Niom czyli kampania innymi słowy ruszyła
ciekawe czy któryś z kandydatów na prezydenta nie pojawi się niczym Rycerz na białym rumaku ukazując remedium na niniejsze "dolegliwości" czyli jak to zawsze u nas bywa - prezydent w kampanii musi zająć się rzeczami nie należącymi do prezydenta (jak np gospodarka). Akurat mam w pompie jakie mają na Banasia haki i to że ma immunitet, bo dla mnie to należy on do tej samej rodziny. Jeśli Sejm go odwoła to powołają następnego konowała.
Zauważcie, że znów wyciągają Banasia jak królika z kapelusza. W 2019 było to przed wyborami parlamentarnymi, natomiast tym razem rusza kampania prezydencka, wokół której toczy się zadyma z powołaną Izba Dyscyplinarną, której nikt nie traktuje poważnie. Wchodzimy znów w okres obrzucania się gównem, w którym to pan erudyta Duda będzie błyszczeć w opłaconej z publicznych pieniędzy TVPropaganda.
Standardowo nasi górnicy jak zwykle strajkują, bo nie kupujemy ich węgla. Chuj, że Ruski węgiel jest w przeliczeniu na tonę o ponad 30% tańszy - ich to pierdoli, ma być i chuj. Jebie ich to, że przestają być rentowni.
To Państwo już dawno upadło, a czy może być gorzej? Owszem
Jak posypią się kary z UE (choćby z TSUE) to te nasze kutasy będą mieć kolejna pożywkę medialną, z której rozpętana zostanie kolejna gównoburza do ogłupiania elektoratu. Ci idioci stają okoniem do Unii nie rekompensując tego w żaden sposób polityką wschodnią. Jadą dalej na tym amerykańskim śnie (który już wygasa, bo układ sił geopolitycznych się zmienia)
Banda pojebów na wszystkich szczeblach. Niedługo sędziów będą wsadzać do puchy, zatem w mojej opinii następuje legalna zmiana ustroju państwa.
Dygresja? To już wedle uznania dla czytelników:
Cechy państwa totalitarnego
1. Dyktatura;
2. Zmuszanie społeczeństwa do aktywnego udziału w życiu politycznym państwa;
3. Stosowanie terroru;
4. Kult wodza;
5. Kontrola władzy nad obywatelami;
6. Działalność tylko partii rządzącej;
7. Brak prywatności;
8. Łamane prawa człowieka;
9. Ekspansywność;
10.Szukanie wroga publicznego;