W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Na broni marines są odwołania do cytatów z Biblii  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
5 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 1043
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
NDNS

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:15, 20 Sty '10   Temat postu: Na broni marines są odwołania do cytatów z Biblii Odpowiedz z cytatem

Witam.
Przeczytalem na stronie Frondy, ciekawą wiadomość.

http://fronda.pl/news/czytaj/usa_biblijn.....aja_nawroc

-------------------------
Firma produkująca celowniki, Trijicon, poinformowała że od momentu pierwszej dostawy sprzętu w 1995 roku nie zgłoszono żadnej skargi na umieszczanie na nim sygnatur nawiązujących do wersetów z Pisma Świętego. - Nie reklamujemy się z tym – oświadczył dyrektor ds. sprzedaży i marketingu w firmie Tom Munson.

Sygnatury są uwypuklone na celownikach, na końcu kodu natowskiego numeru magazynowego NSN.

I tak na przykład na celowniku wykorzystywanym przez oddziały specjalne znajduje się skrót „JN8:12”, który odsyła do fragmentu z Ewangelii według św. Jana: „ Ja jestem światłością świata. Kto idzie za mną, nie będzie chodził w ciemności, lecz będzie miał światło życia”.

Inny celownik stosowany w amerykańskiej marynarce posiada zapis 2COR4:6, który oznacza fragment drugiego Listu św. Pawła do Koryntian: „Albowiem Bóg, Ten, który rozkazał ciemnościom, by zajaśniały światłem, zabłysnął w naszych sercach, by olśnić nas jasnością poznania chwały Bożej na obliczu Chrystusa”.

-----------------------------
Ręce opadają, poprostu brakuje słów.Na broni której "pokojowo" można komuś odstrzelić głowe, cytuje się pismo święte.Obłuda, cynizm i Wielkie zakłamanie.Jako chrześcijanin takim zachowaniem jestem zasmucony i rozgniewany że zgraja patałachów, dużych dzieci podpisuje swoje zabawki czymś o czym nie mają zielonego pojecia.Czerpią przykłady z Gott mit uns, wypraw krzyżowych?.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:03, 20 Sty '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobry tekst przed rozwaleniem kogoś nie jest zły Smile

http://www.youtube.com/watch?v=rJCa6Bp6vOo&feature=related

to takie amerykańskie Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: