach żyli często do XX wieku i powtarzają to nawet starsi ludzie nie tylko autorzy, tylko ty mądry Smile. Oczywiście nikt nigdy nie pisał o chodzeniu po 40 stopniowym mrozie boso, skąd ten pomysł młody faszysto(?), weekendowe mrozy w główce pomieszały ?
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:51, 25 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk napisał:
ł młody faszysto(?),

brak argumentów to inwektywki, kaprawy żydku
i LEWACY

Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:40, 25 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale ajkie argumenty ? Jabba ty się dobrze czujesz, argumentem ma być dla mnie to że ty sądzisz że było inaczej ? Do czego brak mi argumentów ? Do twojego faszyzmu ? Tez które lansujesz są wyśmiewane nawet przez twoją babcie chyba że była arystokratką Laughing
Hmm oglądałeś film Hubal ? Jeżeli tak to czy chłopi mieszkali w domach piętrowych i murowanych jak dziś ? Może Ci się biografia Witosa kłania który jeszcze jako premier mieszkał w chupie z 1 izbą ... ty pewnie nawet nie wiesz kto to Witos. Laughing. jesteś typowym dzieciakiem Neostrady wydaje ci się że ludzie żyli w takich warunkach jak dziś bo dziś tak jest i nie miesci Ci się w wstecznej głowie że mogło być gorze...a było./
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:44, 25 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk napisał:

Hmm oglądałeś film Hubal ?

a oglądałeś film "Lotna" taka sama bzdura jak "Hubal" poza tym jeśli już idzie o filmy to bardziej mi "Chłopi" pasują.

Wyobraź sobie że takie chałupy z jedną izbą jeszcze na Podlasiu stoją i źle w nich nie jest. Poza tym dom murowany to jednak kich w porównaniu do drewnianego.
Iże niby o co z tymi piętrami ci chodzi że niby we blokach???
Moja ex taką chałupę miała na wiosce. Po babce jeszcze. Jako "daczę" ją traktowalim. Świetna sprawa.
i LEWACY

Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:16, 26 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świetna gdy się tam nie mieszka na codzień, ze zwierzętami, a tak się mieszkało jeszcze przed wojna w Galicji, nie wiem jak było na Podlasiu ale podejrzewam że podobnie. W niektórych względach gorzej bo zabór rosyjski miał większy analfabetyzm od austriackiego...ahh monarchie i ich wstecznictwo wiemy jabba że za tym tęsknisz ale proszę daruj sobie Laughing
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:27, 26 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no wiesz czasy się zmieniają, teraz ludzie mieszkają z samochodami. Wiesz garaż w domu. Pozatym ja mieszkam ze zwierzęciem. Mam psa. ogólnie to jednak malutko ci się wiedzy w twoim malutkim rozumku zmieściło.

http://www.bialorus.pl/index.php?pokaz=h.....;id_book=1 tu se poczytaj
i LEWACY

Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:15, 26 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jabba nie udawaj kretyna, nie chodzisz w jednych ciuchach nie mieszkasz z krowa która jest jedynym majątkiem rodzimi i nie ma przypadków kanibalizmu w twoim regionie, bo o tym ja pisze i ty wiesz dokładnie co mam na myśli. W moim regionie za wielce wielmożnego Franciszka Józefa była taka bieda że zdarzał się przypadki... zjadania ludzkiego mięsa, działo się to w chwili gdy panowie magnaci bawili się w Wiedniu. Hmm a o Rabacji Galicyjskiej młody faszysto słyszałeś ? Coś nie bardzo chłopom się podobała ta pańszczyzna skoro w taki sposob mordowali "panów".
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:37, 26 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk napisał:
. Hmm a o Rabacji Galicyjskiej młody faszysto słyszałeś ? Coś nie bardzo chłopom się podobała ta pańszczyzna skoro w taki sposob mordowali "panów".

żydku kaprawy. Jak nie wiesz co tak naprawdę spowodowało rabację to poszukaj materiałów o powstaniu krakowskim, i wyciągnij wnioski. Chyba że za głupi na to jesteś, i ci w żadnej mundrej knidze nie napisali co sie wtedy działo. To nie wina szlachty że chłopi zawsze głupsi byli od miastowych
i LEWACY

Powrót do góry
waha123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:46, 26 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak korwin w jakimś wywiadzie powie " już czas wyjaśnić rozpierduchę WTC" to zainteresuje się jego gadkami.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
czekan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:36, 26 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie całe to UPR służy do skanalizowania waszego słusznego niezadowolenia z danej partii,ktura jest u koryta.Cala ta tzw. opozycja to pic na wodę,Wymieniają się przy sterach władzy i robią co im nakazano.Póki nie zaistnieje Demokracja Bezpośrednia,poza oddaniem zmarnowanego głosu wyborczego,dalej będziemy stadem baranów do strzyżenia.Nie dajcie się zwieść na partyjne hasełka tej ,czy innej partyjnej mędy.Mowa o Każdej partii w Polsce,ponieważ dzisiejsza demokracja pośrednia zawsze utrzyma obecny stan rzeczy,czyli nie macie nic do decydowania o WŁASNYM LOSIE. ----------------------------nie ośmieszajcie się K*urwinowcy./
Powrót do góry
Karkołomny

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:45, 26 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czekan napisał:
Ludzie całe to UPR służy do skanalizowania waszego słusznego niezadowolenia z danej partii,ktura jest u koryta.Cala ta tzw. opozycja to pic na wodę,Wymieniają się przy sterach władzy i robią co im nakazano.Póki nie zaistnieje Demokracja Bezpośrednia,poza oddaniem zmarnowanego głosu wyborczego,dalej będziemy stadem baranów do strzyżenia.Nie dajcie się zwieść na partyjne hasełka tej ,czy innej partyjnej mędy.Mowa o Każdej partii w Polsce,ponieważ dzisiejsza demokracja pośrednia zawsze utrzyma obecny stan rzeczy,czyli nie macie nic do decydowania o WŁASNYM LOSIE. ----------------------------nie ośmieszajcie się K*urwinowcy./

No to wpadłem w KANAŁ d'oh! Wink
Korwin by cię zjebał za ortografię, ktUrą masz na poziomie mĘdy partyjnej Wink (bez urazy).
Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:09, 27 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
żydku kaprawy. Jak nie wiesz co tak naprawdę spowodowało rabację to poszukaj materiałów o powstaniu krakowskim, i wyciągnij wnioski. Chyba że za głupi na to jesteś, i ci w żadnej mundrej knidze nie napisali co sie wtedy działo. To nie wina szlachty że chłopi zawsze głupsi byli od miastowych

Taa poszukałem znalazłem Stefana Kieniewicza książki, chyba najlepszy znawca epoki XIX wieku który stwierdza bardzo mądrze że gdyby szlachta wciągnęła chłopów do powstania to by ono zakończyło się zwycięstwem(20 tys szlachty samemu nie wygra powstania), pytanie dlaczego doszło do rabacji ? Powinno brzmieć dlaczego miało do niej nie dojść ? Chłopi szlachty nienawidzili i dało to ujście w czasach tych krwawych wydarzeń. Wystarczyło że Austriacy ich do tego zachęcili a fala nienawiści rozlała całą czarę chłopskiej goryczy, dziwnym trafem chłopi palili dokumenty pańszczyźniane, to samo robili zresztą i za rewolucji, myśleli że jak zniszczą akta to już pańszczyzna się skończy... coś nie bardzo im ona odpowiadała. Zresztą co ty mi tutaj bajdurzysz jak w mojej wiosce jak byłem mały to starsi ludzie "kurwowali" na "dawnych panow" i mówili że obawiają się powrotu "panow i chłopów"
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:43, 27 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk napisał:
i mówili że obawiają się powrotu "panow i chłopów"

to ile ty masz lat?? 95??
dziwne że moja babka mawiała że najlepiej to było przed wojną. Ale już prababka to się cara nachwalić nie mogła. A o rabacji i powstaniu krakowskim to ty guzik wiesz, albo za głupi jesteś aby wyciągnąć z tego wnioski.
A tymi bredniami że ludzie z krowami żyli pod jednym dachem to mnie rozbroiłeś. Jedź ty chłopie do skansenu obejrzyj wiejską chałupę, tę najbiedniejszą. Będzie napisane która to. Zmierz ją dokładnie, a szczególnie szerokość i wysokość drzwi, a następnie spróbuj włożyć tam krowę. Jak nie znasz wymiarów krowy to śmignij na wioskę i poproś gospodarza aby pozwolił ci ją pomierzyć.

ps. wszystkich innych informuje że nie da się zmieścić czteroosobowej rodziny i krowy na 28m2. i krowa raczej przez drzwi nie przejdzie. chyba że ciele. W chatach wiejskich drzwi były małe, żeby ciepła nie tracić. I żeby nie było że 28m2 na rodzinę to czasy minione. Teraz wiele rodzin też tak żyje. Tylko bez krowy.
i LEWACY

Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:59, 27 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jakie skanseny są na Podlasiu, ale wiem jakie są na Podkarpaciu Smile Wiem że tak żyli bo moja prababka tak żyła wieś okolice Rzeszowa... i co glupio Ci? Sąsiadka która miała 95 lat opowiadała że przed wojną dzielono zapałki na czworo w chatach nie słyszałeś o tym? Oczywiście chwaliła tamte czasy, jak ludzie po 40 chwalą gierka...wiesz dlaczego ? Bo była prosta i młoda to była jej młodość i dlatego, ale uwierz mi że to była ciemnota, sama babcia mówiła mi o epidemi grypy hiszpanki gdzie połowa wsi zmarła bo lekarzy nie było ! O rabacji wiem wiele, znam źródła i klimat terenów w których spalili dwór (moja wieś), o takk ludzie chwalili cesarza a nienawidzili szlachty, wszystko zrzucali na panów a cesarz i król byl dla ludu zawzse dorby...wiem znam to jabba. Ciemni Rosjanie tez Stalina wielbili, a prości niemcy Hitlera, brak edukacji jest marzeniem despotów w tym caratu oraz cesarzy.

p.s. I tak najlepszym osiągnięcie feudalizmu było przywiązanie chłopa do ziemie, chłop nie mógł się ruszyć ze wsi ... genialne osiągniecie ery przeduindustrialnej.
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:00, 27 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk napisał:
opowiadała że przed wojną dzielono zapałki na czworo w chatach nie słyszałeś

kup zapałki, podziel je na cztery i zobacz jak ci się będzie nimi zapalało. zrób statystyki. wtedy zobaczysz jak bredzisz. No chyba że przed wojną były lepsze zapałki. To by dowodziło że przed wojną wszystko było lepsze. A przynajmniej zapałki.

Cytat:
bo moja prababka tak żyła wieś okolice Rzeszowa... i co glupio Ci?

wiesz są ludzie którzy twierdzą że w Jedwabnem na 33m2 można zmieścić 900 osób. Ale żydzi zawsze kłamią. Na mioje oko twoja babka miała z mężem wyszynk i rozpijali ciemne chłopstwo. żydzi zawsze tak robili.

Cytat:
sama babcia mówiła mi o epidemi grypy hiszpanki gdzie połowa wsi zmarła bo lekarzy nie było
czyli można wywnioskować że lekarze są do niczego nie potrzebni. Bo na hiszpankę zmarło ponad 20kk ludzi. między innym z tych rejonów gdzie lekarzy było jak mrówków.
i LEWACY

Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:34, 27 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Oczywiście chwaliła tamte czasy, jak ludzie po 40 chwalą gierka...wiesz dlaczego ? Bo była prosta i młoda to była jej młodość i dlatego,

A moim zdaniem dlatego tak jest bo żyjemy w coraz trudniejszych czasach. Wiesz moja młodość przypada na lata 90te, a też chwalę komunę. W porównaniu do czasów obecnych oczywiście. Zresztą i w latach 90-97 w Polsce żyło się dobrze. Można było łatwo zarobić pieniądze. To były moim zdaniem najlepsze czasy z całej powojennej historii tego kraju. Po 97 było już tylko gorzej.

Bimi zrób 60 minut na korektę proszę
i LEWACY

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: