lukup napisał: |
nihil novi napisal:
Cytat: | Jeśli już, to szukałbym prostszego i bliższego Ziemi wyjaśnienia.
Co wiemy : ...
|
Dobrze by bylo gdybys przed wypowiadaniem sie wkleil tekst odnosnie ktorego sa twoje komentarze. W innym wypadku dyskusja staje sie trudna do prowadzeni, ze tak powiem z powodow technicznych, a szkoda bo to co napisales nie jest glupie.
|
Już odpowiadam. Moja wypowiedź odnosiła się do poprzedniej, o komecie Elenin i jej możliwym wpływie.
Wg moim gdybań kometa ta może potwierdzić rozważaną tu koncepcję (świata elektrycznego) już teraz, jeśli przyjmiemy, że pojawienie się komy (warkocza typowego dla komet) przy planetoidzie Shiela jest wynikiem elektr.oddziaływania z mocno naładowaną elektr. (+) kometą Elenin (C/2010 X1) a naładowanymi (-) ciałami układu słonecznego. Również potwierdza tą koncepcję to, że komety emitują promieniowanie rentgenowskie (jako naładowane elektr. "ściągają" i przyspieszają elektrony do odpowiedniej energii promieni X. (wg mnie to też potwiedzenie tego, że komety nie składają się głównie z lodu, bo lód (woda) to l.atomowa 18 i nie może być powodem prom.rentg.)
Wiecej na:
Cytat: |
Aktualizacja!
Otrzymałam nowe informacje dotyczące komety Elenin od znajomego astronoma, który na razie pozostanie anonimowy.
Pierwszym elementem wartym uwagi – po uaktualnieniu jej orbity z dnia 9 stycznia 2011, czyli z daty 9-1-11 (ciekawe, nieprawdaż?) – jest to, że swoje peryhelium osiągnie 9 września, czyli 9-9-11. Kolejna interesująca kombinacja liczb.
Mój przyjaciel-astronom stworzył ciekawą animację dla nowej orbity: |
http://pracownia4.wordpress.com/2011/02/22/kometa-elenin-nadchodzi/
Tak sobie kombinuję, że jak ma coś być z tą kometą, to jako mocno naładowana będzie działać jak odkurzacz w naszym ukł.sł. i będzie rosła (w pasie asteroidów np) oraz wywoła komy, burze na innych ciałach układu.