W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Filmy które polecamy  
Podobne tematy
Black Mirror - Czarne lustro- serial73
fight club 13
Iron Sky25
Kino z Rosji i o Rosji17
Znalazłeś na naszym forum inny podobny temat? Kliknij tutaj!
Ocena:
38 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 151322
Strona:  «   1, 2, 3 ... , 33, 34, 35   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:31, 11 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jasne, z tym że pierwszy Obcy jest jeszcze słabszy. Patrzmy realistycznie: gdyby został nakręcony dzisiaj, i ludzie pierwszy raz by go zobaczyli nie w 1979, ale w 2024 roku - to byłby uznany za jedną wielką kupę gówna. Oto jak czas zmienia perspektywę. I dlatego ludzie mówią "Ooo, ósmy pasażer nostromo to kultowa klasyka! ...ale romulus to już gniot". Podczas gdy objektywnie rzecz biorąc jest raczej odwrotnie Rolling Eyes
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:28, 11 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O gustach się nie dyskutuje i to prawda, i dlatego też napisałem, że romulus to gniot dla fanów obcego. Dla mnie "obcy ósmy" jest najlepszym filmem sci-fi w historii , a romulus przereklamowanym ściekiem. Zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby nie nazwisko "Ridley Scott" i nawiązanie do serii , to przeszedłby bez echa. Swoją drogą "Gladiatora 2" też przewalił 😉
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:04, 12 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
O gustach się nie dyskutuje
To po co to robisz.. Oczywiście że się dyskutuje. Ty jesteś fanem obcego i masz przez to skrzywioną perspektywę. Obcy ósmy przy dzisiejszych standardach to kiła i mogiła, i taki romulus bioje go na głowę, mimo że w roli głównych bohaterów grają jakieś dzieciaki wzięte prosto z planu horroru w którym wszyscy giną po kolei Rolling Eyes . Za 30 lat będziesz jak ten nawiedzony dziadek, który się ciągle zachwyca martwicą muzgu.
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:12, 12 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ogóle, abstra-chując od filmów — ostatnio zapanowała jakaś dziwaczna moda na "retro sprzęt", przerośnięte dzieciaki składają stare komputery .... a potem siedzą przed tymi pudłami na których absolutnie nie ma co robić, i branzlują się do pikselozy - bo mentalnie utknęli w zeszłym wieku Rolling Eyes . Ma to chyba związek z ucieczką od życia i pragnieniem powrotu do dzieciństwa Rolling Eyes
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:21, 12 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aha ...do czego zmierzam - Romulus to właśnie świetny pastisz i beka z tych wszystkich "fanów", którzy kurczowo trzymają się wspomnień, i nie potrafią puścić przeszłości.
Elohim

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:34, 12 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uspokój się kloaka, obejrzymy film i się wypowiemy.
Powrót do góry
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:49, 12 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J a s n y napisał:
martwicą muzgu.

Jeśli już, to mózgu. Resztę wypocin żal komentować. Jakoś mnie nie dziwi, że lubisz dyskutować z @marylka, czy jak jej tam. Pasujecie do siebie
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:31, 12 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Resztę wypocin żal komentować
To nie komentuj skoro cię to przerasta.
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:51, 14 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pterapogon napisał:
romulus przereklamowanym ściekiem.
Eh? Jakie reklamy?? ...żadnych wcześniej nie widziałem. Z ciekawości jednakże obejrzałem wczoraj w całości - i muszę przyznać, że gdyby to pokazać jako drugą część w 1980 roku TO LUDZIOM W KINACH DUPY BY POURYWAŁO - a ty dzisiaj byś śpiewał falsetem w chórku wyznawców, że to kultowy film który nie tylko przebił pierwszą część pod każdym względem, ale w ogóle o całe dekady wyprzedził swoją epokę.. Surprised

Pogadanka o serii "Obcy" :

Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:10, 14 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stronnik napisał:
Z ciekawości jednakże obejrzałem wczoraj w całości - i muszę przyznać, że gdyby to pokazać jako drugą część w 1980 roku [b]TO LUDZIOM W KINACH DUPY BY POURYWAŁO]

Chyba ze śmiechu😁😁😁 kolego, skoro zobaczyłeś tylko z ciekawości, to nie jesteś fanem kina sci-fi więc.....nie możesz wiedzieć co myśli fan tego typu filmów, a w szczególności obcego ósmego. Zrobili film dla akcji bez ładu i składu niestety. Film pod prostego widzą, taki gdzie się ma coś dziać i tyle😉
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:54, 14 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zrobili film dla akcji bez ładu i składu
Widziałeś ten film w ogóle?? Bez ładu i składu to jest u ciebie pod kopułą.

Cytat:
skoro zobaczyłeś tylko z ciekawości, to nie jesteś fanem kina sci-fi więc.....nie możesz wiedzieć co myśli fan tego typu filmów
1. Zobaczyłem z ciekawości całość - bo wcześniej po łebkach, jakieś urywki, i jakoś mnie nie wciągnął, gdyż leciał w tle a ja robiłem coś innego. Ale zaintrygowałem się poruszoną tu dyskusją. I NIE ŻAŁUJĘ. JEDNAK ŚWIETNY FILM.
2. Nie wiem czy jestem "fanem" (lepiej żeby nie, bo to wstyd) - aczkolwiek filmy sci-fi to mój ulubiony gatunek.
3. W DUPIE mam "co myśli" fan tego typu (najpewniej poprzez swój fanatyzm będzie miał skrzywioną percepcję) - nie jest mi to do niczego potrzebne.
4. Ze śmiechu? Chyba kpisz. Z WRAŻENIA. Śmieszny to jest nostromo w porównaniu - który nomen omen również sobie odświeżyłem aby nie być gołosłownym. Efekty specjalne deklasują.

p.s.
Polecam serial Strain - "Wirus" : tu https://vider.info/vid/+fsssxx1 i na cda. Również mój ulubiony gatunek.
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:54, 14 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja dziś obejrzałem "Doktor Strange" z 2016 roku. Jeśli komuś się podobała Incepcja albo 13 piętro to i Dr Strange może dać do myślenia.

- Sokrates
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:09, 15 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

easy russian napisał:
a ja dziś obejrzałem "Doktor Strange" z 2016 roku. Jeśli komuś się podobała Incepcja albo 13 piętro to i Dr Strange może dać do myślenia.

a jednak w każdym z nich jest przemoc, dominacja i napierdalanie jednych przez drugich, ogólnie wciąż ten sam powtarzany do zarzygania zajob.
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:17, 15 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
a jednak w każdym z nich jest przemoc, dominacja i napierdalanie jednych przez drugich, ogólnie wciąż ten sam powtarzany do zarzygania zajob.
Zawsze możesz sięgnąć po komedie romantyczne (i nie tylko).
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:20, 16 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stronnik napisał:
Bez ładu i składu to jest u ciebie pod kopułą.
1. Zobaczyłem z ciekawości całość - bo wcześniej po łebkach,
2. Nie wiem czy jestem "fanem" (lepiej żeby nie, bo to wstyd) - aczkolwiek filmy sci-fi to mój ulubiony gatunek.
3. W DUPIE mam "co myśli" fan tego typu ([size=7]najpewniej poprzez swój fanatyzm będzie miał skrzywioną percepcję.

Typowe teksty gówniarstwa lub intelektualnego nieudacznika, czyli gadaj z dupą, to cię odra:)
Dla @oczka mam za to film, który, jak czytam opis, bardzo pasuje do informacja wyszukiwanych i wstawianych właśnie przez niego, a mianowicie "Bugonia". Cytuję "fabuła opowie o dwóch mężczyznach, tak mocno wierzących w teorie spiskowe, że zdecydują się oni na porwanie szefowej dużej firmy, co do której mają przekonanie, że jest kosmitką"Smile) Kto wie, może nasz sławny @oko był inspiracją dla twórców 🤣 Do obejrzenia w przyszłym roku
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:38, 16 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pterapogon napisał:
stronnik napisał:
Bez ładu i składu to jest u ciebie pod kopułą.
1. Zobaczyłem z ciekawości całość - bo wcześniej po łebkach,
3. W DUPIE mam "co myśli" fan tego typu ([size=7]najpewniej poprzez swój fanatyzm będzie miał skrzywioną percepcję.

Typowe teksty gówniarstwa lub intelektualnego nieudacznika, czyli gadaj z dupą, to cię odra:)
Dla @oczka mam za to film, który, jak czytam opis, bardzo pasuje do informacja wyszukiwanych i wstawianych właśnie przez niego, a mianowicie "Bugonia". Cytuję "fabuła opowie o dwóch mężczyznach, tak mocno wierzących w teorie spiskowe, że zdecydują się oni na porwanie szefowej dużej firmy, co do której mają przekonanie, że jest kosmitką"Smile) Kto wie, może nasz sławny @oko był inspiracją dla twórców 🤣 Do obejrzenia w przyszłym roku

wpisywane przez ciebie treści potwierdzają przypuszczenie, że jesteś szczytowym efektem tego typu podrygów
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/an7gMxn_460svvp9.mp4?_=12
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:25, 16 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uduchowieniec napisał:
Typowa odpowiedź babola, który nie wie co odpowiedzieć. Gówniarstwa to ty szukaj u siebie w rodzinie. Jak na razie to ty tutaj srasz kolego - a nic sensownego (oprócz pierwszej części Obcego sprzed 45 lat) to do tej pory nie poleciłeś - lecz tylko narzekasz. To nie jest temat o tym, co nie leży w twoim guście.

Cytat:
Zrobili film dla akcji
A ten cały "nostromo", najlepszy film sci-fi ever, to niby czym jest jeżeli nie filmem akcji, hmm? Aha-biegają po statku i najpierw polują na kosmicznego stwora (wcześniej jeszcze Hitch-cock-owski suspens z zawleczeniem go na pokład) - a potem przed nim uciekają Confused . Jakie to kurwa głębokie! . Wielka filozoficzna rozprawa Laughing ...no, pochwal się "co myśli fan tego typu" - bardzo to intrygujące, na pewno jest tam coś, co do takiego profana jak ja, napalonego na bezmyślną akcję, nie dotarłoby nawet gdyby to obejrzał tysiąc razy Rolling Eyes
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:03, 17 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stronnik napisał:
uduchowieniec napisał:
Typowa odpowiedź babola, który nie wie co odpowiedzieć. Gówniarstwa to ty szukaj u siebie w rodzinie. Jak na razie to ty tutaj srasz kolego - a nic sensownego (oprócz pierwszej części Obcego sprzed 45 lat) to do tej pory nie poleciłeś - lecz tylko narzekasz. To nie jest temat o tym, co nie leży w twoim guście.

Cytat:
Zrobili film dla akcji
A ten cały "nostromo", najlepszy film sci-fi ever, to niby czym jest jeżeli nie filmem akcji, hmm? Aha-biegają po statku i najpierw polują na kosmicznego stwora (wcześniej jeszcze Hitch-cock-owski suspens z zawleczeniem go na pokład) - a potem przed nim uciekają Confused . Jakie to kurwa głębokie! . Wielka filozoficzna rozprawa Laughing ...no, pochwal się "co myśli fan tego typu" - bardzo to intrygujące, na pewno jest tam coś, co do takiego profana jak ja, napalonego na bezmyślną akcję, nie dotarłoby nawet gdyby to obejrzał tysiąc razy Rolling Eyes

Z gówniarstwem się nie dyskutuje, a je ignoruje
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:39, 17 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gówniarz napisał:
Z gówniarstwem się nie dyskutuje, a je ignoruje
Speak to the hand

LOL ,, to były pytania retoryczne.. Bynajmniej nie liczyłem na to, że ten nawiedzony czub odkryje przede mną coś, czego po prostu w całym kosmosie nie ma, choćby przeszukał go wzdłuż i wszerz. Nie da się przydać do filmu akcji sprzed 45 lat, który dziś jest tylko przeciętnym+ [to i tak niezłe osiągnięcie, nie przeczę - ale to nie powód do spuszczania się nad nim w zachwycie] nic mądrego nawet gdyby myśleć tysiąc lat Surprised
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:42, 26 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Subservience - Uległość W temacie relacji damsko-męskich z robotami.
Apokalipsa Z : Początek Końca Trochę w klimacie gry Dead Island. Zresztą hiszpańskie filmy zombie zawsze dobre, brak przestojów, wartka, bezmyślna akcja.
Nice Guys - Równi goście Oldskulowe kino kumpelskie.

Jak widzicie u mnie nie ma lipy.

A wy co niczego nie polecacie? Polecać mi tu, co jest... sam mam wszystkiego doglądać?? Eh?

Elohim napisał:
Uspokój się kloaka, obejrzymy film i się wypowiemy.
No i długo mam jeszcze kurde czekać?!
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:56, 26 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J a s n y napisał:
No i długo mam jeszcze kurde czekać?!

Wstrzymywanie rozsadzi ci okrężnicę, pooglądaj seriale z serii xxx, tam fabuła jest tak zwięzła, że rozwiąże ci wszelkie wątpliwe wątpliwości, szczególnie wersje z dubbingiem.
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:19, 26 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

naoczny popierdoleńcu, czy ty naprawdę musisz jak ten pies z nabrzmiałym pęcherzem zaznaczać każdy teren swoimi bezwartościowymi upławami??
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:31, 26 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J a s n y napisał:
naoczny popierdoleńcu, czy ty naprawdę musisz jak ten pies z nabrzmiałym pęcherzem zaznaczać każdy teren swoimi bezwartościowymi upławami??

aaaa, to oznacza, że łazisz za "mną" i wąchasz....
i kto tu jest popierdolony?
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:01, 28 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Parasite - pasożyt Przypominam. Kiedyś był tu -jedynie- wzmiankowany, w dodatku poprzez anglojęzyczny cytat (od @goodwhy'a, który z kolei dowiedział się o nim ode mnie jakby co), więc mógł komuś umknąć, a naprawdę warto. Teraz można obejrzeć na wyciągnięcie ręki.
Old Kolejny świetny filmosław z gatunku sci-fi -z grubo zaniżoną oceną.
Do tego serial z gatunku sagi o Diunie: Proroctwo . Obejrzawszy pierwszy odcinek nie wiem czy będę paczał dalej, namolny matriarchalizm wylewający się z tej serii jest głupkowato przedstawiony (ten zakon bene gesserit "musi" opiekować się wysokimi rodami.. Jakie kurwa ..musi?? Chce. Z żądzy władzy -nikt tych kurew do niczego nie zmusza! ...no i ten cały mistycyzm genetyczny, że niby tam aranżują małżeństwa na podstawie jakichś cech osobowościowych i w ten sposób im się wszystko udaje....gra i nie koliduje... Na moje? cała ta filozofia jest o kant dupy rozbić, a w ogóle podejrzewam że autor Herbert był chyba kukoldem). Ale może jakiś fan całej sagi się przełamie i opowie czy warto (?). Ja na razie raczej odpuszczę, skupiam się póki co na filmach, no chyba że naprawdę nie będzie już można znaleźć nic ciekawszego Neutral .
Aha, ostatnio oglądałem też Beetlejuice Beetlejuice 2 też całkiem spoko.
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:16, 28 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emisariusz napisał:
Parasite - pasożyt Przypominam. Kiedyś był tu -jedynie- wzmiankowany, w dodatku poprzez anglojęzyczny cytat (od @goodwhy'a, który z kolei dowiedział się o nim ode mnie jakby co), więc mógł komuś umknąć, a naprawdę warto. Teraz można obejrzeć na wyciągnięcie ręki.
Old Kolejny świetny filmosław z gatunku sci-fi -z grubo zaniżoną oceną.
Do tego serial z gatunku sagi o Diunie: Proroctwo . Obejrzawszy pierwszy odcinek nie wiem czy będę paczał dalej, namolny matriarchalizm wylewający się z tej serii jest głupkowato przedstawiony (ten zakon bene gesserit "musi" opiekować się wysokimi rodami.. Jakie kurwa ..musi?? Chce. Z żądzy władzy -nikt tych kurew do niczego nie zmusza! ...no i ten cały mistycyzm genetyczny, że niby tam aranżują małżeństwa na podstawie jakichś cech osobowościowych i w ten sposób im się wszystko udaje....gra i nie koliduje... Na moje? cała ta filozofia jest o kant dupy rozbić, a w ogóle podejrzewam że autor Herbert był chyba kukoldem). Ale może jakiś fan całej sagi się przełamie i opowie czy warto (?). Ja na razie raczej odpuszczę, skupiam się póki co na filmach, no chyba że naprawdę nie będzie już można znaleźć nic ciekawszego Neutral .
Aha, ostatnio oglądałem też Beetlejuice Beetlejuice 2 też całkiem spoko.

luśnia, młocie ty sam ze sobą gadsz
na bank musi być tak, że pyskujesz kiedy widzisz siebie w lustrze,
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3 ... , 33, 34, 35   » 
Strona 34 z 35

Skocz do: