Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 23:48, 03 Mar '10
Temat postu: Kody kreskowe a 666
Otóż, kiedyś zaintrygowała mnie informacja o tym, że w każdym kodzie kreskowym na każdym dowolnym produkcie, zakodowany jest symbol 666. Być może z nudów, przyjrzałem się bliżej kodom kreskowym i zacząłem je analizować. Wynik jest dosyć ciekawy, można go sprawdzić na każdym produkcie z kodem. Przykładowo, biorę pudełko po jakimś produkcie, znajduje kod kreskowy i pierwsze co rzuca się w oczy to trzy kolumny jednolitych pasków, na początku, środku i końcu kodu kreskowego. Czasem te trzy pasy składające się z dwóch jednolitych linii, zostają przedłużone aż na pole cyfr poniżej. Teraz kolejny zonk, podczas szczytywania skanerem kodu kreskowego, te trzy kolumny za którymi kryją się jakieś liczby, nigdy nie są sczytywane do wyniku. Czyli, inaczej mówiąc, w cyfrach pod kodem, nigdy nie znajdziesz cyfr, z trzech kolumn. Domyślam się, że służą one za separatory, początku, środka i końca kodu. A teraz najlepsze, te dwa jednolite paski o identycznej grubości to liczba 6.
Jak to sprawdzić ? Znajdź jakiś kod kreskowy na którym jest dużo szóstek, albo który zaczyna się bądź kończy na szóstce, a następnie porównaj wzór z tym z trzech kolumn.
Wysłany: 11:58, 04 Mar '10
Temat postu:
Pisal o tym juz w 2004 Jan Van Helsing w swojej ksiazce "Rece precz od tej ksiazki" ze kody cenowe (tzw. barcodes znane ze sklepow) to slady pazurow diabla (ksiazka zawiera nawet obrazek porownawczy).
tutaj do poczytania
http://www.salonik.com.pl/jan.pdf _________________ Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.
Wysłany: 14:21, 04 Mar '10
Temat postu:
" (17) i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia. "
Apokalipsa Świętego Jana
(Apokalipsa (Objawienie) 13:1-18 )
wszystko się zgadza, żyjemy w czasach ostatecznych
Wysłany: 14:54, 04 Mar '10
Temat postu:
Kto nie ma znamienia
Na razie znakowanie ludzi nie istnieje przynajmniej masowe. Znakowanie mam na myśli chipowanie, bo myślę , że taka będzie forma naszego oznakowania. Myślę, że tatuowanie kodu kreskowego na czole lub prawej ręce masom, byłoby zbyt kontrowersyjne i tego akurat ludzkośc wcisnąc by sobie nie dała, zapewne nie chciałby bym byc porównany do mleka albo musztardy.
Choc jak wiemy wszystko się masom wciśnie. To tylko czyste spekulacje.
A co do tych kodzików na produktach spożywczych, właśnie zajrzałem do lodówki. Na ogórkach i soku się zgadzało, 2 cieniutkie długie kreseczki = 6 . Sprawa ma się inaczej do mleka z biedronki i musztardy. Identyczne kreseczki na tych produktach to też 6 tylko potrzeba tych kresek 3
Czyli nie na każdym produkcie 2 kreseczki oznaczają 6. Może biedronka ma inną strukturę kreskowania produktów, albo ja jestem jakiś niekumaty ?
Wysłany: 17:32, 04 Mar '10
Temat postu:
beezle napisał:
Ciekawe
Jakich konkretnie standardów kodów kreskowych dotyczy ta ciekawostka ?
Masz jakieś przykłady i mógłbyś przedstawić?
Przedstawione kody kreskowe są w standardzie EAN-13
polska ma kod 590
czyli jak widzisz ciąg 590 123456 001 6
590 polska 123456 - numer wytwórcy 001 numer produktu 6 cyfra kontrolna (wynika ze wzoru -algorytmu)
z tymże ze są w obrębie rózne wariacje
producent moze wykupić od jednej cyfry (na 10 produktów) do bodajże 6 (100000 produktów)
w powyższym przykładzie producent wykupił na 1000 produktów.
Kody nadaje min. poznański instytut logistyki i magazynowania tam się płaci jakies składki w zależności od obrotu rocznego. Przydzielają Ci numer producenta a ty sobie nadajesz numery na swoje produkty.
Dobra koniec teorii o kodach a wracając do 666 w kodzie
Wysłany: 21:00, 04 Mar '10
Temat postu:
Nie wiem, czy zauważyliście ale motyw 6 i 9 ekstremalnie nasilił się ostatnio w mediach, reklamach szczególnie banków, grach, filmach itp. i nie chodzi mi o ceny z końcówką 0.99 bo to było i jest, ale w innym aspekcie.
Zauważcie, że w pierwszej scenie w której zapowiadają nowy system oparty na chipowaniu, gdy pokazany jest monitor kasy mamy prawie same 9.99 6.99 itp. Może przypadek, a może celowe podprogowe oswajanie. Warto mieć oczy otwarte i śledzić, czy jest faktycznie coś w tym, czy raczej jest to efekt potwierdzania.
_________________ Mossad did 9/11, ALL THE PROOF IN THE WORLD!
Wysłany: 01:14, 05 Mar '10
Temat postu:
Dajecie w dupę.
Uczepiliście się tylko kodów z separatorami, bo te mają symbol początku, końca, i rozdzielający. Inne standardy nie mają takich kresek.
A co z innymi systemami liczbowymi? Co tam jest symbolem diabła ? To się tyczy również binarnego, szesnastkowego i innych ?
Czasami wydaje mi się, że nie tyle wierzycie w istnienie diabła, co podniecają was emocje towarzyszące tego typu bzdurom.
Post zebrał 40000 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 08:56, 05 Mar '10
Temat postu:
Wszystko na tym świecie można tłumaczyć przypadkiem. Dodając do tego jeszcze szczyptę ignorancji, możemy dowolnie, według własnych wizji zmieniać fakty.
Jest taki stan, w którym nic mnie nie przekona, że czarne jest czarne a białe jest białe.
Wysłany: 22:08, 09 Mar '10
Temat postu:
A ja się np zastanawiałem nieraz jak to się stało, że znak handlowy wszedł w posiadanie 3-ch szóstek.
Więc co? Projektant tego kodu dostał wytyczne od tych co znali proroctwo? Kto to mógł być? Ludzcy iluminaci znający to proroctwo, czy jakiś nadludzki nadzorca inwigilujący mózg projektantowi i zsyłający mu pomysł?
W przypadki nie wierzę.
Więc chyba jakaś beszczelna buta iluminatów, aby to celowo spasować do proroctw. Nadrwić się z ludzi, że niby to wydaje im się, że odkryli jakieś tajemnice, co oni sami z premedytacją zaaplikowali w projekcie kodu paskowego, aby ludzi już wstępnie postraszyć. W końcu nad każdą dziedziną życia iluminaci prowadzą inwigilację i kontrolę.
A może ich też ktoś podprowadził na ten pomysł dopasowania tego znaku do proroctwa? Któryś z jakichś Nadzorców nad nimi? Pieron wie z której korporacji. Bo i Bóg jak trzeba "wbija haki w szczęki komu chce i zaciąga gdzie chce". W końcu to Jego proroctwo powszechnie już znane i każdy może na nim robić sobie użytek wielokrotnie, zanim ostatecznie przyjmie ono i tak swoją docelową prawdziwą interpretację na finale rozgrywki.
Wysłany: 06:28, 29 Kwi '10
Temat postu:
"Tu potrzebna jest mądrość. Kto ma rozum, niech obliczy liczbę zwierzęcia; jest to liczba człowieka." Może numer człowieka. Przecież każdy taki czip będzie podłączony do centralnego komputera i zamiast www. trzeba będzie wpisać fff. ; ooo.; lub xxx. Te litery w numerologii odpowiadają liczbie 6 . Ten kto sobie pozwoli taki czip wszczepić jako znamię, będzie znamienny tym, że będzie miał swój własny numer idetyfikacyjny światowy. Tak jak teraz już mamy Pesel, NIP czy regon dla szybszej identyfikacji. Poza tym może ma to jakiś związek jednocześnie z liczbą ludzi na świecie i liczbą zwierząt, które nami rządzą. Przyrównanie ich do zwierząt jest o tyle trafne, że cofnęli się w swoim rozwoju i stoją na niższym szczeblu niż ludzie. Nas jest ponad sześć miliardów a ich może jest tylko tyle ile Biblia podaje. Pozdrawiam www.bozenaszymborska.pl