W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Nie wszyscy wierzą w Apollo Hoax  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Technologia i Kosmos Odsłon: 2289
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:02, 17 Paź '07   Temat postu: Nie wszyscy wierzą w Apollo Hoax Odpowiedz z cytatem

frasobliwy napisał:

"Nie wierze w Apollo hoax...
nie dyskutuje w tym dziale..."

ciekaw jestem dlaczego pan FRASOBLIWY nie chce sie wypowiadać w tym temacie

przypomne tylko że frasobliwy określił swoja osobe jako cytuje :
matematyk uniwersytecki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:06, 17 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i mam nadzieje że ze strachu przed adminem nie zbagatelizujesz tematu
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:13, 17 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

coś się tak uczepił tego tematu? jedni wierzą inni nie, poleca chińczycy zobaczymy jak jest naprawdę, moze byś sam odpowiedzial na kilka pytań postawionych odnośnie 9/11? polecam ci filmik nt eksplozji w WTC 1-7 do kontemplacji przed snem

i na boga, musisz robić po dziesięć spacji między wierszami?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:20, 17 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wale spacje bo mam taką ułomność kosmiczną

jak mnie ktos zbanuje za spację to będzie klawo jak cholera

wypowiem sie na temat twojego filmu jak mi sie sciagnie z lepsza fonią

a uczepiłem się moon tematu bo jestem pewien że pan frasobliwy ze strachu przed oświeconymi, o księżycu sie nie odezwie

wiesz, matematyk głupot nie będzie gadał
więc zamiast powiedzieć prawde,milczy
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:40, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wierzę w Apollo-hoax, wierzę w prawdziwość lądowania Amerykanów na Księżycu i dyskutuję w tym dziale, ponieważ mam pewność, że argumenty hoaxowców nie mają podstaw. Very Happy
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:16, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mooniek wyobraż sobie że jesteś super sceptykiem i pierwszy raz dorwałes do obszernych materiałów NASA o misjach Apollo,
co wzbudziłoby w tobie największe wątpliwości?
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:41, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Scorpio napisał:
mooniek wyobraż sobie że jesteś super sceptykiem i pierwszy raz dorwałes do obszernych materiałów NASA o misjach Apollo,
co wzbudziłoby w tobie największe wątpliwości?

Rzeczowe pytanie, więc natychmiast odpowiadam na nie. He,he, nawet się rymnęło.
Znam topografię Księżyca na tyle dokładnie, że najpierw szukał bym dokładnej lokalizacji miejsc, gdzie te LM-y siadały. Jak najdokładniej zbadałbym trajektorie statków , które miały doprowadzić do lądowania w ściśle określonych miejscach i szukałbym tego w dokumentach NASA. Potem starałbym się odnaleźć je na mapach topograficznych o jak największej dokładności, starając się odnaleźć charakterystyczne formy krajobrazu, potwierdzające ich zgodność z przypuszczalnym horyzontem miejsca lądowania.
Gdybym miał być super-nieufny, szukałbym wszelkich błędów, sztuczek i potknięć w materiale fotograficznym, by wykazać najprostsze oszustwo, na zasadzie niezgodności świateł i cieni, odnajdywania ewentualnych retuszów, graficznych wklejek, itp.
Jeśli to by mi nie wystarczyło, wziąłbym się za rozpracowanie techniki rakietowo-kosmicznej użytej do realizacji lotów na Księżyc, porównując źródłowe materiały USA i ZSRR i starałbym się wykazać niezdolność ówczesnej techniki do realizacji lotu człowieka na Księżyc. Ponadto, podawałbym w wątpliwość możliwość przeżycia ludzkiego organizmu podczas podróży poza strefę ochronnego oddziaływania pola magnetycznego Ziemi. Na koniec, chciałbym mieć możliwość poznać natychmiastowe, dokładne i udokumentowane relacje astronautów, którzy na Księżycu byli. Moja obszerna wiedza powinna doprowadzić do rzeczywistej weryfikacji ich prawdomówności, lub ewentualnego potknięcia z ich strony, wynikającego z zaplanowanego oszustwa.

Tyle z mojej strony - w szybkim tempie i dużym skrócie.
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:41, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Scorpio,
jak sam widzisz, nie odkryłem nieznanego, a oni wszyscy robią to samo, co ja bym na ich miejscu robił. Bo co jeszcze można wymyślić??? Pytanie ostateczne brzmi: co począć, gdy na wszystkie zadane pytania otrzyma się wyczerpującą odpowiedź?

Zadawać następne. Ile się da. Confused
Powrót do góry
dromek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:20, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tu się należy wielki szacunek fachowcom w wąskich dziedzinach. Dla mnie tłumaczenie laikom szczegółów w swojej dziedzinie jest zadaniem ponad siły.
Nawet nie specjalnie chcę zaczynać dyskusje. Wiem, że spokojne wyjaśnienie wątpiącym jest możliwe, jeśli mają choć trochę wiedzy i ....zaufania do innych ludzi. Natomiast komuś z gruntu nieufnemu nie da się wyjaśnić nic, zresztą on tego wcale nie chce.
Zwłaszcza wtedy, gdy ty wiesz dużo a on niewiele....
Staram się nie mądrzyć przy tematyce technicznej, tylko grzecznie pytać. W dziedzinie natomiast , gdzie sam wiem wiele, wycofuję się po pierwszej próbie wyjaśnienia przedmówcy, że bredzi ( bynajmniej nie jest nią psychologia jak niesłusznie sugerował Scorpio)
Skąd Mooniek znajduje w sobie siły do wyjaśniania księżycowych kwestii nie wiem, ale podziwiam szczerze...
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:15, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dromek, faktem jest, że najprościej by było rzucić to cholerę i bawić się w inne klocki, lecz przyznam, że wymiana poglądów z adwersarzami jest pożyteczna, bo od nich uczę się również. Poza tym, znam tu kilku życzliwych gości, których przy okazji pozdrawiam. Very Happy
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:16, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja z kolei chętnie bym się dowiedział dlaczego frasobliwy myśli, że lądowanie na księżycu było.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:37, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mooniek napisał:
Scorpio,
jak sam widzisz, nie odkryłem nieznanego, a oni wszyscy robią to samo, co ja bym na ich miejscu robił. Bo co jeszcze można wymyślić??? Pytanie ostateczne brzmi: co począć, gdy na wszystkie zadane pytania otrzyma się wyczerpującą odpowiedź?

Zadawać następne. Ile się da. Confused

zadam jedno pytanie w imieniu kolegów w prawdzie,mam świadomośc że zagadnienie to było omawiane setki razy lecz chciałbym zdetonować(buum-eksplołżyn) wszelkie spekulacje
do czego służą LM-owe srebrne trąbki, i pytanie dodatkowe czy powinny być osmalone

jak będziesz miał wątpliwości wkleje fotke
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:55, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli można, Scorpio, to sprecyzuję twoje pytanie: "... czy [te trąbki] ... powinny być osmalone od wewnątrz?".

Od zewnątrz - nie dyskutuję, nie ma powietrza, nie ma utleniania, pomimo wysokiej temperatury (chociaż nie jestem pewien, czy nie zachodzą jakieś wewnętrzne zmiany w metalu, powodujące zmatowienie nawet w warunkach próżni, ale pomińmy na razie ten aspekt). Ale od wewnątrz chyba jest jakieś osadzanie produktów spalania paliwa? Uważam, że jeżeli "trąbka" od wewnątrz się świeci, jak na jednym ze zdjęć NASA, które przytaczałem w którymś z tematów tego wątku, to oznacza, że w ogóle nie była użyta i mamy do czynienia z rekwizytem.
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:03, 18 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

frasobliwy napisał:
Scorpio.

Nie wierze w teorie mowiaca o sfingowaniu lotu na ksiezyc. Argumenty wyjasniajace watpliwosci strawilem juz dawno temu (zanim poznalem to forum) i temat przestal mnie interesowac. Nie czuje sie zobowiazany do podzielania zdania "wiekszosci" - w tym wypadku forumowej. Nie wykluczam wejsca w watek ksiezycowy, ale teraz mi sie po prostu nie chce.

Frasobliwy bardzo dziękuje ,nie zdajesz sobie sprawy z przełomowego wydarzenia ,wydarzenia którego jestes bohaterem

otóz nie jestes zwolennikiem forumowej prawdy o moonie i równocześnie zajadłym przeciwnikiem tak zwanej oficjalnej wersji 9/11,

swoisty wyjątek ,jak żyje wiekszych cudów nie widziałem
spiskowcy zazwyczaj widzą podstęp w zamkniętej desce od kibla

tylko uwaga! jak sie włączysz do dyskusji o księżycu może się okazać że książki które przeczytałeś podczas nauki w szkole czy na studiach, nie ma znaczenia ,są gówno warte
mimo to zachęcam do podzielenia sie swoją wiedzą w tym temacie
pozdrawiam
Powrót do góry
ocochodzi

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:54, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wy dalej swoje, jestem tylko ciekaw jak sfalszowali tysiace ekspertyz ksiezycowych skal i zamkneli usta tysiacom pracownikow naziemnych etc etc, bzdura do kwadratu jesli nie wyzej. Wychowala was kolorowa telewizja i gry wideo i stad sie bierze wasza fachowosc w analizie filmow z apollo. Tak jak pis walczy z ukladem, o ktorym nie ma pojecia, tak wy walczycie z czyms kiedy was nawet na swiecie nie bylo. Smieszne...

Moze bimi zaloz osobny dzial i bedziemy tam analizowac wojne z krzyzakami na podstawie zapiskow owczesnych kronikarzy... tam by mozna spiskow a spiskow naplodzic... o do licha! .. ale przeciez to "taaaakie" nudne, ksiezyc jest fajniejszy i o wiele ciekawszy, nawet jesli widzimy go tylko na obrazkach, nie?
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:35, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niektórzy już byli wówczas na świecie, ale to nie ma istotnego znaczenia, bo zdjęcia, filmy i dokumenty są dostępne masowo dopiero od kiedy powszechny stał sie internet, czyli praktycznie w Polsce od jakichś 10-12 lat. Wcześniej nawet nie było o czym dyskutować, bo w telewizji o tym nie mówili i do dzisiaj nie mówią (system polityczny nie ma też tutaj żadnego znaczenia), a książek na tematy demaskatorskie również nie było.

Gdyby za tzw. komuny ktoś zaczął publicznie twierdzić, że lądowanie na Księżycu to fikcja, to władze by go chyba zamknęły w psychiatryku, a zwykli ludzie też by się chyba pukali w czoło. Ja jeszcze 10 lat temu też bym tak zareagował. Wielu z was zapewne pamięta jeszcze takie niegdysiejsze powiedzenie, dziś już raczej nie stosowane:

"Ludzie latają na Księżyc, a tu nie można .... (w tym miejscu następowało wymienienie jakiegoś problemu życia codziennego)".
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:55, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Easy_Rider napisał:

Uważam, że jeżeli "trąbka" od wewnątrz się świeci, jak na jednym ze zdjęć NASA, które przytaczałem w którymś z tematów tego wątku, to oznacza, że w ogóle nie była użyta i mamy do czynienia z rekwizytem.

Głębokie przemyślenia i nieomal szokujący wniosek! Dowód zdjęciowy proszę i wtedy pogadamy. Jak nie, to publicznie będziesz to musiał odwołać. Rolling Eyes
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:09, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No jak, pokazywał przeciez już to zdjęcie. Trąbka nówka, nie śmigana.
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:43, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

byc moze trzeba się zastanowic co z trąbki wylatywało?

jak np z trąbki wylatywał czerwony silkion do uszczelniania misek olejowych to trąbka powinna byc czerwona

od srodka rzecz jasna
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:46, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no jasne
nie wątpie, że mooniek, z twoją pomocą nam to wyjaśni Smile
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:08, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a gdyby z trąbki wylatywał ogień?

to kto wie ,być może byłaby osmalona
nawet od zewnątrz
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:14, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

scorpio, co ty bredzisz?
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:19, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myślałem przez chwile że pomożesz mi w dociekaniu prawdy

wspólnie łatwiej jest ustalić co takiego wylatuje z trąbki że tej trąbki nie osmali
przecież to nie ja zaczełem się czepiać trąbek,przypomniałem tylko tą istotną kwestie
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:24, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nikt się trąbek specjalnie nie czepia.
podajemy tylko kolejny dowód na to, że zdjęcia apollo przedstawiają kupe złomu, ewentualnie scenografii z filmu s.f. lat 60-tych. a nie ludzi na księżycu.
Powrót do góry
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:27, 19 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no tak kolejny dowód...
zaraz a pierwszy to powiewająca flaga wampir która prawie nie rzuca cienia
daj spokój ,to juz lepiej porozmawiajmy o mikrofalówkach
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Technologia i Kosmos Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: