|
Autor
|
Wiadomość |
Karkołomny
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 20:48, 08 Sty '10
Temat postu: Idę na wybory - ale nie za nic |
|
|
Taki mi pomysł przyszedł do głowy - skoro już (ewentualnie) mam iść w przyszłości na wybory i wybierać między niedoukiem a chamem lub między nawiedzonym a przymułem to chciałbym z tego tytułu mieć jakąś korzyść. Mogę oczywiście napisać na karcie do głosowania co mi po głowie chodzi ale czy ktoś to przeczyta?
Może więc oficjalnie i po prostu sprzedać swój głos komukolwiek? Bo jaka to różnica skoro i tak nic to nie zmieni? Taka wyborcza prostytucja... Ile jest wart głos zwykłego człowieka? Jak myślicie?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Rusty
|
Wysłany: 21:19, 08 Sty '10
Temat postu: |
|
|
Kiedyś sprzedawali po 20zł...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Sikorski
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 09:41, 09 Sty '10
|
|
Karkołomny jesteś żywym przykładem , na to że każdego można kupic . Stawki są różne . Jeden weźmie dwie dychy inny posadę w ratuszu , jeszcze inny najnowszy model lalki dmuchanej czy tam dzojstik do kompa - wachlarz wyboru nieograniczony .
Wszyscy tacy jesteśmy
A jeśli znajdzie się jakiś niezłomny , to wcześniej ma zejście - ze sceny - bo mu pikawa siadła od tego całego "gówna"
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 09:57, 09 Sty '10
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lestar
|
Wysłany: 18:39, 09 Sty '10
|
|
Nie można sprzedawać głosów wyborczych wg prawa.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Karkołomny
|
Wysłany: 19:28, 09 Sty '10
|
|
Nie można sprzedawać ustaw wg prawa.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Rusty
|
Wysłany: 23:08, 09 Sty '10
|
|
A państwo można sprzedać?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 23:58, 09 Sty '10
|
|
Lestar napisał: | Nie można sprzedawać głosów wyborczych wg prawa. |
Zawsze można powiedzieć, że się zostało przymuszonym.
Moim zdaniem większa odpowiedzialność ciąży na kupującym głosy niż na sprzedającym.
Coś w tym stylu funkcjonuje w mniejszych miejscowościach. Niedoszli burmistrzowie, lub ich komitety, przepłacają taksówkarzy, rodzinę, znajomych i ci wożą do wyborów różnych starych dziadków, babcie i innych, którym to zwisa, nakłaniając do zagłosowania.
Zresztą, z drugiej strony, kandydat, który dba o dobro obywatela płacąc mu za głosowanie, jest chyba jednym z najlepszych kandydatów, jakich można sobie wyobrazić.
W mniejszych miejscowościach, tego typu praktyka może mieć sens, bo ilość wyborców, nie jest duża, a stawka na stołku burmistrza czy wójta, całkiem spora.
W sumie taka prostytucja, dobra postawa.
Dlaczego mam się poniżać albo pokazywać, że dałem się zmanipulować za darmo.
Zagłosuję jak mi zapłacicie,
Nie to nigdzie nie idę.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Adwokat Diabła
|
Wysłany: 11:41, 10 Sty '10
|
|
Już był taki jeden co kupił głosy po 100 mln starych zł na łebka. Tylko kurwa nie pamiętam, w jaki sposób wydałem tak szybko tą kasę
Teraz kupuje się głosy na ładny wygląd i elokwencję(Kwaśniewski, Olechowski), rzekomą intelygęcję i lepsze zło(Tusk i całe PO i SLD) lub tradycję z dziada pradziada(strażaky), populizm (Lepper, PiSy, Giertychy) czyli na iluzję.
A lud ma ubaw i chodzi na wybory, bo (chciałoby się rzec tak trzeba)... sami nie wiedzą już biedni po co chodzą. To juz lepiej zagłosować w audiotele. Większa szansa na wygraną i nagroda jakby bardziej realniejsza.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bou
|
|
Powrót do góry
|
|
|
iaro
|
Wysłany: 14:02, 10 Sty '10
|
|
Kurwa no co za próżność. "Pójdę jak mi zapłacą" - to lepiej idź i demonstracyjnie podetrzyj sobie dupę kartą do głosowania, bylebyś tylko nie wrzucał jej do urny . Rozumiem, że nie ma na kogo głosować, jako że wybór jest zazwyczaj pomiędzy kiłą i rzężączką, ale bez przesady. Zawsze można oddać głos nieważny, skreślony, z zakreślonymi dwiema kratkami, z narysowanym wielkim kutasem, ale ważne jest, żeby łaskawie ruszyć dupę z domu i wyrobić frekwencję. Jeżeli nie idziesz do głosowania, albo deklarujesz "pójdę, jak zapłacą", to oznacza, że masz totalnie w dupie sprawy swojego kraju - a naprawdę pójście raz na jakiś czas do komisji wyborczej nie jest wielkim wysiłkiem, nasi przodkowie musieli dla Polski robić znacznie więcej - my mamy dziś wygodę.
Poza tym, płacenie za oddanie głosu nie dość że byłoby kosztowne, to jeszcze prowadziłoby do patologii, jak odsprzedawanie głosów menelom, handel głosami itp.
_________________ Systemu nie można niszczyć, trzeba go reformować.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Adwokat Diabła
|
Wysłany: 16:21, 10 Sty '10
|
|
Cytat: | głosować, jako że wybór jest zazwyczaj pomiędzy kiłą i rzężączką, ale bez przesady. Zawsze można oddać głos nieważny, skreślony, z zakreślonymi dwiema kratkami, z narysowanym wielkim kutasem, ale ważne jest, żeby łaskawie ruszyć dupę z domu i wyrobić frekwencję. |
A w jakim celu wyrobić tą frekwencję? Dając co poniektórym argument, że są wybrańcami narodu? Jak w sklepie sam ocet to wchodzę i pytam z nadzieją czy coś przywieźli czy daję sobie spokój? Nic się nie zmieni dopóki coś nie pierdolnie w tym kraju. A można zacząć od jednocyfrowej frekwencji w wyborach.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Karkołomny
|
Wysłany: 16:31, 10 Sty '10
|
|
iaro napisał: | Kurwa no co za próżność. "Pójdę jak mi zapłacą" - to lepiej idź i demonstracyjnie podetrzyj sobie dupę kartą do głosowania, bylebyś tylko nie wrzucał jej do urny . Rozumiem, że nie ma na kogo głosować, jako że wybór jest zazwyczaj pomiędzy kiłą i rzężączką, ale bez przesady. Zawsze można oddać głos nieważny, skreślony, z zakreślonymi dwiema kratkami, z narysowanym wielkim kutasem, ale ważne jest, żeby łaskawie ruszyć dupę z domu i wyrobić frekwencję. Jeżeli nie idziesz do głosowania, albo deklarujesz "pójdę, jak zapłacą", to oznacza, że masz totalnie w dupie sprawy swojego kraju - a naprawdę pójście raz na jakiś czas do komisji wyborczej nie jest wielkim wysiłkiem, nasi przodkowie musieli dla Polski robić znacznie więcej - my mamy dziś wygodę.
Poza tym, płacenie za oddanie głosu nie dość że byłoby kosztowne, to jeszcze prowadziłoby do patologii, jak odsprzedawanie głosów menelom, handel głosami itp. |
Tak, jestem próżny. Mój głos wyceniam co najmniej na jedną średnią miesięczną pensję krajową. Czy to dużo?
A wytłumacz mi dlaczego wysoka frekwencja jest dobra? Co ona daje? Bo mnie się wydaje, że skoro kandydują same szumowiny to im niższa frekwencja tym lepiej świadczy to o społeczeństwie.
Wg mnie powinno być tak, że poniżej 50% frekwencji wybory są nieważne.
Skoro ja idę na wybory i przy mojej pomocy te świnie są przy korycie to dlaczego ja nie mam mieć choćby małej części tego koryta?
Weź idź i załatw coś za darmo w jakimkolwiek urzędzie.... Zacznijmy i my obywatele się szanować. Ktoś kto nie ma szacunku dla siebie przez innych też nie będzie szanowany.
Świnie przy korycie śmieją się z nas i mają nas za frajerów...
ps. uderzanie w patriotyczną nutę nie wydaje mi się tu na miejscu bo nie idąc na przyszłe wybory uważam że robię więcej dobrego dla Polski niż idąc. Przepraszam - poszedłem i głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do UE i nie wstydzę się tego. To były jedyne wybory, na które warto było pójść za darmo.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
slidexman
|
Wysłany: 21:49, 10 Sty '10
|
|
mysle ze lepiej zorganizowac bojkot wyborow
od kiedy moglem chodzilem na wybory i oddawalem glos
teraz mam to gleboko w dupie i niech nikt mi nie tlumaczy ze to moj obowiazek itd
bo jesli zaglosuje to inni wybiora za mnie
debili ktorymi latwo manipulowac jest wiecej wiec zawsze wybiora za mnie
a co do sprzedawania sie
kirdys jeden z pisarzy angielski na przyjeciu podszedl do jednej damy i zapytal szeptem
czy nie oddala by mu sie za milion funtow
na co ona zaczela robic maslane oczy i wogole sie usmiechac z zadowoleniem
po czym zapytal czy odda mu sie za jednego funta
wtedy dama sie oburzyla i powiedziala
no wie pan za kogo mnie pan uwarza?
na to koles
za kogo to juz ustalilismy
teraz sie targuje
_________________ Otwarte Piramidy Finansowe
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Karkołomny
|
Wysłany: 07:35, 11 Sty '10
|
|
slidexman napisał: | mysle ze lepiej zorganizowac bojkot wyborow
|
Popieram. Warto by zacząć tłumaczyć tym co nie rozumieją, że obecnie wybory nie mają znaczenia. Przypomnieć przedwyborcze obietnice wprowadzenia okręgów jednomandatowych....
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mandarck
|
Wysłany: 16:18, 11 Sty '10
|
|
A Moim zdaniem z wyborów należałoby skorzystać. Znaleźć jakiegoś 7 w kolejce do stołka i rozreklamować go w internecie gdzie się da. Przekonać znajomych by przekonali znajomych itp. Szanse na powodzenie oczywiście marne ale tu chodzi o próbowanie a nie o rezultat(który może nas oczywiście zaskoczyć). Z tym że póki co widzę tylko trzy świńskie ryje a 7go w kolejce chyba jeszcze nie ma ; ).
O pradon. Jeszcze Tomasz Nałęcz – SdPl i PD i Jerzy Szmajdziński – SLD
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|