Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 13:14, 29 Gru '25
Temat postu:
Ptak dobrego Boga[ ( serial )
Świetny serial w klimacie westernu w którym Ethan Hawke wciela się w rolę abolicjonisty Johna Browna https://pl.wikipedia.org/wiki/John_Brown , szaleńca Bożego.
Dlaczego biali popierali niewolnictwo choć na Południu tylko 7% populacji ( najbogatsi ) posiadało niewolników, bo czuli się lepsi nawet jeśli byli zapijaczonymi menelami. Murzyni, są tacy co ich los im pasuje, są tacy co mają większe ambicje, czarni salonowi abolicjoniści co dużo mówią o wolności i są ci co walczą by zaprószyć ogień zmian.
10/10
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Wysłany: 13:13, 01 Lut '26
Temat postu:
Zbliżają się ferie , więc wypada coś polecić .
Na tę specjalną okazję najlepsza jest klasyka - The Producers (1967)
Nawet nie wiedziałem, że powstał remake (2005)
Jeżeli więc ktoś jeszcze nie widział, to czeka go obowiązkowy podwójny seans
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Sorry za tą wtopę, oglądałem za dzieciaka i inaczej to zapamiętałem . Teraz sprawdziłem, i patrzę- ale gówno
Ten jest zajebisty : Awans - coś a'laKonopielka _________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 23:18, 24 Lut '26
Temat postu:
28 Lat Później - część 2 - Świątynia Kości - pierwsza część jakoś nie zrobiła na mnie wrażenia, ale drugą obejrzałem z przyjemnością. (no ale w sumie żeby wiedzieć o co biega, to i tak wypada znać pierwszą )
*Tutaj można sobie obejrzeć na CDA, więc lepiej skorzystać bo za chwilę pewnie będzie tylko w opcji Premium.
_________________ OpenChat
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...35, 36, 37