Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 09:50, 28 Gru '24
Temat postu:
koczkodan napisał:
młocie ty sam ze sobą gadsz
Już wolę ze sobą niż z tobą, bez odbioru.
Niniejszym składam wniosek o obniżenie naocznemu spamerowi @oko limitu postów do minimum.
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 21:26, 28 Gru '24
Temat postu:
Ale konkrety - konkrety chłopcy .. CO się wam nie podobało konkretnie? _________________ Kobiety mniej gwałcą bo są słabsze fizycznie.
# demokracja to komunizm w powijakach #
Wysłany: 09:35, 29 Gru '24
Temat postu:
oko napisał:
emisariusz napisał:
koczkodan napisał:
młocie ty sam ze sobą gadsz
Już wolę ze sobą niż z tobą, bez odbioru.
Niniejszym składam wniosek o obniżenie naocznemu spamerowi @oko limitu postów do minimum.
tym razem objawiasz się jako atencyjny donosiciel
ale trzeba przyznać, że dość skuteczny i wpływowy
Zdumiewa, że Site Admin w tak błyskawiczny sposób zareagował na 'wniosek'. A zrobił to w zasadzie w podskokach, prezentując przesadnie uległą spolegliwość.
O ile jesteście odrębnymi bytami, to współczuję.
Airport Chrismas. Carry On. - Kontrola bezpieczeństwa. 2024
Akcja filmu rozgrywa się na głównym lotnisku w Los Angeles (LAX) w wigilię Bożego Narodzenia, w okresie największego ruchu. Głównym bohaterem jest Ethan Kopek, oficer Transportation Security Administration (TSA, amerykańskiej Agencji Bezpieczeństwa Transportu, odpowiedzialnej za bezpieczeństwo w transporcie i powstałej po 11 września 2001). Kopek pierwszy dzień pracuje na nowym dla siebie stanowisku przy skanerze bagażu
Wysłany: 01:29, 31 Gru '24
Temat postu:
oko napisał:
objawiasz się jako atencyjny donosiciel
Donosiciel? A cóż takiego "doniosłem" na ciebie?? .. że jesteś spamerem? .. Jaki koń jest, każdy widzi.
de93ial napisał:
Dobry film trzyma widza, słaby tego nie robi.
Mnie trzymał ..przynajmniej od pewnego momentu. Znaczy dobry. Przynajmniej od pewnego momentu
Cytat:
Alien jak dla mnie skończył się na średnim Ressurection.
Zapominasz o wyśmienitym Prometeuszu, oraz doskonałym Przymierzu - Covenant.
Widzę że tu same filozofy kina , ą ę , no to w takim razie Hrabia Monte Cristo czyli opowieść o tym, jak należy planować zemstę, powinna usatysfakcjonować psycho-wybrednisiów - nie ma dziur w historii, mądre rozwiązania fabularne i trzyma od samego początku ...a jeżeli ktoś się nie wciągnie od początku — to idę o zakład że najpóźniej po pierwszej godzinie.
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 20:43, 01 Sty '25
Temat postu:
[quote="emisariusz"]
oko napisał:
objawiasz się jako atencyjny donosiciel
Donosiciel? A cóż takiego "doniosłem" na ciebie?? .. że jesteś spamerem? .. Jaki koń jest, każdy widzi.
de93ial napisał:
Zapominasz o wyśmienitym [i]Prometeuszu
"Prometeusz" nie jest częścią obcego!!! Początkowo miał być i są podobieństwa, ale ostatecznie został wypuszczony jako osobny i niepowiązany film z obcym:)
Wysłany: 04:18, 02 Sty '25
Temat postu:
Cytat:
"Prometeusz" nie jest częścią obcego!!!
Bo co , bo ty tak twierdzisz? .. .... ale Covenant -ciąg dalszy Prometeusza- już tak? ..
Otóż dla mnie jest - i dla wujka google też => W jakiej kolejności oglądać Obcego?
Cytat:
są podobieństwa
został wypuszczony jako
Rozprawę napisz.
Wysłany: 04:53, 03 Sty '25
Temat postu:
emisariusz napisał:
de93ial napisał:
Dobry film trzyma widza, słaby tego nie robi.
Mnie trzymał ..przynajmniej od pewnego momentu. Znaczy dobry. Przynajmniej od pewnego momentu
Cytat:
Alien jak dla mnie skończył się na średnim Ressurection.
Zapominasz o wyśmienitym Prometeuszu, oraz doskonałym Przymierzu - Covenant.
Widzę że tu same filozofy kina , ą ę , no to w takim razie Hrabia Monte Cristo czyli opowieść o tym, jak należy planować zemstę, powinna usatysfakcjonować psycho-wybrednisiów - nie ma dziur w historii, mądre rozwiązania fabularne i trzyma od samego początku ...a jeżeli ktoś się nie wciągnie od początku — to idę o zakład że najpóźniej po pierwszej godzinie.
Prometeusz i Covenant to także nędzne produkcje pełne debilnych rzeczy. W Covenancie kiedy ten android znaleziony na planecie zrobił się na androida pokładowego każdy myślący od razu bez pytań powinien władować my kulę w łeb. Tak po prostu. Plus jeszcze wiele innych.
Wysłany: 06:39, 03 Sty '25
Temat postu:
emisariusz napisał:
Cytat:
"Prometeusz" nie jest częścią obcego!!!
Bo co , bo ty tak twierdzisz? .. .... ale Covenant -ciąg dalszy Prometeusza- już tak? ..
Otóż dla mnie jest - i dla wujka google też => W jakiej kolejności oglądać Obcego?
Cytat:
są podobieństwa
został wypuszczony jako
Rozprawę napisz.
"Film miał zostać pierwotnie wydany jako prequel do Obcego (1979), jednak w trakcie prac nad scenariuszem twórcy odeszli od tego pomysłu i wydarzenia z Prometeusza jedynie pośrednio nawiązują do postaci i fabuły tego filmu[4]."
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Prometeusz_(film)
P.S.
@Bimi, skąd ty tych wszystkich mądrych inaczej wykonujesz? Współpraca z jakimś przedszkolem???
Wysłany: 07:08, 03 Sty '25
Temat postu:
Pterapogon napisał:
"Film miał zostać pierwotnie wydany jako prequel do Obcego (1979), jednak w trakcie prac nad scenariuszem twórcy odeszli od tego pomysłu i wydarzenia z Prometeusza jedynie pośrednio nawiązują do postaci i fabuły tego filmu[4]."
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Prometeusz_(film)
Na rozprawkę to jednak trochę za mało..
de93ial napisał:
Prometeusz i Covenant to także nędzne produkcje
Masz prawo mieć swoje zdanie, szanuję to. A ja z kolei uważam, że Prometeusz to najlepsza część Obcego.
Nie patrz w dół - sporty ekstremalne.
Wysłany: 22:24, 19 Sty '25
Temat postu:
Randka w Ciemno - W stylu filmów o Ted'zie Bundy'm (podły, okrutny, zły ; zło wcielone - no man of god)
Egzorcysta Papieża - Papieża opętało i potrzebował egzorcysty. No taka historia .. O tym jak szatańska i od początku diaboliczna instytucja dzielnie walczy z demonami które nią kierują . Dla efektów.
......coraz trudniej znaleźć coś, przy czym nie chce się zasnąć.
ciekawostka:
Thriller psychologiczny koncentrujący się na przesłuchiwanym terroryście przez oddziały specjalne i agentkę FBI, którzy naciskają na podejrzanego terrorystę, aby zdradził lokalizację trzech bomb nuklearnych, które mają zostać zdetonowane w USA za kilka dni
Ode mnie dodam, że jakoś mało się słyszało o tym filmie. Po przebiegu wydarzeń, zakończeniu, wnioskach, rozumiem dlaczego psychopaci mogliby nie chcieć jego popularyzacji.
_________________ Jedna z najlepszych rzeczy w życiu jaka mnie spotkała to możliwość czytania forum prawda2.info
Film wydany w roku 2009. Nieokreślona przyszłość. 8 kandydatów zasiada w pokoju ze strażnikiem do egzaminu o pracę w prestiżowej firmie. Mają 80 minut na udzielenie odpowiedzi. Okazuje się, że trzeba najpierw odgadnąć pytanie. Film bardzo dobry dla typowego użytkownika prawdy2.info, który lubi poszukiwać prawdy. W trakcie filmu jest trochę informacji o rzeczywistości w jakiej żyją bohaterowie. Jest to świat 10 lat po wybuchu pandemii, która zabijała młodych ludzi...hmm 2009+10... hmm
_________________ Jedna z najlepszych rzeczy w życiu jaka mnie spotkała to możliwość czytania forum prawda2.info
Wysłany: 13:51, 26 Lut '25
Temat postu:
Pierwszy odcineczek serialu Rozdzielenie jest zajawkowy, może kogoś zaintryguje, tak samo jak mnie zaintrygował .
Do tego serial Szogun, remake starego z 1980r. - po dwóch odcinkach stwierdzam, że będę paczał dalej.
No co tam jeszcze ... The Exorcism of God - linku nie podam, bo gdzieś się zawieruszył ...ale dla weteranów gatunku coś "nowego", o ile gdzieś sobie to "cudo" znajdą - a mianowicie opętany Jezus (ale jako tło) i wypędzanie Boga z duszy księdza przez klikę demonów - uprzedzam, brzmi lepiej niż w rzeczywistości bo w rzeczywistości to typowy film o katolickim voodoo, czyli o mafii watykańskiej świrującej pawiana. Nic specjalnego.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...33, 34, 35
Strona 35 z 35