W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Film i spotkanie w 10 rocznicę protestów w Seattle  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
4 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 962
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
M. Janasik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:37, 07 Gru '09   Temat postu: Film i spotkanie w 10 rocznicę protestów w Seattle Odpowiedz z cytatem

Klub Wolnej Myśli w Poznaniu zaprasza w najbliższą środę na projekcję filmową w 10 rocznicę protestów przeciwko Światowej Organizacji Handlu w Seattle w 1999 roku.

Pokażemy film "Tak wygląda demokracja", dokument nakręcony przez aktywistów indymediów. Mówi o przyczynach i przebiegu demonstracji oraz blokad, opisuje kłamliwą kampanię mediów korporacyjnych i brutalne represje ze strony policji.

Seattle to pierwszy i jak na razie ostatni szczyt światowych potęg, który udało się zablokować światowemu ruchowi alterglobalistycznemu. Po filmie odbędzie się jak zwykle dyskusja, poświęcona tym razm kwestii antysczytów i ich przebiegu, a po niej o 21.30 spotkanie zamknięte dla aktywistów jadących z Poznania na szczyt do Kopenhagi.

Btw, wszystkich klimato-sceptyków przed wpisywaniem oskarżeń o tym, że jesteśmy agenturą NWO bo dbamy o środwisko naturalne proszę o wcześniejsze przeczytanie tego:
"Drugie dno batalii o klimat"
http://www.lepszyswiat.salon24.pl/

Środa, 9. grudnia
godz. 19.00
Poznań, Infocafe, ul. Libelta 22
wstęp wolny

[url][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Faraon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:03, 07 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

,,Aktywiści" latający od Szwajcarii do Rio de Janeiro a teraz Kopenhagi.

Dla czego Shell i EXXON wspierają greenpeace i agendę globalnego ocieplenia?
To proste.
Firmy energetyczne już mają opracowane technologie wytwarzania czystej energii i w ten sposób przechodzą w nowy biznes.

Dochodzi do tego paniczna próba powstrzymania wzrostu gospodarczego Chin poprzez nałożenie na ich gospodarkę limitu co się nie uda.

Walczycie o globalny haracz podbudowany pseudo naukową ideologią, wręcz religią Ala Gorea.
Obciążanie klasy średniej a globaliści pławią się w luksusie.

1200 limuzyn, 140 prywatnych odrzutowców - tak walczą o klimat. Wyprodukują tyle CO2 ile w tym czasie produkuje całe afrykańskie państewko. (41,000 ton).

Tymczasem Polski minister środowiska traci stanowisko po krytycznym skwitowaniu tej pseudo nauki:

http://oczy-szeroko-otwarte.pardon.pl/dy.....o_ministra

Globalny podatek = Globalny Rząd

Albo jesteście kontrolowaną opozycją,
Cytat:
spotkanie zamknięte dla aktywistów jadących z Poznania na szczyt do Kopenhagi.

albo głupcami, którzy już nie wiedzą o co walczą.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
M. Janasik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:17, 08 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Udowodnij, że Shell i EXXON wspierają greenpeace i agendę globalnego ocieplenia. Czekam, koledzy z GP też.

W każdym razie nas nie wspierają.
Może zdecyduj się, czy uważasz, że CO2 jest zagrożeniem dla klimatu, czy wymysłem globalistówSmile Jeżeli uznasz, że jest zagrożeniem, to powiedz prosze jak można na protesty dostać się piechotą, czy rowerem. A najlepiej daj dobry przykład i zwolnij się na miesiąc z pracy, żeby na taki protest piechotą dotrzeć. Tylko ubierz się ciepło, bo kilkudziecięcio-kilometrowe spacery w grudniu nie są przyjemne, a do Danii jest znacznie dalej. Aha, a na inne kontynenty też jak rozumiem dotrzesz nie samolotem, tylko kajakiem. Życzę szczęścia... Smile
Jeżeli uznasz zagrożenie CO2 za kłamstwo- to przestań się czepiać o emisję tym bardziej Smile
To po prostu infantylny argument...

Co do klimatu, to jak być może przeczytałeś nie tylko o to nam chodzi i nie tylko po to na szczyt jedziemy. Budujemy w ten sposób zręby globalnego społeczeństwa obywatelskiego, które kiedyś zmierzy się z otaczającą nas tyranią i zbuduje lepszy, prawdziwie demokratyczny świat. Żeby to zrobić nie wystarczy krytykować bezpiecznie za biureczkiem, tylko trzeba wyjść na ulice, nawiązać miedzynarodowe kontakty z aktywistami z innych krajów, wzmacniać sieci by kampanie antywojenne, solidarnościowe z III Światem, czy w obronie Ziemi były z roku na rok coraz silniejsze i doprowadziły nas kiedyś do ostatecznego zwycięstwa w walce ze złem.

W każdym razie, gdy nasi "sponsorzy z NWO", którzy kontrolują naszą beznadziejną i głupią opozycję, będą tak uprzejmi i zamkną nas w areszcie lub zablokują na lotnisku, liczę, że pojawisz się mimo wszystko na akcjach solidarnościowych.
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:12, 08 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Greenpeace sponsorowany przez fundację braci Rockeffellerów, którzy wiadomo w jakiej branży siedzą i na czym zbudowali fortunę. Masz swój link EXXON MOBIL, którego John D. Rockefeller (Standard Oil) był założycielem.

The Rockefeller Brothers Fund - Regularne granty przydzielane Greenpeace
http://www.rbf.org/grantsdatabase/grantsdatabase_show.htm?doc_id=617336
http://www.undueinfluence.com/greenpeace.htm

Opozycja finansowana przez tych, którzy rzekomo stoją po przeciwnej stronie ideologii. "GLOBALNE" społeczeństwo obywatelskie. Akurat! Powtórka z "Rewolucji Październikowej", znowu szczytne hasła "Proletariusze wszystkich krajów łączcie się" przeciwko wstrętnym kapitalistom, gdy sama bolszewia finansowana była przez Wallstreet.
Powrót do góry
Storczyk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:21, 08 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Po zdemaskowaniu INTERESU CO2 specjalnie odczekałem kilka dni z oświadczeniem, że ludzie to idioci!

Zwykle dbam o formę i poświęcam formie sporo miejsca, ale tym razem interesuje mnie tylko treść. Diagnozę stawiam krótką: „ludzie to stado idiotów”. Prosiłbym aby tę diagnozę stosować jako odpowiedź na wszelkie pytania; „jak to możliwe?”. Kiedy przedstawiam tak zwaną „teorię spiskową”, którą setki razy prostuję jako INTERES na niebagatelne kwoty, pierwsze i ostatnie pytanie jakie pada to: „Jak to możliwe?”. Jak to możliwe, że biorą w tym udział autorytety, profesorowie, dziennikarze, politycy i nikt nic nie piśnie? Odpowiadałem i na to pytanie, że to NIEPRAWDA. Piszczą na każdym kroku, zawsze piszczą, tylko ich piszczenie jest tyle warte, co mój kolejny wpis na tym niszowym portalu. Hacker włamał się gdzie trzeba i zdobył setki malii, w których profesorowie sami sobie tłumaczą jak należy ściemniać, żeby lud kupił. Tłumaczą, że zasada: „słuchajcie nas, ponieważ my się znamy”, jest zasadą niezawodną, tą zasadą można wytłumaczyć każdy idiotyzm jako naukową tezę. No i jak to możliwe? Jak to możliwe, że po tej aferze w TVN24 dupek z GW, co się zajmuje zwierzątkami opowiada o kolorowych ptaszkach pod Tykocinem, co się sprowadziły, bo temperatura wzrosłą o 2 stopnie. Jakaś nawiedzona panienka, kiedyś Kinga Rusin, namiętnie głosi o segregacji śmieci, inna pani redaktor o szczycie UE? Klimat się ociepla, tak jak ludzie kichają jesienią, to dlaczego na tym nie zarobić miliardów? Jak to możliwe? Przy takiej aferze UE powinna się zebrać, TV powinna grzmieć, trybunały od praw człowieka alarmować. A tu co? Dupa i w naturalnej konsekwencji gówno!

Nic się nie dzieje, takie tam, wyciekło to wyciekło. Histerii w TV żadnej, politycy gęby na kłódkę i jak gdyby nigdy nic jadą sobie na szczyt limitami CO2 handlować. W Polsce hitem jest dymisja ministra od środowiska, na świecie ręka francuskiego napastnika Henry. Tak to możliwe, właśnie tak to możliwe. Machina, samo nakręcająca się machina, w niczyim interesie nie jest zaprzeczać wielkiej manipulacji, wielkiemu INTERESOWI. Media mają właścicieli i sponsorów powiązanych z politykami, politycy swoje interesy, naukowcy swoje prestiże, dupki z GW od ptaszków swoją sławę, Kinga Rusin swój powrót. Domino! Ten co popycha pierwszy klocek jest na szczycie łańcucha pokarmowego i ja mam naprawdę w pupie, co o mnie bliźni pomyśli, ale tę kostkę popycha Rothschild, z Rockefellerem na zmianę i w poważaniu mają nawet przysłowiowego Blumsztajna. Zawsze zaczyna się od miliardera, który rzuci patent, dalej nikogo nie trzeba przekonywać, reklamy, sława, sprzedaż, to wystarczające argumenty, aby się zeszmacić na dowolnym stanowisku. Drugie dyżurne pytanie jest bardzo podobne: „czy wszystko jest spiskiem?”. Czy tak wszystko można sobie tłumaczyć? Spiskiem? Znów prostuję INTERES!! Proszę mnie nie… wk… denerwować spiskiem, INTERES. I nie wszystko jest spi… INTERESEM. Na przykład afrykańskie dzieci przed zwierzęcym zgonem obsrywane przez muchy, to jest banał, to się kiepsko w publicystyce, a nawet w literaturze sprzedaje. Tak, tak głodujące dzieci w Afryce, publicystyczne disco polo, żałosne, banalne, epatowanie nędzą tak już jest, po prostu ludzie umierają. Tylko, że ludzie mogą umierać tak, że można na ich umieraniu zarobić, albo można się z ich zdychania śmiać.

Kiedy przestraszy się milion średnio uposażonych Europejczyków, że 30 z nich zmarło na tajemniczą chorobę, to ma zupełnie inny wymiar, niż darcie łacha z miliona czarnych żebraków, którzy zdechli na zwykłą sraczkę, dla niepoznaki zwaną dyzenterią. Wystarczy postraszyć miliony uposażonych zgonem 30 z nich, aby zarobić miliardy i do woli mieć w dupie miliony zdychających, które może uratować 30 zamożnych decydentów, za normalne pensje dla nieletnich szyjących Adidasy, Nike i składających markowe komputery. Tak to działa i tak to jest ze spiskami i nie wszystko jest spiskiem. Na przykład fakt, że gaździnie UE nakazuje używać sterylnej foli rozkładającej się milion lat i że większym problemem jest kolczyk w uchu owcy, niż syf jaki się do dadaje do czegoś co się kiedyś nazywało Bryndza, to żaden spisek, to NORMY SANITARNE. Genetyczne modyfikacje, to postęp, a nie kanibalizm i pogoń za zyskiem. Nie wszystko jest spiskiem, bo nie wszystko jest INTERESEM. Mnie już się nie chce kolejny raz przekonywać, wykładać racje, ja już właściwie wszystko powiedziałem, jedyne co mam do dodania to takie krótkie zdanie: „Trzeba być idiotą, skończonym, kompletnym, bezwolnym, tępym idiotą, aby wierzyć w:

a) ocieplenie klimatu wywołane CO2

b) pandemię A/H1N1

c) światowy terroryzm z WTC na czele (temu jeszcze poświęcę kiedyś chwilkę)

d) UE i inne integracje oparte na słodko pierdzących frazesach dla biednych i głupich, które pozwalają dymać bogatym

Przykro mi bardzo, ale mówię jak jest i naprawdę nie chce mi się tłumaczyć, dlaczego tak radykalnie podchodzę do idiotów. Tak po prostu uważam, uważam za idiotę każdego kto tego nie dostrzega. Argument? Prosty! Jeśli tego nie dostrzegasz to jesteś idiotą i szkoda na ciebie innych argumentów. Moim jedynym celem, fiksacją jest doprowadzenie do stanu normalności. To nie stada idiotów maja się pukać w czoło, kiedy oszołomy demaskują totalne bzdury propagandowe, serwowane półgłówkom jako nauka i zagrożenie dla ludzkości. To idioci maja się czuć zagrożeni powielając papkę przygotowaną pod idiotów. Śmiesznym jest być idiotą, nie oszołomem. Taki mam szalony pomysł i to się może udać, ponieważ masowy idiota łyknie wszystko co mu się poda, a skoro tak to jak mu się poda coś rozsądnego, przynajmniej sztucznie będzie można wywołać inteligencję.

http://kontrowersje.net/tresc/po_zdemask.....zie_idioci

Powrót do góry
ostrożny

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:06, 08 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Storczyk napisał:

http://kontrowersje.net/tresc/po_zdemask.....zie_idioci
[/quote]

Kilka cytatów z odpowiedzi pod tym tekstem:

starszy1961 ::: pon., 07.12.2009 - 12:40.

jako wielki admirator globalnego ocieplenia, chciałbym przypomnieć inna katastrofę klimatyczną, która miała nas wywalić z ziemi jak dinozaury.
kto jeszcze pamięta ten paniczny ton, te katastroficzne ekologów opinie, kto jeszcze pamięta - DZIURĘ OZONOWĄ?
co się ze skubana stało, kto ja ukradł?
oddajcie nam dziurę ozonową, ja przynajmniej było widać, można sie było katastrofie przyglądać, mało ich tych dziur to chyba dwie było i co? jajco

MatkaKurka ::: pon., 07.12.2009 - 13:16.

Od kiedy rozkorzeniły się w handlu nowe lodówki, bodaj bez freonu i 100 milionów kremów z 23 tysiącami rodzajów filtrów, to dziura ozonowa poszła na zasłużoną pomostową emeryturę. To jest coś niesamowitego media nawet nie pierdną o przekręcie ujawnionym przez hackera, a w UE zbudowali instalację z plastikowymi dziećmi potopionymi do połowy i będą świat ratować. Ale najśmieszniejsze jest to, że to kurwa działa. Jest oczywiste, że klimat Ziemi się zmienia, to dlaczego tego nie wykorzystać. Jest oczywiste i to od zawsze, że ludzie umierają na wirusy, wiec czemu nie wcisnąć kitu z nową śmiercionośną pandemią. I to gremialne bicie brawek przez "inteligentnych", w trosce i w obronie przed oszołomami.

chlor ::: pon., 07.12.2009 - 14:48.

Ten problem wyraźnie pokazuje, że z Internetem trzeba jak najszybciej zrobić porządek, bo inaczej plebs nie pozwoli władzy rządzić swobodnie. Ta mała wysepka wolności słowa jest wielkim wrzodem na tyłku całej postępowej ludzkości i długo nie pociągnie.

Cel całej grandy jest jeden – przepływ forsy od biednych lub głupich krajów do krajów mądrych i bogatych. Tak się złożyło, że kraje frajerskie jak Polska, niektóre państwa Afryki, czy Ukraina mają złoża węgla, i mogłyby je niecnie wykorzystać do nagannego wzbogacenia się i rozwinięcia przemysłu dzięki taniej energii. Na takie numery kraje mądre nie mogą pozwolić.

.
Powrót do góry
M. Janasik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:37, 08 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goldbug napisał:
Greenpeace sponsorowany przez fundację braci Rockeffellerów, którzy wiadomo w jakiej branży siedzą i na czym zbudowali fortunę. Masz swój link EXXON MOBIL, którego John D. Rockefeller (Standard Oil) był założycielem.

The Rockefeller Brothers Fund - Regularne granty przydzielane Greenpeace
http://www.rbf.org/grantsdatabase/grantsdatabase_show.htm?doc_id=617336
http://www.undueinfluence.com/greenpeace.htm

Opozycja finansowana przez tych, którzy rzekomo stoją po przeciwnej stronie ideologii. "GLOBALNE" społeczeństwo obywatelskie. Akurat! Powtórka z "Rewolucji Październikowej", znowu szczytne hasła "Proletariusze wszystkich krajów łączcie się" przeciwko wstrętnym kapitalistom, gdy sama bolszewia finansowana była przez Wallstreet.

Nie rozśmieszaj mnie. WOOOOOOOW, 25 000 USD, 4 lata temu, przy budżecie rocznym kilku MILIONÓW USD to jakaś kpina. To ma niby świadczyć o ich zależności i skorumpowaniu, czy braku ideowości??? Nie jestem aktywistą ani specjalnym entuzjastą GP, ale tego typu oskarżenia są po prostu śmieszne.

Przy okazji, to kto założył jakąś firmę 100 lat temu o niczym nie świadczy. A GP robił o ile pamiętam akcje PRZECIWKO EXXON, więc zastanów sie co piszesz...

Nam sie udało dostać grant z Batorego. Jak dziesiątkom innych organizacji w Polsce. Batorego KIEDYŚ założył Soros. Czyli jak tu jakis świr napisał kilka tygodni temu, oznacza to ni mniej ni więcej, że finansuje nas Soros, więc jesteśmy agendą NWO. Boże...

Jak już przy tym jesteśmy, to ten wyskok "hackerów" może być spiskiem korporacji paliwowych tak samo, jak histeria klimatyczna spiskiem new-energy i rządów.

A ja na to: tak, czy siak, wykorzystajmy to dla NASZEJ, a nie ICH sprawy.
Powrót do góry
shepherd

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:47, 08 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M. Janasik napisał:
WOOOOOOOW, 25 000 USD, 4 lata temu, przy budżecie rocznym kilku MILIONÓW USD to jakaś kpina. To ma niby świadczyć o ich zależności i skorumpowaniu, czy braku ideowości??? Nie jestem aktywistą ani specjalnym entuzjastą GP, ale tego typu oskarżenia są po prostu śmieszne.

Uzyj mozgu czlowieku !!! co bys chcial aby im polowe budzetu sponsorowali ? to by ten GP nie mial sensu!!!
to ze daja to jeszcze sobie kpia z ludzi, ktorzy mysla ze GP cos zrobi Smile przejadaja kase zwyklych ludzi na imprezy i administracje Very Happy jak zawsze zreszta
Powrót do góry
Faraon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:15, 08 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M. Janasik napisał:
Udowodnij, że Shell i EXXON wspierają greenpeace i agendę globalnego ocieplenia. Czekam, koledzy z GP też.

W każdym razie nas nie wspierają.
Może zdecyduj się, czy uważasz, że CO2 jest zagrożeniem dla klimatu, czy wymysłem globalistówSmile Jeżeli uznasz, że jest zagrożeniem, to powiedz prosze jak można na protesty dostać się piechotą, czy rowerem. A najlepiej daj dobry przykład i zwolnij się na miesiąc z pracy, żeby na taki protest piechotą dotrzeć. Tylko ubierz się ciepło, bo kilkudziecięcio-kilometrowe spacery w grudniu nie są przyjemne, a do Danii jest znacznie dalej. Aha, a na inne kontynenty też jak rozumiem dotrzesz nie samolotem, tylko kajakiem. Życzę szczęścia... Smile
Jeżeli uznasz zagrożenie CO2 za kłamstwo- to przestań się czepiać o emisję tym bardziej Smile
To po prostu infantylny argument...

Co do klimatu, to jak być może przeczytałeś nie tylko o to nam chodzi i nie tylko po to na szczyt jedziemy. Budujemy w ten sposób zręby globalnego społeczeństwa obywatelskiego, które kiedyś zmierzy się z otaczającą nas tyranią i zbuduje lepszy, prawdziwie demokratyczny świat. Żeby to zrobić nie wystarczy krytykować bezpiecznie za biureczkiem, tylko trzeba wyjść na ulice, nawiązać miedzynarodowe kontakty z aktywistami z innych krajów, wzmacniać sieci by kampanie antywojenne, solidarnościowe z III Światem, czy w obronie Ziemi były z roku na rok coraz silniejsze i doprowadziły nas kiedyś do ostatecznego zwycięstwa w walce ze złem.

W każdym razie, gdy nasi "sponsorzy z NWO", którzy kontrolują naszą beznadziejną i głupią opozycję, będą tak uprzejmi i zamkną nas w areszcie lub zablokują na lotnisku, liczę, że pojawisz się mimo wszystko na akcjach solidarnościowych.

Dobrze wiesz o co mi chodziło kiedy napisałem, że latacie sobie to tu to tam. Nie o CO2 z samolotu ale o środki a konkretniej ich źródło. Nie zazdroszczę Wam bogactw ani nie uważam też, że ktoś kto jest majętny nie może wystąpić przeciwko możnym tego świata jednak dziwni mnie, że w większości młodzi ludzie latają po świecie żeby wybijać szyby podpalać samochody i rzucać różnymi rzeczami w policjantów.

Fail. To właśnie ONI budują to społeczeństwo globalne, wmawiając nam na każdym kroku, że jesteśmy obywatelami Ziemi a nie swoich państw.

Nowy Wspaniały Świat to antyutopia.
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:00, 09 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nie rozśmieszaj mnie. WOOOOOOOW, 25 000 USD, 4 lata temu, przy budżecie rocznym kilku MILIONÓW USD to jakaś kpina. To ma niby świadczyć o ich zależności i skorumpowaniu, czy braku ideowości??? Nie jestem aktywistą ani specjalnym entuzjastą GP, ale tego typu oskarżenia są po prostu śmieszne.

Sam jesteś śmieszny. 25 tys. było tylko przykładem, który podałem na tacy, żebyś sobie sprawdził resztę. Pod spodem masz jak wół to też podane, tylko się nie chce sprawdzić bo nie w smak, że przykładowo w 2001 roku dostali kolejne 150 tyś. Są też inne roczniki ... Greenpeace należy do czołówki "organizacji" regularnie sponsorowanych przez Fundację Rockeffellera, która łącznie przeznaczyła na nią ponad 1 milion dolarów, a to już okrawki nie są tylko solidna część ich budżetu.

Greenpeace $1,080,000.00 1997 – 2005
http://www.activistcash.com/foundation.cfm/did/166

Poza tym kasę dostawali też od innych top globalistów jak Fundacja Turnera. Pewnie jakby się posprawdzało i innych kryminalistów by się znalazło. Niedługo zaczną brać od karteli narkotykowych i też marginalizować, że to tylko niewinne pozyskiwanie funduszy. Dla dobra sprawy, czy raczej swoich 4 liter.

Mnie te wasze happaningowe pokazówki przeciwko Exxon Mobil nic nie obchodzą, kiedy fundusze na nie pozyskiwane są bezpośrednio od ludzi mających udziały w tym konglomeracie paliwowym. Przecież Rockeffeller nadal ma znaczące udziały w ExonnMobil. Do jakiego poziomu etycznym jest branie pieniędzy od tych, z którymi się rzekomo walczy? 1%, 2%, 5% czy dopiero przy 50% jest dowodem. Jak widać dla GreenPeace'u i innych zielonych sprzedajnych pajaców to nie robi różnicy. Zieleń dolarów jest ważniejsza.
Powrót do góry
M. Janasik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:54, 09 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odnoszę się do linka, który podesłałeś, z GP nie jestem i brionić mi sie ich nie chce. Przy czym gdyby mi ktoś zaproponował 1000 000 USD na działalnosć też bym chętnie przyjął, jak powiedział chyba Lenin, burżuazja sama płaciła mu za sznur, na którym w końcu zawisła. To tylko zasada, nie jestem bolszewikiem

My wygraliśmy w konkursach grantowych Miasta Poznań, rządzonego od lat przez neoliberałów, a wielu twierdzi, że przez aferzystów (prezydent ma kilka spraw o gigantyczne przekręty w sądzie) jakieś 200 000 zł przez ostatnich kilka lat. Na pomoc dzieciakom z ubogich rodzin, największy w Polsce Bank Czasu, niezależne projekty kulturalne. I robimy nadal akcje przeciwko estabilishmentowi, w tym lokalnemu, stanowimy ostoję niezależnego myślenia w Poznaniu. Przyjmowanie kasy od kogokolwiek to żaden dowód, jeżlei nie idą za tym konkretne działania przeciwko ludziom, a więc zdrada ideałów. Jeżeli znasz takie fakty dotyczące GP to słucham...
Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:43, 09 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M. Janasik
Cytat:
(prezydent ma kilka spraw o gigantyczne przekręty w sądzie) jakieś 200 000 zł przez ostatnich kilka lat.

Shame on you
Cytat:

Proces w sprawie Kulczykparku rozpoczął przed Sądem Okręgowym w Poznaniu 29 listopada 2006 roku. Ryszarda Grobelnego oskarżono w nim o nieumyślne narażenie miasta na straty w wysokości ponad siedmiu milionów złotych

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Grobelny

w wikipedi jest napisane o nieumyslne Laughing
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:22, 09 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M. Janasik napisał:
Przyjmowanie kasy od kogokolwiek to żaden dowód, jeżlei nie idą za tym konkretne działania przeciwko ludziom, a więc zdrada ideałów. Jeżeli znasz takie fakty dotyczące GP to słucham...

Sponsoring działalności przez tych, przeciwko którym się rzekomo występuje już po części jest zdradą ideałów ... a po twojej totalnie wyczuwalnej chrapce na fundusze, widać, że zdrada ideałów to tylko kwestia wysokości kwoty na działalność. Głodne kawałki o pomocy biednym dzieciom sobie podaruj. Grant za nic też nie dostaliście bo wasze ... ideologiczne śpiewki bardzo mocno wpasowują się w propagandę Sorosa otwartych społeczeństw obywatelskich. Pseudoopozycjne opowiastki pod powierzchnią dokładnie programowo po linii z globalistyczną wizją nowego ładu.

A co do GP ... to założę się, że parę minut solidnego googlowania i znowu by się szybko FAKTY znalazły Laughing.
Powrót do góry
Adwokat Diabła

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:56, 09 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goldbug napisał:

Sponsoring działalności przez tych, przeciwko którym się rzekomo występuje już po części jest zdradą ideałów

Też mnie to dziwi, ze GP i inne podobne organizacje są finansowane (w mniejszym, ale zawsze) stopniu przez koncerny przeciwko którym występują. Można domniemywać, po co te koncerny to robią, ale takie sytuacje podkopują z pewnością reputację. A z góry wygląda to na zwykłą grę, gdzie obie strony są kontrolowane przez jednego lalkarza. Smutne ale prawdziwe. Jak się coś chce zrobić to nie można iść na żadne kompromisy. Nigdy jakoś Greenpeace w swych działaniach mnie do końca nie przekonywał. Ale to tylko moje odczucia.
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:02, 10 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znalezione na onecie: post użytkownika infowars o jednej z akcji Greenpeace
Cytat:
Pamiętam - była to swego czasu głośna sprawa. Greenpeace zorganizował akcję ratowania młodych fok przed kłusownikami zabijającymi je dla skór. Zieloni wydali masę pieniędzy na helikoptery, pistolety paintball i amunicję z zieloną farbą. Pomysł był taki żeby zwierzaki poplamić tak by ich futro nie nadawało się na sprzedaż. Nie ma futra, nie ma po co zabijać...

Po kilku tygodniach tej akcji zupełnie niespodziewanie okazało się że jest mały problem... otóż przyroda dała młodym fokom białe namaszczenie nie bez przyczyny - to ich maskowanie przed drapieżnikami...
Akcja ratowania młodych fok szybko przerodziła się w akcję dokarmiania drapieżników które w ciągu tygodnia przetrzebiły niemal całe pokolenie zaznaczonych foczek...
Powrót do góry
M. Janasik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:25, 10 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goldbug napisał:
M. Janasik napisał:
Przyjmowanie kasy od kogokolwiek to żaden dowód, jeżlei nie idą za tym konkretne działania przeciwko ludziom, a więc zdrada ideałów. Jeżeli znasz takie fakty dotyczące GP to słucham...

Sponsoring działalności przez tych, przeciwko którym się rzekomo występuje już po części jest zdradą ideałów ... a po twojej totalnie wyczuwalnej chrapce na fundusze, widać, że zdrada ideałów to tylko kwestia wysokości kwoty na działalność. Głodne kawałki o pomocy biednym dzieciom sobie podaruj. Grant za nic też nie dostaliście bo wasze ... ideologiczne śpiewki bardzo mocno wpasowują się w propagandę Sorosa otwartych społeczeństw obywatelskich. Pseudoopozycjne opowiastki pod powierzchnią dokładnie programowo po linii z globalistyczną wizją nowego ładu.

A co do GP ... to założę się, że parę minut solidnego googlowania i znowu by się szybko FAKTY znalazły Laughing.

Ta. W samym projekcie "Wolontariat z MOPR" mamy w tym roku 100 par wolontariusz- dziecko. Wyłącznie z ubogich poznańskich rodzin. Nie stać ich na płatne korepetycje, system szkolny jest niewydolny i nie mają szans na udany start życiowy. Koordynacja tak dużego projektu to konkretne koszty- przynajmniej 1/2 etatu dla pracownika, bo nikt nie jest w stanie siedzieć 4 godziny dziennie pn-pt + często w weekendy łącząc to z inna pracą zawodową. Do tego telefony do wolontariuszy, rodziców, szkół, MOPRu. Do tego półkolonie, co jakiś czas jakieś jedzenie, drobne upominki na święta. Do tego utrzymanie świetlicy, bo pod chmurka tak dużego projektu prowadzić się nie da.
Napisz mi geniuszu jak to zrobić za darmo? Myślę, że to po prostu ignorancja, ale zanim zaczniesz kogoś oskarżać o zdradę pokaż że sam coś robisz poza siedzeniem przed kompem... W sumie takie teksty komputerowych rebeliantów po mnie spływają, ale obrażasz nie tylko mnie. Poza tym- ile cwaniaku zarabiasz? Bo pensje w NGO'sach, przynajmniej u nas, wystarczają co najwyżej na przeżycie, to organizacja dla ideowców i 90% ludzi robi to za darmo, ja również większość rzeczy robię jako wolontariusz. Dziś do północy mamy terminy i będę za darmo siedzieć, by tym dzieciakom zapewnić grant na przyszły rok. Więc może sobie daruj takie teksty...

Jak dla mnie połowa ludzi na tym portalu to narcystyczne cwaniaczki, które same nie robią nic by z NWO walczyć, tylko onanizują się intelektualnie swoją "świadomością" i "nieprzeciętnością" oraz "ideową czystością". Piszę tu dla tej drugiej połowy.
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:16, 11 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ty to niby kto? Doktor Judym. Sam się karmisz wielkim etosem społecznika i jakim to aktywistą nie jesteś. To forum miało dużo większy impakt np. poprzez szereg tłumaczonych filmów i promocję tych materiałów, na uświadomienie ludziom istnienia NWO niż twoje rozdawane zupki i siedzenie na świetlicy. Jego wpływ jest wyraźnie wyczuwalny w sieci i wręcz niekiedy w mediach, a w tym momencie świadomość istnienia NWO i przestroga przed fałszywymi mesjaszami nieuniknionej rewolucji, którzy zapewne się pojawią jak swego czasu MICHNIK, jest może ważniejsza niż korepetycje. Choć oczywiście taki wolontariat sam w sobie wartość dodaną ma i nie przeczę, że ten aspekt działalności jest godny do naśladowania, chociaż nie koniecznie z wami.

Piszesz jak to Soros lata temu założył sobie Fundację Batorego i co cię to obchodzi bo to było dawno i minęło. Jak widać nie minęło, a założyciel ciągle dogląda jak jego komórka kontroli, w krajach w których je poinstalował się dalej rozwija.

Kryzys, społeczeństwo otwarte i nowy ład światowy
20 czerwca 2009

http://www.batory.org.pl/debaty/soros.htm

Daje pieniądze wielki filantrop takim organizacjom ja wasza, a w tym samym czasie w wyniku jego spekulacji na stawionych na wyłożenie wybranych gospodarek ginie z głodu i ubóstwa nieporównywalnie większa ilość od jego "pakiecików pomocowych". Może jesteś prawdziwym społecznikiem i reakcja osób na tym forum jest przesadzona, a może nie. Jednak niezerowe prawdopodobieństwo konfidencji istnieje, właśnie poprzez powiązania sponsoringowe, szczególnie że te twoje wywodziki o globalnym społeczeństwie brzmią kropka w kropkę jak pokrętna argumentacja też rzekomo wielkiego filantropa ze zdjęcia. Dla mnie taki element niepewności jest wystarczający, aby budowania lepszego świata jeżeli się go faktycznie chce tak mocno wdrażać pracując u podstaw, szukać gdzie indziej. To wszystko to gra prawdopodobieństw, a zamku nie buduje się na piasku kiedy spokojnie można znaleźć inne miejsca z fundamentami będącymi skałą. Jeżeli rozumiesz analogię.
Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:57, 11 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goldbug
Cytat:

Daje pieniądze wielki filantrop takim organizacjom ja wasza, a w tym samym czasie w wyniku jego spekulacji na stawionych na wyłożenie wybranych gospodarek ginie z głodu i ubóstwa nieporównywalnie większa ilość od jego "pakiecików pomocowych".

i weź to panie Janasik wreszcie pojmij swoimi możliwościami intelektualnym bo buźkę masz niczego sobie Very Happy Razz Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: