Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 13:54, 22 Wrz '24
Temat postu:
pierdolenie o szopenie, siedemnastka rodzi dziecko - w wieku 35 lat jest babcią. I nie było z tym problemu .
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 14:24, 24 Wrz '24
Temat postu:
Wysłuchałem pierwszych 10 sekund - i już na starcie takie bzdury....
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 07:17, 25 Wrz '24
Temat postu:
Wiek Chrystusowy > czyli wiek w którym zjadacz chleba powinien stać się w pełni rozwiniętą i świadomą jednostką, a to wiek raptem 33 lat. Dzisiaj to zdecydowanie niemożliwe, albo dzieło przypadku. Nie oglądałem materiału ale jestem w stanie z obserwacji potwierdzić, że przynajmniej 40 i wzwyż to jest średni moment ocknięcia się i zrozumienia o co chodzi. A czemu tak jest? Bo nasza cywilizacja debileje w tempie zastraszającym. Za 50 lat przeciętny emeryt będzie infantylnym niedorozwojem.
Wysłany: 07:46, 25 Wrz '24
Temat postu:
Ludzie mają na ten i inne tematy, jakieś zdanie. To zdanie, jest wynikiem dostępnych "dowodów" oraz tego, które powstało na podstawie własnych przeżyć. Te przeżycia powstają na różnych etapach życia i z powodu różnych okoliczności.
Zatem, wiek ma mało "do powiedzenia". Istotne jest też to, co się chce opowiedzieć i na czego podstawie cokolwiek dowodzić. "Wiek chrystusowy"...cóż to jest? Co to ma oznaczać i czego być wykładnią?
Powoływać się na 'legendę' i ustanawiać regułę na jej podstawie? Słabe. Przyjmując, że nawet istniał jakiś chrystus, Jezus, czy inny, to czemu miałoby to służyć? Ma odbierać innemu człowiekowi jego własną indywidualność i podporządkowywać jakiemuś wzorowi, regule? Z jakiej racji?
Istotne jest, na co powołuje się opowiadacz? Czy są to "dzieła zebrane", czy te, których sam doświadczył? I trzeba zauważyć, że i jedne i drugie opowiada się w inny od siebie sposób.
Wysłany: 15:16, 25 Wrz '24
Temat postu:
młodzieniaszek o niewielkim (dotychczas) doświadczeniu życiowym napisał:
To zdanie, jest wynikiem dostępnych "dowodów" oraz tego, które powstało na podstawie własnych przeżyć. Te przeżycia powstają na różnych etapach życia i z powodu różnych okoliczności.
Zatem, wiek ma mało "do powiedzenia".
Wręcz przeciwnie - im dłuższe życie tym więcej doświadczeń. Statystycznie. Więcej "różnych okoliczności". Zatem wiek ma wiele do powiedzenia. Dorośniesz to zrozumiesz.
Wysłany: 15:39, 25 Wrz '24
Temat postu:
emisariusz napisał:
młodzieniaszek o niewielkim (dotychczas) doświadczeniu życiowym napisał:
To zdanie, jest wynikiem dostępnych "dowodów" oraz tego, które powstało na podstawie własnych przeżyć. Te przeżycia powstają na różnych etapach życia i z powodu różnych okoliczności.
Zatem, wiek ma mało "do powiedzenia".
Wręcz przeciwnie - im dłuższe życie tym więcej doświadczeń. Statystycznie. Więcej "różnych okoliczności". Zatem wiek ma wiele do powiedzenia. Dorośniesz to zrozumiesz.
im jesteś starszy tym więcej razy dostajesz po łbie, zatem twoje doświadczenie rośnie proporcjonalnie do wieku i ilości guzów wyrosłych z tego doświadczenia.
O ile los, może być dla ciebie łaskawszy, może da ci szansę pojąć, że cytowane moje zdanie, traktuje o czym innym niżby twoje wynaturzone wynużenia.
Wysłany: 16:13, 25 Wrz '24
Temat postu:
Cytat:
cytowane moje zdanie, traktuje o czym innym niżby twoje wynaturzone wynużenia.
Hę? A niby o jakich jeszcze innych wynaturzonych wynużeniach traktuje cytowane twoje zdanie ? Nauczaj mistrzu.
Post zebrał 200 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 06:33, 26 Wrz '24
Temat postu:
King Crimson napisał:
Wiek Chrystusowy > czyli wiek w którym zjadacz chleba powinien stać się w pełni rozwiniętą i świadomą jednostką, a to wiek raptem 33 lat. Dzisiaj to zdecydowanie niemożliwe, albo dzieło przypadku. Nie oglądałem materiału ale jestem w stanie z obserwacji potwierdzić, że przynajmniej 40 i wzwyż to jest średni moment ocknięcia się i zrozumienia o co chodzi. A czemu tak jest? Bo nasza cywilizacja debileje w tempie zastraszającym. Za 50 lat przeciętny emeryt będzie infantylnym niedorozwojem.
Plus masz jeszcze wędrówkę po pustyni trwającą zgadnij ile lat? No i w kabale dla przykładu jest zasada, że kabałą zajmujesz się dopiero po osiągnięciu 40.
W świetle tych starych informacji w końcu nauka znajduje uzasadnienie. Zbieg okoliczności zapewne.
Post zebrał 1400 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 08:23, 24 Paź '24
Temat postu:
de93ial napisał:
W świetle tego o czym mówi Statkiewicz ta rozmowa nabiera nowego sensu.
pierdolenie przez ponad 2 godziny czasu straconego na słuchanie pierdolenia
ale są tacy którzy dopatrują się w tym nowego sensu, bo stary sens przestał działać.
Wysłany: 19:11, 26 Paź '24
Temat postu:
Swoje trzy grosze wnosze.
Umysł składający się z wielu umysłów ...
mózg,mózgi...wielość mózgów ...
do świat tchnienie koryguje świat to pogląd....
karma przypomina mo real ość ...
maja racja dywagacja...
pozdrawiam
nie ma się o co kłócić....lustro to nie ja
_________________ bankierska lichwa - nowoczesne niewolnictwo -złudzenia na raty /
NIE WIERZĘ POLITYKOM -NIE . / bo to sprzedajne marionetki i cyniczni psychopaci /
Wysłany: 13:28, 05 Lis '24
Temat postu:
Wczoraj przeglądałam tworczosc Stanislawa Reka - ludzie, kto to kupuje i czyta ??? Z tego tez powstaja filmy gdzieniegdzie !!!
Zorganizowane grupy przestepcze :
Dobrze zorganizowane grupy przestepcze sa w szpitalach !!! Tych szpitali jest masa - prywatne i panstwowe oraz koscielne oczywiscie !!! Ludzie kochani, jaka tam jest banda, to Wam sie w glowach nie miesci. Wiekszosc na ORGANY, ale nie tylko, bo jednak najwazniejsze sa eksperymenty !!!
Poogladajcie taki serial "Daleko od noszy". Warto !
To działa wszystko z czasow Cyryla i Metodego !!!! "Cyryl, to Cyryl, ale te Metody kurwa !!! Walka z lekarzami trwa 150 lat, na tle prywaciarstwa !!!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...29, 30, 31
Strona 31 z 31